Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
Heathen Convention 2024

26.3.2016, Ostrava - Barrák

Již druhá povedená akce z dílny Metal Pilgrims se chystá do ostravského Barráku. Na prvním setkání metalových poutníků jste mohli vidět především kapely s jistým folkovým podtextem, ale protože Ostrava je z kraje rázovitého, bylo nasnadě vyhovět i fanouškům tvrdších odnoží metalu. Jarní akcička Necro Metal Pilgrims (NMP) plní slib daný fanouškům a přiváží do Ostravy kapely zvučných jmen.

Jako prvním předskokan se v ostravském klubu představí kapela Hypnotic ze Slovenska, která zatím světu příliš neukázala, jak se dělá poctivý thrash metal, ale protože se pánové snaží, tak dostali prostor se představit i na NMP.

Druhým spolkem, kterým se představí v rámci NMP, je kapela Thrashing Machine z Prahy, konkretně ze Šestajovic, hrající progresivní thrash metal. Pánové svou hudbu předhazují světu od roku 2011 a letos by jim mělo vyjít plnohodnotné album. Doufejme tedy, že nám z něj něco pustí, zatím to nezní vůbec špatně.

Melodic death/black/pagan metal – tak to je přesně styl muziky, který produkují Poláci Pelgathorium. I v tomto případě se jedná o spolek, který zatím na hudebním poli nezanechal rýhu, podle které by se dalo sít, ale co není, může být.

Havířovská grupa Awrizis v Barráku představí nový singl „DEAD FOR SURE“ ze své zbrusu nové desky, takže budete mít příležitost jako první si jej poslechnout a popřípadě si desku i koupit. Rozhodně nejde o žádnou amatérskou kapelu, ale o plnohodnotný psychedelický nářez.

Kapelu Dysangelium představovat na Obscuru našim fanouškům by bylo jako nošení dříví do lesa, takže jenom v krátkosti zmíním, že se jedná o death metalovou smečku hrající od roku 2011 v drobně obměněné sestavě, kvalitní metal, který je místy říznutý thrashovým riffem či  blackovým podkresem.

Předposledním spolkem na NMP, který představí své poslední album a pořádně nadupaný metal, je ostravská mlátička Nahum. Podobně jako Dysangelium jsou pánové z Nahum profláklou smečkou, kterou není nutno nijak zvlášť představovat. Snad jen informace pro ty, kteří ještě neví (ale těch bude myslím hodně málo), Nahum mají venku novou desku a zatím to vypadá, že sbírá kladné hlasy. Na koncertě u ní určitě něco zahrají, takže můžete získat představu o nové fošně online.

Posledním spolkem, který budete moct vidět 26. března, je polská blackmetalová kapela Arkona. Black metalu se v Polsku navzdory celkem velké křesťanské propagandě daří, což je dobře. Arkona patří do skupiny black metalových spolků, které směřuji své konání a texty k podpoře starých hodnot, tak jak to obyčejně v black metalu bývá.

Pořadí zde uveřejněných kapel nijak nesouvisí s pořadím, v jakém kapely na koncertě vystoupí. Což si myslím není tak důležité. Co považuji za důležité je fakt, že byste se na tomto koncertě měli objevit a zpříjemnit si jaro trochou syrového metalu a ukázat, že metal v Ostravě není mrkev, a že jsme hodni se označovat jako město metalu.

26. Březen | 17:00 - 27. Březen | 01:00
190 Kč – 250 Kč

http://obscuro.cz/event/necro-metal-pilgrims-2016/

Zdroj: Obscuro.cz


Zveřejněno: 12. 03. 2016
Přečteno:
3537 x
Autor: Luma | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář