Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Nově vzniklou kapelu z Tábora představuje Karlos (zpěv).

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Kapela byla založena v prosinci 2015. S názvem jsme balancovali nad Crash Clash Glass, upnuli jsme se z neznámého důvodu na sklo a pro české texty. Udělali jsme kompromis na český název s vtipným náznakem angličtiny dvěma LL v názvu. První impuls na vznik dal Vlastys s Pepou, kde u piva zjistili stejnou chuť hrát tvrdší muziku než v jejich současných kapelách QÝCHODU a NĚMÁ VÝČITKA.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Vlastys 49 let, současně i kapela Qýchodu,s menší pauzou kytara od konce 80. let. Pepa 42 let, současně i kapela Němá Výčitka, kytara od poloviny 90. let. Špic 42 let, současně i kapela Němá Výčitka, bicí od poloviny 90. let. Ruda 41 let, dříve kapela Němá Výčitka, basa od poloviny 90. let, Zdenda 40 let… pár štěků, zpěv. Karlos 42 let… zpěv od malička v koupelně a halekačky typu I Wanna Fuck You cestou z hospod.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Důvod nahrávky byl hlavně na učení pro zpěv. Podmínky byly ve zkušebně, kde byla nahrávka pořízena živě. Jen zpěvy se dotáčely zvlášť. Náklad minimální kamarádovi Martinovi Maredovi, co to nahrál. Cena co kdo symbolicky dá, za pivo..

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky/anglicky/španělsky..., kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Chceme zpívat česky, protože čeština tak trochu v tvrdé hudbě chybí a chceme zdravě provokovat. Autorem hudby i textů je hlavně Vlastys, ale finální verze řešíme společně ve zkušebně. Témata jsou ze života, kde se nebojíme dotknout všech témat, co nás obklopují a jemně do nich píchnout.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Logo zatím řešil Karlos, ale zadali jsme požadavek mladýmu klukovi, co má na to školu, ať nám něco vymyslí. Důležitost tomu až tak nedáváme, ale chceme mít čitelné logo, co zaujme.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Kolektivně jsme se našli ve špíně H/C 90. let, ale každý člen má širší záběr od Grindu, Metalu po Punk Rock… Vzorů by bylo nesčetně.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Jsme na samém začátku, kde chceme hlavně zkoušet a koncertovat. Prvotní odezvy na demo nahrávku jsou pozitivní. Nechceme to nikam tlačit, jen hrát na pohodu.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Tady je to úsměvné protože první koncert nás teprve čeká 7.5.2016 v Táborském Orionu. Inkognito jsme se mihli na 6 skladeb na jednom Masopustu, abychom si ověřili naši připravenost a k našemu překvapení jsme byli vnímáni pozitivně. Odvahu nám dodalo, že už měli návštěvníci hodně upito a chtěli řádit (úsměv).

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Zahraniční rozhodně ne… sešlo se jen pár kamarádů, kteří chtějí vyplnit mezeru hudbou, která samozřejmě nepřináší nic nového, ale má svůj osobitej ksicht a nadhled.

Plány do budoucna...

Co nejvíce dobrých úderných skladeb, které lidi budou bavit... tj. zkoušet,zkoušet… koncerty, koncerty. A nakopat Vám všem líný prdele!!!

RECENZE

https://www.facebook.com/KULLT-SKLLA-578325162320007


Zveřejněno: 23. 04. 2016
Přečteno:
4425 x
Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář