Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
HUSMAN FEST

BALLSQUEEZER – Don’t Let Her Squeeze Your Balls; Beer In Botswana CD-R 2013; 2014, vlastní náklad

Je mezi vámi někdo, kdo zná kapelu s názvem BALLSQUEEZER? Že nic takového neexistuje? Ale ano, existuje, alespoň tak soudím dle toho, že k nám do redakce doputovala dokonce hned dvě alba, opatřená tímto názvem. Navíc to bude v určitých zeměpisných končinách zřejmě velice známá a profláklá skupina, která předpokládá, že její sláva hvězd se dotýká a tudíž o ní již slyšeli všichni na tom našem celičkém světě. Usuzuji tak z toho, že se zasilatel CD ani neobtěžoval napsat pár vět o existenci souboru, což bývá v případě začínajících, či méně známých spolků docela běžnou praxí. Jedinou záchranou v těchhle případech je pak booklet alba nebo internetový kontakt, na kterém se snažím dohledat alespoň nějaké základní dostupné informace. Ale ouha, obě pálené placky (potištěné) jsou uložené pouze v papírových kapsách, první z nich je navíc prostá jakýchkoliv sdělení, jediné, co zde nalezneme, jsou názvy songů (díky za ty dary). A hele, druhá kapsa už je na tom o malinko lépe a přináší i webovou adresu, takže hurá na uvedenou stránku. Jenže ta je v takové podobě, že se na ní dozvíte tak leda pár méně podstatných údajů. Nakonec ještě nalézám odkaz na facebookový profil, takže to zkouším ještě tam, ale ani zde to k úspěchu nevede, čímž moje snaha o představení souboru definitivně končí. Jedinou věcí, kterou jsem po předlouhém pátrání zjistil je, že se snad jedná o skupinu ze Slovenska. Takže konec hledání a pojďme se také na chvíli věnovat hudebnímu materiálu.

Jak jsem už zmínil, do redakce nám dorazila dvě alba, to první a zároveň pravděpodobně i debutové, by mělo pocházet z roku 2013, má název „Don’t Let Her Squeeze Your Balls“ a přináší celkem osm skladeb v délce necelých třiadvaceti minut. Jen o něco málo delší stopáž pak má i druhé CD, pojmenované „Beer In Botswana“, které nabízí rovněž osm věcí a vyšlo v roce letošním. Obě desky, vydané v docela krátkém časovém rozmezí, přináší prakticky totožný hudební materiál, ve kterém se dohromady mísí prvky hard rocku, rock’n’rollu, metalu a punku. To vše je doplněné anglickými texty, a ve výsledku z toho vzniká vcelku příjemná směs, která rozhodně potěší přívržence světově uznávaných veličin, jakými jsou například  AC/DC nebo MOTÖRHEAD, z našich luhů a hájů pak můžeme jmenovat třeba HEJTMAN, ALKEHOL, popřípadě HARLEJ. Prostě vcelku jednoduchá, rychlejší muzika, u které není potřeba nějak zvlášť přemýšlet a počítat akordy. (úsměv) Z prvně jmenované nahrávky mě nejvíce zaujaly úvodní „Head Against THe Wall“, ze které je ta Austrálie opravdu hodně cítit (úsměv) a předposlední a zároveň titulní „Don’t Let Her Squeeze Your Balls“. Z druhé desky jsou mými favority songy číslo jedna „Live My Life Again“, dva „Castaway“ a čtyři, s příznačným názvem „Motorhead“ (psáno bez teček), celkově bych pak řekl, že dvojka je obsahově o malinko lepší a vyzrálejší.

Zvuková stránka nahrávek je naprosto v pohodě, výsledný sound k dané hudbě sedí a nemám s ním výraznější problém, ovšem kde a kdy se nahrávalo, to vám ani při nejlepší vůli opravdu nepovím.

Obaly k oběma deskám se nesou v takovém, řekl bych, komiksovém duchu, jejich autorem je Jesus Garcia Lopez a myslím si, že jsou ideálním doplněním k předvedenému materiálu.

No, nakonec ta muzika není vůbec špatná a lidem, kteří přísahají na výše zmíněné spolky by se určitě mohla líbit, ale její prezentace, potažmo propagace celé kapely, se mi zdá, mírně řečeno, dosti podivná.

CD „Don’t Let Her Squeeze Your Balls“

Seznam skladeb:

  1. Head Against The Wall
  2. My Brother Is My Sister
  3. Rock Your Death
  4. Against The Dark Skies
  5. Destiny’s End
  6. Ass Kisser
  7. Don’t Let Her Squeeze Your Balls
  8. Wake Up With Sinners

Čas: 22:54

Hodnocení 5,5/10


CD „Beer In Botswana“

Seznam skladeb:

  1. Live My Life Again
  2. Castaway
  3. I’ve Had Enough
  4. Motorhead
  5. Meet The Death
  6. Until The Last Church Burns
  7. Beer In Botswana
  8. Keep Your Head Held High

Čas: 26:16

Hodnocení 6/10

www.ballsqueezer.net

Zveřejněno: 06. 04. 2014
Přečteno:
3784 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

24. 06. 2014 12:17 napsal/a rope
Dakujeme za recenziu.
Dakujeme za recenziu a s tymi Info sa polepsime. K dalsiemu CD, ktore vychadza na jesen uz posleme balik informacií. Rope