Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

9.1.2016, Praha – Strahov 007

Tak nám THALIDOMIDE opět mění sestavu. Kytarista odjíždí na Nový Zéland a basák má svůj vlastní projekt. Naštěstí pro nás, kteří jsme nestihli jejich poslední koncert, se kluci rozhodli ještě pro jeden a to v rámci benefitu pro pomoc uprchlíkům. Vedle nich EMPTY HALL OF FAME a I AM PENTAGON, což už tak značilo, že to bude opět super večírek. Navíc právě EMPTY HALL OF FAME a THALIDOMIDE vydávají nový split vinyl, takže se bude i křtít. Vypravil jsem se tedy na Sedmičku spolu s 2/5 mojí kapely (Cibi/Honza) a pár přáteli. Typicky volím vlak a z Prachatic dojíždím na Smíchov. Strahov je relativně kousek, tak si to dávám pěšky. Ovšem cesta nahoru do kopce přes park je brutálně zamrzlá, cesty neposypané, takže si připadám, jak horolezec na Everestu. Jediný způsob, jak se dostat nahoru bez újmy na zdraví, je šlapat po krajních kamenech, kde led není. Na Sedmičku dorážím na sedmou, takže akorát na otvíračku. Hned po mě přichází Cibi, který měl předtím menší problémy s orientací po Praze, ale dorazil. Zbytek šel kamsi na jídlo a přijde později. Začíná se na čas na osmou, to už doráží všichni a klub se pěkně začíná plnit.

První to rozjíždí I AM PENTAGON. Zrovna tenhle z xyz Banánových projektů jsem ještě naživo neviděl, takže jsem dost zvědavý. A jsem i příjemně překvapen. Jejich hardcore pomalejšího charakteru jsem si z nahrávek tolik neužil, ale naživo to šlape perfektně. Sice jsem se nedočkal oblíbené mikrofonní performance, ale set uplynul jako voda a po I AM PENTAGON šli na řadu EMPTY HALL OF FAME.

Další kapela, kterou jsem znal maximálně z nahrávek a jednoho videoklipu a naživo dnes také premiéra. Kapela šlape naprosto skvěle, ovšem také EMPTY HALL OF FAME se nevyhnuli kapelním změnám a koncert je poslední pro jejich bubeníka. Rychlé pasáže se střídají s těmi pomalejšími a pár lidí vepředu začíná mosh pit. Jeden střelec zkusí stage diving, ale místo toho se mu poštěstí ukázkový placák na podlahu a já umírám smíchy (týpek to přežil). V klubu už začíná být docela plno. U poslední písně předává na posledních pár taktů basák svůj instrument Scottovi z THALIDOMIDE. A ti se už také připravují na stage.

O koncertě THALIDOMIDE můžu říct asi jen tohle: byl to kurevskej nářez. Od začátku až do konce se rozjíždí mosh pit, lidi lítaj vzduchem a kapela na pódiu ukazuje, jak se ten hardcore má dělat. Dochází i na křest splitu, který křtí pořadatelka koncertu. A také se můžeme dozvědět, kolik se dneska vybralo na benefit: 36 000! Někdy během koncertu THALIDOMIDE odchází Honza s Cibim a Terkou na vlak domů (delší pobyty mimo domov beze spánku jim způsobují vyrážku).

Po koncertě odchytávám Scotta a v backstage dávám ochutnat svojí domácí chilli vodku. S tímhle nápojem jsem zabodoval a přibývají odvážlivci na degustaci. Největší je asi Kozel, kterej si dává podruhý a cvakne si docela pěknou dávku, načež vyráží na bar za slečnou. Někdy po půlnoci se loučíme a se Scottem, Romčou a dvěma dalšíma (sorry, zapomněl jsem jména) kámošema vyrážíme dolu do Újezdu. A samozřejmě jdeme přes to kluziště. Cesta dolu je mnohem větší zábava než cesta nahoru, sem tam si to střihnem zkratkou přímo z kopce po sněhu skluzem dolu a kloužem se i po těch schodech až dolu. Nikdo se naštěstí nezraní, ale já na konci házim malý záda (smích). Dvakrát za sebou. V Újezdu konverzujeme, popíjíme a pak se k nám připojí další 2 týpci, jeden megafanoušek MOTÖRHEAD a druhej SLAYER. Je čas vyzkoušet na nich chilli vodku. Někdy v půl pátý je čas loučení a odchodu na ranní vlak domů. První letošní koncert nasadil laťku pěkně vysoko, doufám, že ty ostatní budou stejně skvělý jako tenhle.

Zveřejněno: 11. 01. 2016
Přečteno:
3385 x
Autor: Pepča | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář