Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
HUSMAN FEST

BENIGHTED – Carnivore Sublime CD 2014, Season of Mist

Je třeba se občas provětrat, opustit na chvíli márnice, kostnice, krypty, hřbitovy, rituály i řeznictví všeho druhu a pro zachování zdravé mysli navštívit prostory k tomu předurčené, například psychiatrický ústav. A jako jeden z nejvhodnějších hudebních doprovodů k této cestě za duševní obrodou jeví se novinkové, už sedmé album francouzských kanonýrů BENIGHTED, opatřené titulem „Carnivore Sublime“. Nevím, jak to ti BENIGHTED dělají, ale s každým dalším albem si říkám, že už to lepší být nemůže, a pokaždé mám znovu pocit, že jsou zase o krok blíž k dokonalosti.

Prostory samotky v ústavu pro duševně „trochu jiné“ jsou k poslechu a užívání novinky ideální. Vypolstrované stěny zabezpečené místnosti ochrání vaši tělesnou schránku před úrazem, ke kterému vás BENIGHTED svým aktuálním materiálem můžou dohnat. Jakmile se otevřou stavidla hudebního šílenství zaznamenaného na placce „Carnivore Sublime“, začne to s tělem nebezpečně a nekontrolovatelně smýkat, a během chvíle s vámi BENIGHTED vytřou podlahu způsobem, že si ještě poprosíte o zopakování. Jste vděčni za svou dočasnou separaci, protože nedojdete k úhoně při opakovaném třískání sebou od stěny ke stěně a ani tolik nebolí opětovné nabíhání hlavou do zdi, ke kterému vás francouzští psychopati nutí.

Ten tlak proudící z CD je totiž nehorázný a terapie brutálním death/grindem nastaveným podle současných zvukových parametrů je dokonale očišťující. Proud energie tryskající z reproduktorů je strhující a pohlcující. Dochází k naprostému uvolnění nejen fyzickému, ale i k vnitřnímu odpoutání se od „normálna“. K tomu nemalou měrou přispívá léty prověřený zpěvák Julien "Truch" Truchan, který svým brutálním a neuvěřitelně variabilním projevem nedá vydechnout a jehož hrdlo se skutečně stává dalším nástrojem. Texty plné psychických deviací a chorých myšlenkových postupů podává s takovou grácií a nadhledem, že i vaše mysl ztrácí kontrolu nad tím, co je ještě normální a co ne, a osvobozujete svou skrytou vnitřní bestii alespoň k chvilkovému vyřádění. Dobrovolně, a aniž byste uškodili svému okolí.

Nejen vokál, ale všechny hráčské posty jsou obsazeny ostřílenými muzikanty, díky čemuž se muzika BENIGHTED hodí nejen k divokému křepčení, ale splňuje nejvyšší požadavky i k uspokojivému posluchačskému zážitku, a i po mnoha přehráních stále nacházíte další fígle. K záruce pocitu trvalé čerstvosti záznamu přispěla i moderní produkce (myšleno v dobrém smyslu slova), která dala nahrávce jak sílu zabíjet, tak současně schopnost neubít, naopak pozitivně dobít. Samozřejmě i letos BENIGHTED vtiskli materiálu své charakteristické „know-how“, takže opět se neomezovali předsudky a vybírali při kuchtění novinky z těch nejchutnějších ingrediencí hudebně extrémních i jiných surovin, tudíž ve výsledném mixu kromě tradičního brutálního death/grindového základu najdeme i jiné drobky, třeba občasné elektronické vsuvky, které k BENIGHTED patří stejně jako různé „psycho“ intra. Ale bez obav, nic ve stylu v uhlí odpočívajících CARNIVAL IN COAL, spíše srážka ztřeštěnějších ROTTEN SOUND s přímočařejšími CEPHALIC CARNAGE.

Evoluce masomlýnku. Francouzské pětičlenné komando je takřka dokonalou ukázkou, jak v současnosti dělat extrémní hudbu tak, aby zaujala jak mladší, tak pokročilé. Fanoušci kapely jistě ocení limitovanou edici (náklad 1000 ks) v slušivém digiboxu, který má brutálnější front cover a obsahuje bonusové CD. Na něm najdeme tři předělávky (ABORTED, RAMMSTEIN, MACHINE HEAD), které jsem moc nepobral, čtyři koncertní štěky, dvě demo verze novinkových songů a video ke skladbě „Experience Your Flesh“. Albu „Carnivore Sublime“ není co vytknout, doporučuje devět z deseti Chocholoušků.

Seznam skladeb:
  1. X2Y
  2. Noise
  3. Experience Your Flesh
  4. Slaughter/Suicide
  5. Spit
  6. Defiled Purity
  7. Jekyll
  8. Collection of Dead Portraits
  9. Carnivore Sublime
  10. Les Morsures du Cerbère
  11. June and the Laconic Solstice

Čas: 37:40

Sestava:
  • Julien "Truch" Truchan – zpěv
  • Olivier Gabriel – kytara
  • Adrien Guérin – kytara
  • Eric Lombard – basa
  • Kevin Foley – bicí

http://brutalbenighted.com/

https://www.facebook.com/brutalbenighted
http://www.season-of-mist.com/


Zveřejněno: 25. 04. 2014
Přečteno:
4966 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Prepil | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář