Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
LLYR

12. 5. 2014, Praha - Buben

Tyrannicide Tour 2014 v sestavě CRIMINAL, THE OUTSIDE, LA SANGRE, které mělo zastávku v pražském klubu Buben zjevně zůstalo české veřejnosti utajeno. Domnívat se, že by nikdo neznal death/thrashovou legendu Criminal s ještě legendárnějším frontmanem  Antonem Reiseneggerem (LOCK UP, PENTAGRAM CHILE, INNER SANCTVM, TWILLIGHT OF THE GODS) si rozhodně netroufám.

Celou akci otevírala pořádající kapela LA SANGRE, kterou jsem teda vzhledem k záseku v práci bohužel nestihla... holt resuscitovat se musí, i když se hraje. (úsměv) Vzhledem k tomu, že jsem kluky viděla hrát už mnohokrát (sice ne tolikrát, jako jihočeští thrasheři viděli LAHAR), dovolím si tedy jen podotknout, že se jedná o nasypaný přímočarý thrash. Kluci mimo vlastních songů s velmi čitelným odkazem na starou SEPULTURU s oblibou hrají cover MOTÖRHEAD – „Ace of spades“, který si teda odřve sám bubeník a oblíbenou vykrádačku sami sebe z původní kapely SEPULCRO „Viva la America“, což je „fráze“, kterou pak následně alespoň tři dny nemůžu dostat z hlavy a ani alkoholové kóma, které po jejich koncertu většinou nastane, nepomáhá.

Berlínští THE OUTSIDE, pro mě naprosto neznámá kapela (existují asi 6 let) s jednou vydanou plackou. Kdybych žila nadále v nevědomí existence této bandy, asi by se nic nestalo. Pro mě poněkud plytký, líbivý pseudo thrash s prvky moderny a ničím, co by mi utkvělo v paměti. Abych je ale zase moc nehanila, na druhou stranu jejich podiovka byla kvalitní a nasazení se jim rozhodně upřít nedá. Nezbývá než doufat, že do příští štace třeba kluci přičuchnou víc k old schoolu a budou mi tím o něco víc „po chuti“.

CRIMINAL otvírákem z prvního alba „Self destruction“ dali jasně najevo, kdo je na téhle akci „pánem“. Následovaly v jednom sletu  „Collide“ a „Deconstruction“. Charismatický Anton svým výrazem strhl publikum do neskutečného kotle, přičemž se skákalo z pódia i jeden na jednoho, aneb „skoč mi na hrb“. Basák Olmo Cascallar mu více než úspěšně sekundoval. Následně to kapela vzala průřezem celé diskografie. Pecky jako „Cancor“, „Resistence“, „Slave master“... až po poslední „Stillborn“, nechyběl ani přídavek ve formě „Pressure“. Zvuk byl naprosto parádní a CRIMINAL do fanoušků natlačili neskutečnou dávku energie.

Za mě rozhodně povedená akce, skvělá atmosféra bohužel v poněkud komorním počtu česky hovořící menšiny 3 ks, 2 ks „Germánů“ a 25 ks „latino amigos“. CRIMINAL bohužel nedovezli žádné desky. K dispozici byla jen trička, ale za to za lidových 200 kaček. Po koncertu Anton obrazil všechny fanoušky, aby jim poděkoval a potřásl si s nimi pravicí na rozlučku. Všechna čest, takových frontmanů je málo. Zpěvák LA SANGRE s 5litrovou krabicí vína s výpustí tankoval víno do všech fans, kteří ochotně otvírali chřtány a alkoholové koma mohlo začít...

Celá galerie


Zveřejněno: 17. 05. 2014
Přečteno:
3277 x
Autor: Duzl | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

17. 05. 2014 11:59 napsal/a Asphyx
Criminal
Tahle akce byla tak utajená, že jsem ji nikde nevyšťoural ani já a to jsem velký slídil:)) Škoda...protože vidět Antona Reiseneggera naživo bych si moc a moc zrovna s touhle kapelou přál. Každopádně díky za pěkný report, dcééérko:)))