Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

GUERRA TOTAL – El Armagedón Continúa CD 2013, I Hate records

Jižní Amerika je jednou z největších líhní metalu vůbec a zdaleka se nejedná pouze o metalovou velmoc Brazílii. I v okolních státech nalezneme zástupy především thrash a death metalových kapel a jednou z mnoha jsou i kolumbijští old school maniaci GUERRA TOTAL. Kapela z Bogoty začala již v roce 1997 pod názvem ETERNAL DARK, ale o pět let později došlo k přejmenování. GUERRA TOTAL mají za sebou několik nahrávek včetně třech velkých desek a několik splitek (to poslední s japonskou legendou SABBAT). Čtvrté dlouhohrající album „El Armagedón Continúa“ pak Kolumbijci vydali u labelu I Hate records v loňském roce.

GUERRA TOTAL ve španělštině znamená „totální válka“, takže je jasné, co nás čeká. Obal CD taktéž mírumilovně nevypadá a já cítím, že peklo je blízko (úsměv). V děkovačce pánové uvádějí kapely jako SABBAT, DESASTER, ONSLAUGHT  nebo DARKTHRONE - to je znamení, ve kterých vodách se budeme pohybovat. Temné intro navodí ponurou atmosféru, do které se začínají zařezávat kytary v úvodní skladbě „Nuklear Zombie Division“. A sakra to jsou osmdesátky! GUERRA TOTAL vztyčili prostředníčky veškerým modernám nebo drahým studiím a servírují špinavý thrash/black metal. Tak špinavý, že se i vokál přiměřeně topí ve změti nástrojů. Zpěv je však typická old school záležitost – rouhavý chrapot plný hněvu a nenávisti. Ovšem dobře srozumitelný, takže si můžete ve jménu Satana v pohodě zazpívat (úsměv). Texty jsou také klasika osmdesátek – válka, zlo, satan, zombíci a metal. Zajímavostí je, že pět skladeb je v angličtině a čtyři v rodné španělštině. Ačkoliv španělsky zvládám jen pár sprostých slov a „Cerveza“, španělský text mi sedí více. Mám rád, když kapely zpívají v rodném jazyce a u GUERRA TOTAL tím více vynikne jejich jihoamerický původ. Po hudební stránce je album „El Armagedón Continúa“ poctivou thrash metalovou mašinérií se silným vlivem dřevního a chrastivého black metalu. Přímočaré skladby rychle utíkají, nechybí kytarová sóla, která jsou poněkud vytažená z toho nánosu prachu a špíny. Mezi skladby, které mi nejvíce utkvěly v paměti, řadím „Post Apocalíptica“, „El Armagedón Continúa“, „Satan's Army of the Apocalypse“ a závěrečnou „Black Speed Rock and Roll“, která svým názvem v podstatě vystihuje celou placku „El Armagedón Continúa“.

Z Bogoty se mi dostalo příjemného překvapení v podobě GUERRY TOTAL. Jasně, nic nového a nic, co bych poslouchal každý den, ale poctivá a autentická práce. Pánové hrají to, co je baví a hrají to dobře. Takže když si obléknete svojí prohnilou džísku, nábojový pásy, zapnete fošnu „El Armagedón Continúa“ – hrozit budete automaticky. Kvalitní stará škola thrash/black/speed metalu se vší parádou a obohacená španělštinou. Evil, war, blasphemy!

Seznam skladeb:
  1. Gritos del Holocausto Final (Intro)
  2. Nuklear Zombie Division
  3. Post Apocalíptica
  4. Bestial Evil Genocide
  5. El Armagedón Continúa
  6. Misanthropist God
  7. Grande Messe des Morts
  8. Satan's Army of the Apocalypse
  9. El color que cayó del cielo
  10. Black Speed Rock and Roll

Čas: 39:22

Sestava:
  • Demonslaught - baskytara, vokály
  • Majestic Fire - kytara
  • Jordicaz - vokály
  • Death Fiend - kytara
  • Warmaniak - bicí

Facebook
Myspace

Zveřejněno: 24. 03. 2014
Přečteno:
3381 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář