Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

INBORNED LYCANTHROPY – Brutality CD 2014, Nice to Eat You Records / Sevared Records

Nejdříve se rozeznělo do ticha již tisíckrát slyšené intro. Nějaký nešťastník tam porcuje nějakou paní motorovou pilou. Inu, klasika, dalo by se říct. A v klasickém stylu se pokračovalo vlastně až do konce. Pokud máte rádi old school death metal valivého typu, buďte vítáni. INBORNED LYCANTHROPY se pohybují na české scéně od roku 2006, kdy v severočeských Želenicích vznikla skupina morbidních řezníků. Ti se zhlédli v tvorbě třeba takových OBITUARY, SIX FEET UNDER, RESURRECTION, DEBAUCHERY a podobných smeček, které pojímají death metal spíše v pomalejším, houpavém tempu.

Letošní deska je plná jak zajímavých, krvavě pojatých momentů, tak bohužel i chvilek, kdy se nehraje zrovna zajímavě. Osobně to mám tak, že pokud se pánové drží death metalu a drtí to hezky tvrdě, jsem spokojen. Jakmile ale zamíří do oblasti hrané dnes DEBAUCHERY (takový ten jejich death metalový big beat), nelíbí se mi to. To je samozřejmě jen můj problém, ale i tak se nemůžu ubránit dojmu, že album je svým způsobem trošku roztříštěné. Účelem zde asi není bořit žebříčky v metalových časopisech, ale i tak bych příště prosil víc energie. Kapelu provází (stejně jako všechny ostatní), spousta personálních změn. Nevím, jak jsou na tom v současnosti, ale zpěvák, který nazpíval letošní „Brutality“, by mohl ještě zapracovat na angličtině. Zpívá dobře, i když někdy moc monotónně, ale jakmile mu začne být rozumět, není to úplně ono.

Deska vyšla u českých Nice to Eat You Records. Američtí fanoušci mají možnost si zakoupit CD u Sevared Records. „Brutality“ je spíše nenápadnou deskou. Kapela se nikam nehrne, o propagaci vlastně nemůže být ani řeč a tak to celé působí spíše dojmem, že jim stačí to, co mají. Nijak to nesnižuju, podobné smečky, hrající třeba jen ve své lokalitě a podporující místní scénu, jsou velmi důležité. Pokud bych pak srovnával s ostatními českými death metalisty, tak bych hodnotil jako lepší nadprůměr. CD má určitě příjemný, syrový zvuk a vcelku zajímavý obal. Pořád mi ale v tvorbě INBORNED LYCANTHROPY chybí něco navíc, nějaký zajímavý moment, který bych si pamatoval řekněme třeba i za rok. Pokaždé, kdy si na ně vzpomenu nebo vidím někde jejich jméno, první, co mi vytane na mysli, je jejich řeznická image. Z muziky jen pár skladeb a to jen díky tomu, že jsem si u nich krásně zapařil kdysi při živém vystoupení.

„Brutality“ na mě působí vcelku dobrým dojmem. Na české poměry je to pořád slušné extrémní album, ale pokud bychom nahlédli jen kousek za hranice, nemají řezníci z Želenice šanci. Hudba ale není sport a měla by sloužit spíš k odpočinku a relaxaci. Kdo jste zažil vážené pány naživo, moc dobře víte, že té morbidní srandy se s nimi užije nadmíru. Je potřeba tak k nahrávce přistupovat. Pokud máte chuť na tři čtvrtě hodiny houpavých death metalových rytmů, budete asi spokojeni. Já tentokrát zůstanu raději trošku stranou. Deska od severočeských řezníků, kteří někdy řežou jen tupou stranou nože.

Seznam skladeb:
  1. Face of Death
  2. No Mercy
  3. We Are Machines
  4. Black Saturday
  5. Suicide
  6. House of Death
  7. Demons
  8. Time for Payback
  9. Necrosadist
  10. Shortcut
  11. Stigmata
  12. Torture

Čas: 43:47

Sestava:
  • Honza - zpěv
  • Kentus - kytara
  • Medvěd - basa
  • Marýsek - bicí

http://www.inbornedlycanthropy.estranky.cz/
http://bandzone.cz/inbornedlycanthropy
http://www.facebook.com/pages/Inborned-Lycanthropy/235689359798636
http://www.ntey.wz.cz/
http://www.sevared.com/



Zveřejněno: 16. 01. 2015
Přečteno:
3925 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

16. 01. 2015 17:33 napsal/a Asphyx
nene
nene, žádná Czenglish, ale název kapely...
16. 01. 2015 16:49 napsal/a Atomový Antonín
Czenglish
INBORN, ne \"INBORNED\".