Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

STORMNATT – Omega Therion CD 2014, Self Mutilation Services

Svět po pěti letech konečně potemněl a peklo dostalo možnost vyvrhnout na povrch zemský tři démony, a ti dostali od samotného satana nelehký úkol. Tím není nic menšího než rozsévat zlo, každičký kříž a dobro pak rozsekat na malé kousíčky. Navíc neustále zasévat do ustrašených myslí všech věřících nenávist, frustraci a temné myšlenky, které všem ukáží černé zákoutí rituálů páchnoucích na míle daleko sírou a okultizmem. Je jen na těchto třech, aby zařídili co největší množství obětí pro černého pána, obětí plných chutné krve, jež se vsákne jako letní déšť do vyprahlé půdy. Konec všech svatých nadešel.

STORMNATT
nejsou žádnou neznámou a věřím, že spousta černokněžníků bude tyto Rakušany znát. Není se čemu divit, vždyť pánové se na hudebním poli pohybují už víc jak deset let. Za tu dobu stihli vydat tři plnohodnotné nosiče, kterých se po celém světě prodalo nad tisíc kusů. Nehledě na to, že kapela už mnohokrát stála na stejném pódiu spolu s legendami žánru. I protentokrát nám jateční démoni zmalovaní krví přináší disk nabušený až po okraj černým kovem. Navíc hudba této bandy obsahuje veškeré esence, kvůli kterým je (podle jisté ankety, kterou jsem měl možnost zhlédnout někde na internetu) black metal jedním z nejposlouchanějších odnoží metalového světa. Tím není nic víc, než útočné kytary, kterým na druhou stranu nechybí spousta melodií, a nekompromisní bicí, co zatlučou do země snad každého, kdo by jen na chvilku přestal uvažovat aspoň trochu kacířsky.

Všechny skladby na albu nás provedou starými, ale známými kouty hudebního podsvětí. Tedy místy, odkud stále odkapává z vlhkých a chladných kamenů černý sliz té nejnechutnější formy. I když mám pocit, že jsem už některé výkřiky krvavých fresek obalené v šedém prachu někde slyšel, musím uznat, že mě poslech i po mnoha otáčkách stále baví. Kytary dokazují, že jsou omegou tohoto alba. Neustálé střídání tempa společně s odehráváním stupnic tvoří přesně tu esenci, kterou vždy hledám a jen málokdy ji nacházím. Když se k tomu přičte i basa se zvukem tvrdým jako kalená ocel, je jasné, že tohle album z přehrávače hned tak nevytáhnu. Zpěvák Mord se s ničím moc nemazlí, ale naopak štěká své texty jako by do prázdna, s nadějí, že jej někdo uslyší. Nevím čím je tohle způsobené, ale přesně takto mi to připadá. Možná na tom má svůj díl celkový zvuk nahrávky a fakt, že zpěv je jako by v popředí, ale ne natolik, aby rušil hudební složku. Těžko vybrat jeden štych, jako favorita celého alba, neboť každá skladba má své vlastní kouzlo, aniž by nějakým způsobem vyčnívala nad ostatní.

Výše jsem nakousl zvuk. O tom by se dalo napsat, že zde sice nejde o čistě nablýskaný sound, který se trvale uhnízdil na albech předních představitelů žánru, ale i přesto je velice dobře zpracovaný (Death Temple Studio), jen s tím rozdílem, že je v něm ponechána ta nespoutaná dravost a odhodlání způsobit každou skladbou globální vyhlazení. Tedy přesně to, co mi většinou na ostatních nahrávkách chybí.

Obal je poněkud nešťastný a strohý. Nevím, zda se něco vymklo kontrole, nebo to takto pánové opravdu chtěli. Důležité je, že všechno, ať už na jeho povrchu, bocích, či uvnitř, je poněkud splývavé, těžko čitelné. Neberu-li v potaz fotky jednotlivých členů. Což je určitě škoda. Už jen proto, že obsahem jsou veškeré texty. I když ty jdou oproti přední, bočním a zadní straně nosiče číst docela snadno. Taky mě trošku překvapuje, že kapela na tomto CD upustila od svého loga, které dříve zdobily dvě okřídlené kostry. I když to je vlastně jedno, protože na bookletu by jej stejně nebylo vidět.

Závěrem se sluší dodat, že dravost alba mi od prvních tónů vlévá do žil novou naději. Naději, že i přes samotný název této hudební škatulky se nejeví všechno tak úplně černě. „Omega Therion“ je zářivým příkladem toho, že se nemusíme bát odchodu starých smeček, neboť na jejich pozice nastoupí nová generace temných duší vzývajících peklo.

Seznam skladeb:
  1. Ascension of the Scarlett Angel
  2. Dead Soul Meditation
  3. The Bitter Fruits of Deceit
  4. Omega Therion
  5. Deathmagick
  6. Evangelist of the Fall - Death's Seed
  7. Lost and Forgotten

Čas: 39:45

Sestava:
  • Notodden – baskytara, kytara
  • P. – bicí, kytara
  • Mord – zpěv

http://www.funeralapocalypse.com/
https://www.facebook.com/stormnatt
http://www.last.fm/music/Stormnatt
https://soundcloud.com/stormnatt
https://twitter.com/stormnatt
https://www.youtube.com/user/Stormnatt666




Zveřejněno: 25. 10. 2014
Přečteno:
3458 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Luma | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář