Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
LLYR

CEREBRAL EFFUSION – Idolatry of the Unethical CD 2014, New Standard Elite

Pomalé stahování z kůže, oběť visící na háku, zavěšená až někde u stropu. Kolem hektolitry pomalu schnoucí krve. Dneska to nebude nic pro slabé povahy. Je to, jako kdybyste se koukali na nějaký psychothriller a zrovna by se odehrávala ta nejhnusnější scéna. Jako divákům a posluchačům se vám bude chvílemi dělat nevolno, slabší jedinci a jemnější něžné pohlaví si chvilkami budou zakrývat oči. Jenže to nebude nic platné, tenhle houpavý, do krve řezající brutal death metal neleze přeslechnout. Nevím, co říkáte na poslední počiny třeba takových GORGASM, DISGORGE, DEVOURMENT a podobných krvelačných šelem, ale pokud si v podobném marastu libujete, zkuste i španělské zvrhlíky CEREBRAL EFFUSION. Výrazové prostředky i přístup mají velmi podobné, jako jejich slavnější souputníci.

První, co mě u této nahrávky rovnou praštilo do očí, byl velmi dobrý zvuk a krásný obal do Marco Hasmanna. Další věcí, která mě doslova smetla, je hlas basáka Kosmeho. Mám podobné vokály ve velké oblibě. Dodávají celé desce trošku jiný rozměr a i když se zdá celé tohle převalující se monstrum z počátku velmi monotónní a pro nezasvěcené zcela nezajímavé, tak věřte tomu, že po bližším ohledání vyhřeznou na povrch zajímavé nápady. Samozřejmě, pořád nesmíme zapomínat na to, že se jedná o druh muziky, která má velmi omezené výrazové prostředky. Nikde „neruší“ žádná sóla, nikde dokonce ani nic negraduje, všechno se jen tak zmítá v nekonečné křeči. Možná to bude znít až legračně, ale já jsem si novinku těchto odhodlaných Španělů oblíbil právě proto, že nic neřeší, jen si jedou jako nějaký šílený buldozer kupředu. Vyčistil jsem si u jejich skladeb hlavu tak dokonale, že chvílemi připomínala sterilní stůl před operací.

Texty, nápady i uchopení jednotlivých songů nevybočují nijak z mantinelů brutálního death metalu. Možná bych alespoň občas nějaké to občerstvení v podobě čerstvé krve ocenil, ale musím uznat, že tenhle nekompromisní materiál má pro mě velkou sílu. Někdy sice mívám chvíle, že na tohle morbidní bědování nemám chuť, ale i po čase se rád vracívám. Nedoporučuji sice poslech do sluchátek při návštěvě sklepních prostor, protože by mohlo dojít ke spuštění velmi nelibých pocitů, ale jinak jsem používal „Idolatry of the Unethical“ k odehnání zlých duchů velmi často. A to i přesto, že si v různých morbiditách, mučení a neúspěšných operacích zase tolik nelibuju. CEREBRAL EFFUSION totiž mají v sobě něco zvláštního, zvrhlého, co mě neustále láká a přitahuje. Možná je to jen zvědavost, podobná té, kterou míváme při sledování různých nechutných filmů nebo jen obyčejná chuť na krvavé maso, nevím, ale hlavou jsem si proháněl tohle CD často a rád.

Ultra brutal death metal ve své nejkrvavější podobě. Ano, tak by se dala letošní deska těchto patologů s klidem označit. Pro někoho málo, pro jiné romanticky morbidní záležitost. U podobných desek si stonásobně říkám něco o tom, že v těchto případech je bodování zcela zbytečné. Poslechnou si je stejně jen fanoušci žánru a pak pár dalších, kteří v sobě možná také objeví krvelačnou šelmu a propadnou zvědavosti. Nic nového pod sluncem, říkám si. Podobné hromady mrtvol jsou vršeny různými kapelami každý den a když si k tomu připočtete ještě ty, které je možné zahlédnout v dnešním reálném světě, mohl by jeden dostat záchvaty úzkosti. Možná právě proto jsem si CEREBRAL EFFUSION nakonec oblíbil. Hrají s odhodláním, surově, nekompromisně a moc dobře vím, co od nich můžu čekat. Pokud tedy budu mít letos chuť na pořádnou mršinu, sáhnu po novince téhle španělské mašiny. Je totiž pořádně syrová a voní čerstvou smrtí. Všem brutal death metalistům přeju dobrou chuť!

Seznam skladeb:
  1. Exposed To Abjection
  2. Narcissistic Taphonomy
  3. Unscrupulous Inebriated Emaciation
  4. Consummation
  5. Lingering Pulse Of Laceration
  6. Terminally Decimating Neurogenesis
  7. Defamatory Fetish

Čas: 32:58

Sestava:
  • Kosme – basa, zpěv
  • Eihar – bicí
  • Jabo – kytara
  • Pe – kytara

http://www.cerebraleffusion.com/
https://www.facebook.com/cerebraleffusion
http://nserecords.bigcartel.com/


Zveřejněno: 08. 01. 2015
Přečteno:
3605 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář