Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

19. 6. se uskutečnillo druhý kolo Žižkova vraždícího palcátu (Mimochodem návštěvnost téhle akce byla festovně podprůměrná, jinými slovy: totálně jsme prodělali).

Kapela Age of Storm patří již určitě do těch známějších vod a tak jsme vyzpovídali Tomáše a Milhause.

Takže na úvod nám řekni o nejvýznamnějších okamžicích AOS?

Takže v roce 93 jsme se dali dohromady, hráli jsme v sestavě Tomáš Háňa - basa, Patrik Bartuška - bicí,  Miloš Sokolík - kytara a zpěv a druhá kytara Libor Marek. V roce 96 odešel Libor a místo něho nastoupil Martin. Dalším mezníkem byl příchod zpěvačky Kláry, která s námi nazpívala to CD Treshold of pain, a která  už odešla. Teď máme novou zpěvačku Veroniku a příchod klávesáka Milhause.

Jak byste zhodnotili Treshold of pain?

Nahrávali jsme to v Belatrixu, což je celkem vynikající studio, Láďa Tupý je vynikající člověk, supr se nám s nim spolupracovalo, na to jakej jsme tam měli sráčovej aparát (bicí tAmati). Myslim, že z toho vylezl celkem dobraj zvuk.

Co ta španělka?

Tu hraje Miloš, docela dobrej hráč a ty intra maj navodit atmosféru, některý jsou veselý některý pochmurný, podle toho jaká je za tim písnička.

Hodláte toho znova využít?

Ne, tedˇuž ne. Teď hodně experimentujeme s klávesama, ale k tomu by ti něco mohl říct tady Milhaus.

.....No, já nevim, co bych k tomu řekl...., já jsem v kapele od března i když kluky znám už rok a půl, hrávali jsme s nima s mojí starou kapelou. A protože se mi líbili, tak jsem je ukecal aby mě vzali...hehehe. Teďkom půjdem točit do studia  novej promo  materiál, asi 4nebo 5 věcí, jak to výde a  ty intra budou čistě klávesový.. Nevim co z nás vypadne, třeba nějaký překvapení, ale spíš to budou jen ty klávesy.

Když si nakous to studio...kam půjdete?

My chceme změnu, takže do Belatrixu už nepůjdeme, ale vybrali jsme si studio Prodigy v Českých Budějovicích, kde nahrávali Virgins svůj materiálek. Byli jsme se tam podívat, maj špičkový vybavení, supr lidi, jeden je bubeník, druhej kytarista, třetí basák, každej si hledí svýho.... moh bych jenom doporučit.

....já bych jen dodal, že jeden dobře stahuje, druhej mixuje a třetí radí.....

Pod jakou jste teď firmou?

No, Treshold of pain vyšel i Leviathan Records, jsme rádi, že se nás Tomáš ujal, že nám s tím pomohl, ale tohle promo, které jdeme nahrávat je určeno čistě k promotion do fanzinů a firem...třeba se nějaká chytí i když je to u nás v republice hodně těžký....třeba v Německu, tam jsou takovýhle firmy už slušně rozjetí....

....my stím novým matrošem chceme objet Německo a Rakousko a nabídnout to tam, když to vezmou bude to fajn.

Určitě tedy máte zkušenosti ze zahraničí..

No, třikrát jsme hráli ve Vídni, dvakrát v malým klubu, tam zvukař nebyl..... a ten třetí jsme hráli v Aréně v jednom menšim klubu..nemůžu si stěžovat. My jsme zvyklí na svýho zvukaře, takhle když někam přijedeme, tak je to různý.

Kolik bylo vstupný?

V obouch klubech se vstupný nevybírá, ten člověk si tam pozve kapely a pak je zaplatí. V tom menšim klubu chodí barman s kloboukem a co kdo dá to dá.......stejně jsou to židáci...hehehe.

Ale lidi jsou to dobrý, ta muzika se jim líbí.... pořád řvali to jejich ?zuge! zuge!? My hráli jak pitomci 4 hodiny a dostali jsme 500 šilinků.

Kdyby se vám nabídla nějaká hodně velká firma, že vám tan novej materiál vydá, ovšem za podmínek, který by se vám vůbec nelíbili. Jak se zachováte?

No, to hodně záleží, tady v undergroundu má každej sen se muzikou živit...to ať nikdo nepopírá, to by lhal sám sobě, takže i kdyby ty podmínky byly špatný, tak bysme po tom šáhli...ale určitě by se našel nějakej kompromis.

Na treshold of pain žádná nabídka?

Ne, nepřišlo nic.

Myslíš si, že kvalita dema může ovlivnit to rozhodnutí těhle velkej firem?

Určitě. Jak je ta nahrávka nadupaná, jakej je zvuk, aranže, tohleto všechno. My těch svojich 5 věcí chceme točit 14 dní, aby to bylo fakt dobrý. I obal hraje svou roli. Když tam pošleš věci ze zkušebny tak se na to těžko někdo chytí.

Pořádáte koncerty? Jak často?

Koncerty jsme pořádali v Holubově, kde to teď zrušili, protože to koupil nějakej Rakušák a udělal z toho penzion nebo bordel nebo co to vlastně je...to se mi nelíbí, když lidi ničej kvůli bordelu nebo penzionu kulturní zařízení. A teďkon jsme vykopali starou známou Planou u českých budějovic, kde se 5 let nic nedělo, kdysi tam hráy známý kapely....teď to 5 let hnilo..tak jsme to zkusili, je to 3 kiláky od ČB náměstí. akce jsme dělali jednou měsíčně a teď jsme se domluvili s klukama s Ingrowing a jeden měsíc dělaj oni a jeden my.

Slovo na závěr:

Chceme aby nám teď vyšlo to studio a aby si nás někdo všimnul. Rádi hrajeme, klidně se nás nebojte pozvat.


Zveřejněno: 24. 06. 1998
Přečteno:
3596 x
Autor: Corbow | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář