Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
LLYR

ADOR DORATH, FORGOTTEN SILENCE, AWRIZIS, TORC

První zastávkou kapel AWRIZIS, FORGOTTEN SILENCE a ADOR DORATH v rámci Metalshop Tour 2014 se stal brněnský klub Melodka. Páteční večer začal malými organizačními zmatky. Na události stálo, že se začíná v 18:00, pouštělo se však až o půl hodiny později. Chvíli jsem si proto postála venku před klubem. O půl sedmé jsme byli konečně vpuštěni a začaly další minuty čekání na první vystupující tohoto večera.

Na každé ze zastávek doplní výše uvedenou trojici další skupina, v Brně se toho s grácií zhostili domácí TORC. Po technických problémech jsme se dočkali solidního blackového nářezu, který všichni fanoušci ocenili kotlem pod pódiem; a že jich nebylo zrovna málo. Začíná být nepsaným pravidlem, že si první hrající vytrpí se zvukem to nejhorší možné peklo a ani tento večer nebyl výjimkou. Ke škodě všech přítomných občas melodie splývaly do jednolité masy, ale to, co bylo slyšet, jsem si ovšem vychutnala naplno a pro obrázek o kapele mi to stačilo.

Z trojce velikánů vpluli na pódium jako první AWRIZIS z Havířova. Nepopírám, že právě oni byli důvodem, proč jsem toužila tento koncert navštívit. Naživo jsem je ještě neslyšela, jejich poslední desku „Final Hybridation“ mám však hodně naposlouchanou. Byla jsem proto velmi zvědavá, jestli mě jejich živá produkce okouzlí stejně. Nakonec jsem se ocitla v první řadě a užívala si každou vteřinu té energické smršti, která se na všechny fanoušky valila. Všechno šlapalo s chirurgickou přesností, která odměřovala a umísťovala každý tón na správné místo. Nejvíc mě bavila melodická linka skladeb, které však opět škodil nepříliš vydařený zvuk. Do teď jsem měla jejich tvorbu ráda, po tomto večeru jsem jí však zcela propadla.

Spanilá jízda pokračovala s místními FORGOTTEN SILENCE. Další pastva pro uši, při které se střídaly progressivnější prvky s deathovými, lahodná schizofrenie pro lidské smysly. Vydáním EP „Re: RETRO'93“ FORGOTTEN SILENCE potvrzují, že dokážou přitvrdit a stále zůstat na výsluní svojí bravurní muzikantskou technikou. Každý ze členů je kvalitním muzikantem, to, co však předvádí dohromady, je těžko popsatelné, člověk si to musí zažít na vlastní kůži. Jejich vystoupení jsou pro mě vždy nejvíce zajímavá atmosférou, kterou dokáží obalit svoje skladby. Vše má svůj smysl, místo a duši.

Večer uzavírali ADOR DORATH z Českého Těšína, kteří na svět přivedli novou desku „The Very Essence of Fire“. Bylo jasné, že většina playlistu bude složená z nových skladeb, které jsou oproti předešlým obohacené o více elektronických prvků, které posouvají tvorbu kapely na zcela jinou rovinu, než tomu bylo doposud. Nechyběly však staré kousky, bez kterých by si fanoušci vystoupení rozhodně tolik neužili. Stejně jako na minulých vystoupeních mi vadila jediná věc, která narušovala úžasný zážitek z jejich obskurní show. Připadá mi to už jako deja vu, které se opakuje při každém mnou navštíveném koncertu a následném psaní reportu, ani tentokrát však nemohu jinak. Opět jsem postrádala zpěvačku, jejíž hlas se nesl sálem pouze z nahrávky. Já osobně bych si u této kapely naprosto vystačila s tím podmanivým mužským vokálem, který mají ve svých řadách.

Až na peripetie se zvukem se tomuto večeru nedá nic vytknout, lidé se bavili a většina odcházela až po posledních odehraných tónech večera. Někteří se zdrželi ještě na after party a tak noc zdaleka nekončila. Celé tour má před sebou ještě několik zastávek v rámci ČR a zavítá i do sousedního Slovenska, nezbývá proto nic jiného, než popřát mnoho úspěchů u fanoušků i v dalších městech...

Fotky: Dufaq (Mortem)

Celá galerie




Zveřejněno: 13. 11. 2014
Přečteno:
3329 x
Autor: Niviat | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář