Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HEIDEN – Andzjel

7\" split EP 2015, kooperace více labelů / crust/grind / Maďarsko, Česko

Sedmipalcová split alba jsou mezi kapelami i fanoušky undergroundových kapel oblíbená. Jednak jsou zajímavým zpestřením sbírky i diskografií zúčastněných kapel a jednak mohou sloužit jako představení více kapel na jednom nosiči. Zvlášť pokud se jedná o méně známé party. A v neposlední řadě jde i o rozložení nákladů na vydání desky. Cestou společného splitu se vydaly i dvě spřátelené kapely – JACK z Maďarska a BOMBATÖLSCÉR z Brna. Sedmipalec vyšel v kooperaci několika undergroundových labelů. Jedná se o crust/grind kapely, takže nemůže chybět černobílá grafika obalu. Jednoduché a nejlevnější provedení však obsahuje všechny informace o nahrávání, labelech, fotky kapel a hlavně texty. Žel, o kapelách příliš info k dohledání není. Zkrátka punk (smích).

JACK

Tato maďarská parta funguje již od roku 1996. Na kontě má několik nahrávek, převážně se však jedná o podobné splity. V diskografii najdete i jeden split s legendou AGATHOCLES, to ale vzhledem k počtu nahrávek těchto harcovníků není nic výjimečného. JACK na split s BOMBATÖLSCÉR nahráli své tři vály. V tomto případě se jedná o výplach zařazený do škatulky crustu/grindu. Přičemž některé pasáže jsou crust/punková záležitost, zejména po stránce kytar a bicích a jiné pasáže (a ty převažují) jsou přímočarý klasický grind, čerpající právě třeba z odkazu zmíněných belgických harcovníků. Stopáže jednotlivých skladeb jsou kolem minuty. Výjimkou je pouze čtvrtá skladba „Ezt veri belénk a média“, která ve svých dvou minutách několikrát změní tempo a stává se tak nejpestřejší nahrávkou v rámci mezí kapely i daného žánru. Závěr obstarává cover skladby „When Hope Dies First“ od brněnských kolegů. Zvukově je nahrávka na velmi dobré úrovní. Správně zašpiněné, ale čitelné. Tak jak by to v grindu mělo být. Texty jsou v rodné maďarštině a vydání obsahuje i anglické překlady. (6/10)

BOMBATÖLSCÉR
O brněnské čtveřici je toho pro změnu ještě méně k dohledání. Jejich Bandzone profil zeje prázdnotou a tak si jen řekněme, že kromě splitu s JACK mají na kontě ještě jednu nahrávku a sice demo EP „Bude klid“. BOMBATÖLSCÉR jsou pro mě sice novinkou, ale u zasvěcených zřejmě ne. Vždyť odjeli i turné po severní Evropě loni v září. Na tento split nahráli stejně jako Maďaři čtyři skladby, z nichž závěrečná „Szetnezek a Vilagon“ je cover od JACK. Stopáže jednotlivých skladeb se pohybují podobně jako v prvním případě kolem minuty. BOMBATÖLSCÉR jsou více do grindu a disponují o něco lepším zvukem. O ten se postaral Otyn z vyškovského studia Davos. Záruka kvality. Celá nahrávka je pěkně nasraná a dominuje vokály. Zatímco Angelo se sebe chroptí klasický growling, tak Miro produkuje grindový řev/scream. Tohle dělá materiál BOMBATÖLSCÉR pestřejší a výraznější. (6/10)

Když však postavím obě kapely vedle sebe, vidím to na remízu. V obou případech se jedná o průměrné nahrávky extrémní muziky s tím, že bod navíc zasluhuje celkové zpracování desky i kvalitní zvuk. Pánové nic nepodcenili.

Seznam skladeb:

  • JACK:
  1. Szabadrablas
  2. Burjanzas
  3. Ezt veri belénk a media
  4. W.H.D.F. (BOMBATÖLSCÉR cover)

Čas: cca 5 min.

  • BOMBATÖLSCÉR:
  1. Sonnet for a whore
  2. Yourselves
  3. Dollar slave system
  4. Szetnezek a Vilagon (JACK cover)

Čas: cca 6 min.

http://jack.punk.hu
http://jackgrindpunk.bandcamp.com
http://bombatolcser.bandcamp.com/


Zveřejněno: 27. 10. 2015
Přečteno:
3458 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář