Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
INSANIA

CD-R 2015, vlastní náklad / rock \'n\' roll / Slovensko

Tak to je tedy opravdu slušná kadence nahrávek. Je to jen něco málo přes půl roku, co jsem na našich stránkách recenzoval v pořadí třetí (a s letopočtem 2015 první) řadovku slovenské partičky BALLSQUEEZER  nazvanou „Fan Of Myself“ a už tu máme jejího následovníka, pojmenovaného „Live Up To Your Sins“. Vydat během několika měsíců dvě řadová CD, to je v dnešní době docela slušná rarita; je fakt, že v minulosti to na světové, ani domácí scéně nebyla zas až tak výjimečná záležitost, ale v současných podmínkách, kdy se intervaly mezi jednotlivými deskami spíše čím dál tím více prodlužují, je to opravdu hodně zvláštní a nečekaná věc.

Jelikož jsem na Fobii v nedávné době docela podrobně představil všechna tři předchozí CD skupiny, od nichž se aktuální novinka nijak výrazně neliší, tak bych v dnešním článku pouze připomenul a shrnul několik stěžejních věcí, které muziku kapely charakterizují a neodmyslitelně s ní souvisí. Album obsahuje pro BALLSQUEEZER již obligátních a tradičních osm autorských kousků, které vám svou stopáží při poslechu zaberou necelou půlhodinku času. Hudebně se tedy opět jedná o směs hard rocku, rock’n’rollu, metalu a punku, to vše je opatřeno anglickými texty, vítaným a příjemným zpestřením je pěkná, jako číslo šest zařazená balada s úsměvným názvem „Sandal Man“, z něhož je docela jasně patrné, o čem že tahle pecka je. (úsměv) Stejně tak, jako na předchozí desce, je i na této jako poslední píseň pod číslem osm zařazená instrumentálka a i v případě „Rocked“ musím rád zopakovat, že se jedná o jednu z mých dvou nejoblíbenějších věcí (s již zmíněným „Sandálovým mužem“) na této nahrávce.

Kvalitní zvuková stránka CD opět vznikla ve vlastním studiu v Bratislavě a mastering znovu obstaral Martin Papp v Moonset Audiu ve městě Šal‘a. Produkci si vzala na svá bedra samotná skupina, která je zároveň kolektivně podepsaná i pod obsaženým materiálem.

Stejně tak tradiční, jako je způsob práce kolem nahrávání, je i formát a přebal nahrávky, tudíž se jedná o CD-R s potiskem v papírové kapse, kterou obvyklým komiksovým stylem znovu vyzdobil Jesus Garcia Lopez.

Co se týče závěrečného hodnocení, tak bych řekl, že novinka je opět o něco málo vyzrálejší než tři předchozí alba, tudíž své hodnocení o trošku zvedám a ve výsledku zvyšuji na 6 a půl bodíku. Za snahu, vytrvalost, ale i pomalu se zvyšující kvalitu. Jsem docela zvědavý, jestli i do budoucna kluci udrží takovouhle frekvenci vydávání desek, pokud ano, tak to brzy bude pomalu na světový rekord. (úsměv)

No, nakonec ten článek není zase tak úplně stručný a krátký, jak jsem původně předpokládal (úsměv), komu z vás by se však přece jen zdálo, že je těch informací nebo dojmů trochu málo, klikněte prosím na dva výše zvýrazněné odkazy, které vás důkladně obeznámí i s předchozí tvorbou kapely.

Seznam skladeb:

  1. Freerider
  2. Above
  3. Wheel Of Fortune
  4. Tomorrow’s Gone
  5. Fallen From Grace
  6. Sandal Man
  7. Live Up To Your Sins
  8. Rocked

Zveřejněno: 09. 06. 2015
Přečteno:
3706 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář