Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
HUSMAN FEST

Snad z nudy, snad trochu ze zvědavosti jsem se rozjel do Polné u Jihlavy, kde se konal malý koncert undergroundových skupin.

Tentokrát se jednalo o skutečný underground, protože snad kromě skupiny D.A.D. nemá  nikdo z účinkujících regulérní CD. A ani  nejsou příliš aktivní na naší scéně.

Cestování v tuto roční období není zrovna příjemné a na Vysočině už vůbec ne. Před Pelhřimovem na kraj dýchla hustá mlha a nebylo vidět na krok. Na místo přijíždím tedy trochu později než jsem předpokládal, ale nic se neděje. Neutekla mi ani jedna kapela. Okusuji nějaké nepříliš chutné jihlavské pivo od příliš hezké barmanky a prohlížím si místo konání koncertu. Vypadá to tady moc hezky. Opravdu příjemné prostředí.jenom se trochu bojím o zvuk, protože strop je dost vysoký a celé to vypadá, že by zdi mohly rezonovat, ale po prvních tónech jsou mé obavy rozptýlené. Skupina SAMAI se nachystala k hraní. Spustila takový syrový black metal, který postrádal nějaký silný nápad či moment překvapení. Nic pro mne, tak jdu raději obtěžovat tu hezkou barmanku.

Poté co jsem byl vyhoštěn od baru za nemístné narážky na onu krásku, se nachystala na pódium domácí formace D.A.D. Skupinu D.A.D. už pozoruji několik let a musím se přiznat, že na tomhle koncertě pro mě byli největším tahákem. Kapela už má hodně za sebou a je to znát. A to jak na hudbě kapely, tak i na jejím vzhledu. Někteří členové kapely vypadají jako by měli do čtrnácti dnů umřít. Nu nechme narážek a pojďme k vystoupení. Kapele to skutečně valí. Hráčská zručnost a zkušenost je nepopiratelná, skladatelský potencionál výborný a zpěv hodně snesitelný. Kapela se nejvíce vyžívá v jakési zvláštní odrůdě melodického metalu, snad doom metalu. Těžko říct, kapela hraje takový mix všeho - metalu , rocku, popu, HC, punku a kdoví čeho ještě. Někdy to zní hodně zajímavě, jindy zase docela nudně. Ovšem celkový dojem je výborný. K pohybu muzikantů se přidalo i obecenstvo a tak z toho nakonec byla dobře podpořená show během níž jsem se dozvěděl, že název kapely znamená, nebo spíše znamenal Děti Atomové Doby. To ale spíše platilo v dobách, kdy kapela valila punk. Dnes je to o ničem jiném, ačkoli ty kořeny tam stále jsou.

Další zajímavou kapelou, která se zjevila na prknech, která znamenají svět, je kapela STIGMA. I když co si budem povídat. Skupina je zajímavá především tím, že měla v čele pohlednou dívku. To by nebylo ještě tak zvláštní, kdyby toto křehké stvoření do toho mikrofonu nehulákalo jako gladiátor když jde na steč. Opravdu uchvacující. Death metal v US stylu jako vyšitý. Sic ne moc nápaditý či převratný, ale na druhou stranu statně zahraný a dobře zazpívaný.

Poslední kapelkou, která se asi třičtvrtě hodiny připravuje na scéně je BAD VICTIM A jak už to bývá. Dlouhá příprava a nudná produkce. Kapela se snažila vytvořit nějaké skočné HC, ale po pár minutách to začalo docela nudit. Co na tom, že tam mlátili do všeho možnýho jako například do pivního sudu a tak - výsledek byl neuspokojivý. A tak jdu zase opruzovat barmanku.

Ke konci akce kecám z Ravenem, předním to představitelem e-zinu metal swamp ( www.metalswamp.com ), který tam hustě chlastal s mladým pořadatelem Mirkem. Mirek mi udělal radost, když mi dal do ruky jeho papírový zine s názvem Inqizitor. Je skvělé, že něco takového ještě vzniká. Více o zinu vám napíši až ho více prostuduji. Ale první dojem není vůbec zlý. Je konec. Všichni se ztrácí do pusté mlhy a pálivého mrazu, zbytek je ožralej, barmanka na mě sere, tak jedu domu. Tato akce v Polné není ojedinělá, tak sledujte naší sekci "koncerty" a když se tam dozvíte něco o koncertě v Polné, nezapomeňte  vyrazit!


Zveřejněno: 12. 02. 2005
Přečteno:
3387 x
Autor: Ifa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

19. 02. 2005 18:50 napsal/a marty
fotky
noooo, ja bych ty fotky vlastne mohl nekde vyhrabnout a dat do gallery no comment na www.fob.cz :))))
18. 02. 2005 12:02 napsal/a manafob
...ifa
no to je nam vsem jasny potom co jsi onehdy provedl na Zizkovi v Tabore... ty fotky jsou nezverejnitelny
14. 02. 2005 15:39 napsal/a Ifa
Fotky
No víš co, ty fotky mi poslal Darmon ( díky moc ). Kdybych to fotil já, tak by se tenhle web mohl vysílat až po 10 h.
13. 02. 2005 23:07 napsal/a Darmon Klayman
barmanka?
Tak pánové, nase veskerá obsluha v nasem klubu je krásná :) Clovek vám naservíruje kapely a vy nám chodíte na akce za barmankama... no teda teda... to az holkám reknu! :-)
13. 02. 2005 22:33 napsal/a marty
re ftoky
jaka barmanka??? ta mezi tema fotkama nebyla,.... i kdyz vsechny jsem tam nedal co ifa poslal....