Nejbližší koncerty
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
  • 12. 04. 2024Špičkový Tribute Band Eric Clapton z USA, skvělé tuzemské...
Heathen Convention 2024

17.3. 2016, Písek - Local club Pí

Další z koncertů na jihočeské půdě byl naplánován na polovinu března. V dobře známém klubu Pí pod píseckou radnicí si dali ve čtvrtek dostavení izraelští thrasheři BLACK SACHBAK. Ti měsíc brázdili Evropu a celé své turné končili pěti zastávkami v Česku. Docela jsem byl zvědav, kolik lidí si najde v týdnu cestu na téměř neznámou kapelu z nemetalové země. Nakonec přišlo do Píčka celkem asi čtyřicet platících, což bylo ve výsledku slušné číslo. Velkým plusem pak byl harmonogram celého večera, kdy tři kapely odehrály velice rychlé sety a bylo hotovo ještě hluboko před desátou hodinou večerní.

V roli předkapely se představila strakonicko-blatenská parta CONOPED. Tyhle kluky vidím často a i tentokrát to byla poctivá jízda v čele s neúnavným Vencou, který si vysloužil titul pařmena večera (úsměv). Kvalitní porce hardcore/thrash/punku v podobě krátkých a intenzivních skladeb mě vždycky baví. Škoda, že tentokrát doplatili CONOPED na mizerný zvuk, který měl na svědomí nečitelnost jednotlivých skladeb. Tedy především pro ty, kteří jejich tvorbu neznají. Takových ale zde mnoho nebylo...

Thrashmetalová horečka zasáhla nejen velmoci této odnože, ale prakticky celý svět. Z různých zemí se valí nová a nová jména a z našeho pohledu exotickou kapelou jsou i Izraelci BLACK SACHBAK. Tahle parta nebyla v Česku poprvé. Už loni tu odehráli pár koncertů, na jihu Čech se ale jednalo o jejich premiéru. Čtveřice odstartovala svůj set s velkým nasazením a i o něco lepším zvukem. Zpěvák/frontman pobíhal pod pódiem a zbytek mu zdatně sekundoval. BLACK SACHBAK mě však příliš neoslovili. V první třetině setu moji pozornost udrželi, ale pak mi jejich crossover/thrash do uší moc nelezl. Po muzikantské stránce to kapele šlape, kluci jsou sehraní a například kytarista byl podle mého názoru na slušné úrovni. Co mi však nesedělo, byl řev. Celkově jsem měl z BLACK SACHBAK pocit, že to pořádně nebyl ani thrash, ani crossover (úsměv). Nicméně jsem za takovou kapelu rád. Nejen, že se jedná o exotické zpestření, ale také o fakt, že i v podobných zemích jako je Izrael najdeme metalovou kapelu na úrovni.

Závěr večera obstarali vltavotýnští RABIES. Šakal se Sykym moc dobře ví, že noisu jsem nikdy na chuť nepřišel, ale vždy si je rád poslechnu. Vždyť každý jejich koncert trvá pár minut a Píčko nebylo výjimkou. Ovšem tentokrát mi RABIES připadali mnohem stravitelnější a „pomalejší“ než kdykoliv před tím. Čím to? Moc piva u mě nebo málo u kapely? (smích). Nevím, každopádně se jednalo o povedenou tečku za vydařeným večerem. RABIES se za měsíc v Písku objeví znovu, takže budeme mít možnost porovnání koncertů během krátké doby (úsměv). Konec po půl desáté, super. Díky Zebrovi, že spáchal tuhle fajn akci!

Fotky: Syky


Zveřejněno: 21. 03. 2016
Přečteno:
3352 x
Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář