Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
Heathen Convention 2024

CD-R 2015, vlastní náklad / rock\'n\'roll / Slovensko

A je to tu zase! (smích) Jednoznačnými světovými rekordmany ve vydávání alb v letošním roce jsou nepochybně slovenští rockeři BALLSQUEEZER, kteří za uplynulých 12 měsíců stihli vydat tři (!!!) řadová CD. Je sice pravda, že kapela opět představuje pouze pro ni již obligátních 8 kousků v délce necelé půlhodinky, ale i tak se v celkovém součtu pro letošek jedná dohromady o 24 nových songů, se kterými kluci své fanoušky obšťastnili, což určitě zaslouží pochvalu a respekt, zvláště pak v porovnání s některými jinými skupinami, které na složení zmíněné porce písní mnohdy potřebují tak 10 – 15 let. Polemizovat ovšem můžeme třeba nad tím, zda kvantita nepřevyšuje kvalitu a jestli by nebylo přece jenom lepší, udělat za rok jednu desku, s co nejsilnějším materiálem. Já, v podstatě už, jako takový specialista na tuhle partu (úsměv), který znám a doma mám všechna jejich doposud vydaná CD, jichž je mimochodem za tři roky pět, bych se k této variantě rozhodně přikláněl, jelikož když si představím, že bych například z každé letošní placky vytáhnul 3 – 4 věci a hodil je na jedno cédo, tak by určitě vzniknul daleko více konkurence schopnější materiál, který by se tím pádem dal potom hodnotit i mnohem vyššími známkami než těmi, jaké ode mě kapela prozatím dostala. Tak uvidíme do budoucna, jestli na mě pánové třeba alespoň trochu dají (úsměv), každopádně teď tady mám před sebou jejich nejnovější počin s vše říkajícím názvem „Balls Forever“.

Jak už jsem uvedl, CD-R s potiskem obsahuje tradičních 8 skladeb, jejichž souhrnná délka se pohybuje zhruba někde pod hranicí 30 minut. Protože, jak jsem zmínil, kadence nahrávek BALLSQUEEZER je opravdu vysoká a muzika se pohybuje prakticky stále ve stejných kolejích, je docela těžké napsat v tak krátké době k desce něco nového nebo jiného, než co se už objevilo v mých předešlých článcích o téhle bandě. Tudíž se sice budu opakovat, ale znovu uvedu, že po hudební stránce se jedná o směs hard rocku, rock’n’rollu, metalu a punku, to vše je pak opatřeno anglickými texty. Úvodní skladba „By My Balls“ je možná trochu překvapivě spíše pomalejší, valivější, ovšem hned s příchodem dvojky „The Rug“ nasazují BALLS své klasické osvědčené tempo a hrnou do nás jednu pecku za druhou. Stejně tak, jako na dvou předchozích letošních albech, tak i na tomhle najdeme jednu instrumentální věc, nazvanou „Maybe“, která na mě podobně, jako její dvě předchůdkyně udělala společně s vály „Road Trip To Hell“ a „Red Moon“ asi největší dojem.

Kvalitní zvuková stránka CD opět vznikla ve vlastním studiu skupiny v Bratislavě a mastering znovu obstaral Martin Papp v Moonset Audiu ve městě Šal‘a. Produkci si vzala na svá bedra samotná skupina, která je zároveň kolektivně podepsaná i pod obsaženým materiálem.

Stejně tak, jako všechno, je tradiční i obal (proč taky měnit zajeté postupy, které evidentně fungují a kapela je s nimi spokojená), tedy papírová kapsa, kterou svým dílem opětovně ozdobil mexický malíř Jesus Garcia Lopez.

Pro zájemce o tvorbu BALLSQUEEZER ještě na závěr přikládám odkazy na předchozí recenze, které naleznete na těchto odkazech.

Seznam skladeb:
  1. By My Balls
  2. The Rug
  3. Road Trip To Hell
  4. High On Rock
  5. Red Moon
  6. The Simpler The Better
  7. Balls Forever
  8. Maybe

Čas: 26:28

Sestava:
  • Daddy – basa, zpěv
  • Mikey – sólová kytara, vokály
  • Drako – rytmická kytara, vokály
  • Pete – bicí

www.ballsqueezer.net

Zveřejněno: 23. 12. 2015
Přečteno:
3709 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář