F.O.B. - Outside The Palace Walls

ANHEAD - Pop Orthodox CD 2005 - Selfrelease

Musím se hned předem zastydět, protože o Pražácích Anhead jsem toho do nedávné doby věděl pramálo, ačkoli kapela má za sebou už docela bohatou historii a její počátky sahají podle webu až k roku 1998.

V pořadí již 3 demo-cd počin (cd je sice vypalované, obsahuje ale profi potisk a stejně tak booklet je profi-tisk) v sobě ukrývá 6 kousků a teď to nejdůležitější, stylově zařaditelných mezi (škatulka přímo od výrobce) cholericko sangvinicko flegmaticko melancholický cyp, nebo taky pop orthodox. Já bych si dovolil zařadit mezi pop rock. Nemám možnost porovnávat stylový vývoj kapely, což je možná lepší, nebo horší? Nevím. :)  Pop rock, pop rock, nojo,.... jak bych to ale řekl, už dlouho mě žádná takováhle muzika nechytla, právě tak jako Pop Orthodox od Anhead. No projedem to od začátku, CD začíná coverem Showstars (na obalu se píše od nám neznámé skupiny) :)) sakra já ten song-melodii znám ale taky si nevzpomenu :)) tipoval bych DJ Boba, nebo něco podobnýho :)), narozdíl od originálu zde pěkně trsají kytarky, takže to má šmrnc, za zmínku stojí také, že hned v tomhle kousku účinkuje ? rapuje první host a sice Henry D ze Space Junkie. Dvojka (jedna z mých oblíbených) ? Sebestředná ? to už je patrně popová klasika od Anhead. Prostě super muzika a super text. Hned v tomhle kousku působí druhý host ? Anička z Melissy (zdravím:). Jedeme dál, třetí jakoby intro ? ?se žením?, které začíná melodií z mobilu (stejnou jako cover Showstars), je úvod pro čtvrtou ?Svatbu?, která je takovej klasickej pop cajdák. Další Tlusťoch (moje druhá oblíbená) je dost promakaná větsička :) chvílema kolísající i mezi reggea. ?Já vím Dáni jsou gurmáni, norské stolování chutě mi nahání?. Další a předposlední bomba Eine kleines Schrecklichestück je jako vystřižená od Dance Macabre nebo Tanzvut ? super! CD uzavírá opět cover a sice od Waltari ? Far Away ? ovšem v porovnání s originálem taky v super podání. Co dál napsat? Na CD se zpívá Česky, Německy, Anglicky a Španělsky! Nahrávka mě chytla na první poslech a byl jsem opravdu mile překvapený. Kdo vlastně Anhead jsou? Z bookletu se dá vyčíst, že zpěv obstarává Matěj Lipský ? mimo jiné hlavní to persóna kapely Masturbace, kde ovšem do mikrofonu bleje. Tady mě velmi překvapil jeho čistý zpěv a také barva jeho hlasu ? smekám. Další osoba mě známá je také z Masturbace a sice Doctor, nehraje tu sice na bicí, ale pro změnu na basu. Dál pak Vladimír Stibůrek ? kytary, Robert Haleš ? bicí a Petr Maliňák ? klávesy a moog. No ačkoli jsem se s tvorbou Anhead setkal prvně, musím říct, že je to setkání velmi příjemné. Z doslechu také vím, že stojí za to zajít na koncert ? vybraná show :-)

čas: 21:44

Tracklist:

1. Showstars

2. Sebestředná

3. Se žením...

4. Svatba

5. Tlusťoch

6. Ein Kleines Schrecklichestuck

7. Far Away (předělávka od Waltari)

www.anhead.com


Zveřejněno: 26. 02. 2005
Přečteno:
3428 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

16. 03. 2005 15:50 napsal/a Agos
jéééé
Jééé lidi, to mě moc těší, že se vám Anhead líbí. Přijďte se mrknout na čarodějnickou párty 30. 4. do Guru v Praze
07. 03. 2005 11:17 napsal/a Daniela
gratulace
Mrzí mě, že jsem Vás už tak dlouho neslyšela (teda kromě CD). Ale podle toho co čtu, koukám,že se Vám daří moc dobře.Tak jen tak dále!
02. 03. 2005 21:57 napsal/a Ilona
ANHEAD!!!!
V Rock Café byli skvělííííí!