Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

3. ročník největšího mezinárodního open-air rockového festivalu v ČR! Agentura Pragokoncert zveřejňuje první novinky, týkající se letního mezinárodního rockového open-air festivalu Masters of Rock!

Nuže, zakroužkujte si ve svých diářích červeným fixem prázdninové datum 15. ? 17. 7. 2005 a na mapě VIZOVICE - areál likérky R. Jelínek! Kapely? Vypadá to skoro jako vánoce, přání a sliby se ale díky agentuře Pragokoncert neplní jen o vánocích, ale i o prázdninách, v době letních fesťáků?

Už nyní se můžeme definitivně těšit na ty největší rockové a metalové veličiny jako jsou slavní MANOWAR (USA), kteří na ?Masters? odehrají jediné, exkluzivní vystoupení pro východní Evropu (druhé vystoupení získal německý festival ?Earthshaker?). ?Kings Of Metal? slibují opět nějaké, zatím tajné překvapení!

Úplně poprvé k nám přijedou živě zahrát i italští symfoničtí metalisté RHAPSODY, takže se můžeme těšit na vzrušující vyprávění dobrodružné ságy, které propůjčil na poslední desce Rhapsody svůj hlas i slavný britský herec Christopher Lee (Pán Prstenů, Dracula?). Jinak na desce ?Symphony Of Enchanted Lands II? spolupracovala i naše agentura a hlavně zlínská Filharmonie Bohuslava Martinů.

Dále, po úspěchu na prvním ročníku festivalu, přivítáme švédské legendární metalisty HAMMERFALL, kteří ve své tvorbě absolutně nezahálí a již v březnu vydávají nové album,  s názvem ?Chapter V: Unbent, Unbowed, Unbroken?. Hammerfall jsou kapelou, která má u nás velmi silnou základnu fanoušků, a tak je zde další možnost, aby celou svou velikost a sílu naplno ukázali!

Tento festival je ?Masters?, a také proto každoročně představujeme divákům jednu rockovou legendu. Na prvním ročníku to byli britští SLADE, na druhém švédové EUROPE a letos to bude britská hard rocková legenda 70´ let ? SWEET. Kapela,  která se chytla správného směru ve správný čas a orientovala se na glam rock 70´let a tehdejší teenagery, což jim přineslo pravidelné okupování přední příček světových hitparád. Jejich hudba nebyla jen sezónní záležitostí, ale ovlivnila celý vývoj hard rocku a metalu let 80´. Směle se řadí mezi dlouholeté stálice světové rockové scény.

Těšit se můžeme také na speedmetalové mladíky EDGUY z Německa. Frontman kapely a zpěvák Tobias Sammet se nám přiznal, že na loňském turné po našich klubech to nemohl pořádně rozbalit, protože ani v jednom případě se na malá pódia nevlezly jeho rekvizity a stavby. Na ?Masters? bude pódium určitě dostatečně veliké a prostorné na to, aby se nám kapela předvedla v celé své ohnivé kráse. Budeme se mít na co těšit!

Festival Masters of Rock má svého pravidelného zahraničního účastníka v čele s půvabnou Martou Jandovou - DIE HAPPY. Ale jaká že je to zahraniční kapela, když Marta má na svém autě českou vlaječku a na největších německých festivalech vystupuje v tričku ?milujme se a množme se?. V loni Marta zazpívala se svým otcem Petrem Jandou velmi dojemný duet, což přivedlo nejednoho návštěvníka festivalu až k slzám. Uvidíme, s čím nás Marta se svou partou překvapí letos!

Na mezinárodním festivalu nesmí chybět mezinárodní kapela, a která mezinárodní kapela že je nejlepší? No přece power metaloví RAGE (Ger, USA, Blr). Není asi nikdo, kdo by o tomto fenomenálním triu pochyboval, vždyť ho tvoří jeden z nejlepších bubeníků světa, živelný indián s oslnivým úsměvem Mike Terrana, nejlepší, hudební múzou snad tisíckrát políbený běloruský multiinstrumentalista Victor Smolski a sympatický baskytarista, skladatel, zpěvák a frontman kapely v jedné veliké osobě Peavy Wagner! Kdo zaváhal a nechal si ujít naprosto jedinečné koncerty na oslavu jejich 20. narozenin, má nyní možnost to napravit, oslava pokračuje i na ?Masters?!

Na letošním festivalu bychom vám rádi představili také kapelu svým ražením hodně příbuznou In Extremu, kteří vloni tak mile překvapili - SUBWAY TO SALLY (Ger). Kapela s velkolepým show plným středověkých nástrojů a kostýmů a příjemné, záhadné atmosféry.

Nebudou chybět ani talentovaní a sympatičtí mladíčci z Německa KJU:, kteří k nám letos přijedou pokřtít svou novou desku a premiérově představit nové skladby

Severské země jsou v současnosti líhní kvalitních muzikantů a kapel. Právě jednu takovou mladičkou, seversky svěží kapelu Vám přivážíme i letos na ?Masters?. Jmenují se UNIKLUBI (Fin). Svým image a hudbou zcela připomínají slavné HIM, jen zpívají finsky. Kapela bude patřit na festivalu k těm nejmladším (jejich věkový průměr je 18 let), ale již nyní dobývají přední příčky hitparád ve Finsku. Právě byli nominováni v severských hudebních cenách na finský objev roku 2004 a nejlepší video 2004. Další finskou hvězdou budou WALTARI. Progresivně rocková kapela známá u nás z četných klubových vystoupení, nyní u nás odehrají poprvé i velký festival!

Hudební styl SKA bude mít na festivalu také své zahraniční zastoupení v podobě francouzské kapely SKAREFACE a brazilskou vlajku hájící styl Hard Core zas ponesou šílenci RATOS DE PARAO. Po Sepultuře druhá nejznámější brazilská kapela, ale o to tvrdší! Z českých zástupců rockové a metalové scény můžeme již nyní potvrdit naše stálice TŘI SESTRY, CHINASKI, DIVOKÝHO BILLA, WOHNOUTY, KURTIZÁNY Z 25. AVENUE, VYPSANOU FIXU, ŠKWOR a samozřejmě dlouhý zástup dalších.

Čekají nás opět 3 dny nadupané skvělou muzikou, festival, který se s vervou a úspěchem dere vzhůru mezi velké evropské festivaly!

Sledujte novinky na festivalovém webu www.mastersofrock.cz, kde si můžete také objednat vstupenky. Na dramaturgii se dále pilně pracuje a zcela jistě se zde objeví ještě nejedno zajímavé, hvězdné, světové jméno, které bude stát zato! Vstupenky jsou k mání také v pořádající agentuře Pragokoncert (577 432 420, 777 701 591), na e-mailu: dupalova@pragokoncert.com na dobírku a dále ve všech předprodejních sítích Ticketpro, Ticket-Art, Ticketportal (i na Slovensku!), Ticketstream.

Náš webzine Vám bude postupně a pravidelně přinášet nové, čerstvé informace z příprav tohoto megafestivalu!


Zveřejněno: 04. 02. 2005
Přečteno:
3565 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář