Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

23. května 2015, Praha - Exit-us

Z průmyslového města Horlivka, z válkou zmítaného Donbasu přijede do Prahy asi nejpopulárnější ukrajinská metalová kapela současnosti. Ani loňský vážný úraz jejich bubeníka, ani dlouho trvající krize na Ukrajině téhle ostřílené partičce nebrání v tom jezdit po Evropě a nahlas do světa křičet svůj názor, svoji muziku.

JINJER vznikli v roce 2009 v nehostinné průmyslově založené oblasti nedaleko Donětsku, kde má metalová subkultura velmi silné postavení. Trvalo téměř dva roky, než se ustálila sestava kapely v podobě, jakou známe nyní. Fenomenální zpěvačka Tatiana Schmailyuk, která svým mohutným řevem strčí do kapsy většinu chlapů, v mžiku zvládá s přehledem přepnout na bezchybný čistý vokál. Ukázkově sehrané duo kytaristů Dmitriy Oksen a Roman Ibramkhalilov, energický a charismatický basák Eugene Abduhanov a Alexander Kozyichuk, kterého v roce 2013 nahradil nadpozemsky rychlý a strojově přesný bubeník Eugene Mantulin.

Teprve rok 2012 znamenal pro kapelu raketový vzestup: První videoklip (Exposed as Liar – odkaz níže), koncerty po celé ukrajině, hraní na největším ukrajinském rockovém festivalu Best City UA, ke konci roku také další video k songu Scissors (odkaz rovněž níže). V roce 2013 se kapela vydala na svoji první tour po Ukrajině, Rumunsku a Moldávii. Také vyšla první oficiální deska JINJER s názvem "Inhale, Don't Breathe", která obsahuje i největší hity "Exposed as Liar" a "Scissors". V Kyjevě se zúčastnili a zvítězili v soutěži BEST METAL ACT a získali ocenění Best Ukrainian Metal band of the year #2013. Kapela také ukazuje první singl z nadcházející desky, nese název No Hoard of Value a na YouTube jej kapela dává s vydařeným lyric videem (níže).

Exposed as Liar (official video)
Scissors (official live video)
No Hoard of Value (lyric video)

V roce 2014 vyšla druhá deska s názvem "Cloud Factory". Zajímavostí je, že autorkou grafiky na obalu a bookletu je sama zpěvačka Tatiana. Na YouTube se objevuje oficiální video k songu "Cloud Factory". Kapela na jaře projela celou Evropu a poprvé zahrála také v České Republice, a to v Pražském Exit-u a v Brně. Do Čech se JINJER pak vrátili ještě v létě a zahráli ve Velkém Meziříčí na FajtFestu. Další tour byla v plánu na podzim, k tomu však bohužel nedošlo kvůli vážnému zranění bubeníka Eugena Mantulina.

Cloud Factory (official video)

Na přelomu let 2014 a 2015 už ale JINJER opět koncertují. S tajemným ninjou jako náhradou za bicíma hrají pár koncertů v Rusku, Ukrajině a Rumunsku, veškterý výtěžek putuje na léčbu Mantulina, který musí po zlomenině páteře podstoupit dlouhou, náročnou a drahou rehabilitaci.

Zdroje: Facebook, ziny, oficiální web kapely http://jinjer-official.com

Na jaře 2015 mají JINJER v plánu opět několik zastávek v České Republice. Mezi nimi i 23. května v pražském Exit-u! O support se postará v první řadě legenda českého nu-metalu a crossoveru, kapela FOURTH FACE. V nové sestavě, s novou energií a hlavně pekelně dobrou muzikou. Dále pak mladí a draví BEAST WITHIN THE SOUND, kteří mají za sebou přes relativně krátkou existenci kapely už účast na největším extreme metalovém festivalu v ČR, na věhlasném Brutal Assaultu, a také debutovou desku s názvem "Eternal Conflict". Čtyřlístek uzavírají litoměřičtí WE ALL GONNA DIE, nekompromisní deathcorová nálož s velkým potenciálem.

FACEBOOK EVENT

Program:

19:00 - Vstup
19:30 - 20:05 - We All Gonna Die
20:30 - 21:10 - Beast Within the Sound
21:40 - 22:30 - Fourth Face
23:00 - ??:?? - JINJER

Vstupné v předprodeji (bude spuštěn běhen února):
200 Kč
Vstupné na místě: 250 Kč

Akci pořádá umělecké sdružení Infernalismus
http://www.infernalismus.com/

Zveřejněno: 12. 02. 2015
Přečteno:
3400 x
Autor: Opat | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář