Nejbližší koncerty
HEIDEN – Andzjel

INCARCERATION – Sacrifice MCD 2013, F.D.A. Rekotz / Dawnbreed Records / Misanthropic Records

Když jsem minulý rok vyrazil obětovat spolu s brazilsko-německými rouhači INCARCERATION do Prahy, netušil jsem, že mě jejich koncert tolik chytne. Obzvláště Daniel Silva, který se na pódiu pohyboval jako nějaký pradávný démon, ze kterého se pak po skvělém setu změnil ve velkého sympaťáka rozdávajícího úsměvy na všechny strany, byl velmi výraznou postavou. Zapsal jsem si ihned do svého soukromého černého deníčku, že se musím téhle smečce pořádně podívat na jejich vykotlaný a notně uhnívající zub. Tenkrát byla nahrávka k mání jen na kazetě a vinylu (pak až postupem času na CD). To nebyla pro mě zrovna výhodná koupě, ještě když si uvědomíte, že se na EP nalézají jen tři songy o délce necelých deseti minut. Postupně jsem kapelu uložil trošku k ledu a čekal na dlouhohrající desku, rozhodnut, že pak někdy v budoucnu napíšu recenzi. Jenže jednoho mrazivého rána na mě v redakční poště zablikal e-mail se žádostí o sepsání pár řádek na výše jmenované EP. Usedl jsem tedy doma k přehrávači a postupem času si málem díky kroucení volume doprava způsobil zánět karpálního tunelu (smích).

Z reproduktorů se na mě vyhrnula směsice starého dobrého poctivého death metalu, thrashe a zběsilosti. Hned od začátku oceňuji ten zápal, který je cítit z každého tónu. Je to jakoby člověk zavzpomínal na starou dobrou SEPULTURU, přidal kousky TORTURE SQUAD a všechno to zabalil do švédské death metalové obálky ve stylu DISMEMBER, ENTOMBED, NIHILIST a REPUGNANT. Osobně jsem v určitých momentech vycítil i lehkou inspiraci mými oblíbenými MALEVOLENT CREATION a DECEASED. Jak je vidět, tak INCARCERATION se pohybovali při své tvorbě jen v samé vybrané společnosti. „Sacrifice“ je jejich druhým příspěvkem ze záhrobí. Ještě vyplivli na světlo boží v roce 2012 split s ESCARNIUM. Parádní obal, který mě dělal dlouhou dobu společnost na ploše mé obrazovky na pracovním PC, má na svědomí Jane Doe Whitney. Zvuk je špinavý jako lopata od hlíny nadšeného hrobníka a stojí za ním Jera Cravo (mix, mastering). Tohle jsou všechno ale jen podpůrné prostředky pro totální zničení uší old schoolového posluchače. Největší devizou tohoto EP je pro mě jednoznačně Danielův hlas, na který se musím neustále soustředit.

Tři plnotučné songy jsou sice málo na to, abych hned vynášel nějaké zasvěcené soudy. Hodnotím zde spíše celkový dojem, který mám dodnes hodně ovlivněný živým vystoupením. Tam na mě totiž skladby fungovaly natolik, že jsem si málem ukroutil z neustálého házení hlavou krční obratle. To, co jsem měl možnost vidět a slyšet toho památného dne v našem hlavním městě, se povedlo převést i na hudební nosič. Nevím jak vinyl (Dawnbreed Records odvedlo dobrou práci, co jsem tedy měl možnost krátce vidět, když tak mě prosím doplňte), ale CD je v pořádku. Je sice patrné, že se jedná spíše o doplněk ke kazetě a gramodesce, ale za mě spokojenost. Nebudeme si ale nic nalhávat, jedná se spíše o sběratelský kousek, než o něco, co by mělo časem bourat žebříčky death metalových hitparád. A je to tak v pořádku, tohle je přesně ten druh poctivého undergroundu, který máme tolik rádi, nemám pravdu (smích)?

„Sacrifice“ je takovou ochutnávkou pro všechny potencionální předplatitele nějaké imaginární old school death metalové rádiové stanice. Nestává se mi zase tolik často, abych točil tři songy neustále dokola. Tohle EP jsem si užíval a ještě nějaký čas užívat budu. Jen doufám v lepší zítřky a těším se na novou dlouhohrající desku. Snad ji Daniel a jeho smečka natočí co nejdříve. Budu z prvních, kdo bude stát netrpělivě před obchodem s CD. Pokud by existoval nějaký žebříček černé energie, tak na EP „Sacrifice“ by dosahoval horních hranic stupnice. Tohle řeže opravdu pořádně, mí milí, pavučinami pokrytí, old schooloví čtenáři. Ale dost řečí, odcházím do své temné kobky, usednu na ztrouchnivělé víko od rakve, otevřu krvavě rudé víno a pustím si INCARCERATION tak nahlas, že bude padat omítka ze zdi. Skvělý zásek!

Seznam skladeb:

  1. Forsaken and Forgotten
  2. Sacrifice
  3. Cemetary of Lies


Čas: 09:45

Sestava:

  • Daniel Silva – zpěv, všechny nástroje
  • Bjorn Freese – basa
  • Michale Koch – bicí

http://incarcerationdeath.com/
https://www.facebook.com/incarceration
http://www.youtube.com/user/incarcerationdeath
http://www.fda-rekotz.com/


Zveřejněno: 13. 02. 2014
Přečteno:
3276 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

14. 02. 2014 08:16 napsal/a Asphyx
HELL
Děkuji a nezoufej. V září zde budou znovu se Zombification a Unaussprechlichen Kulten. Tak se sejdeme po pódiem!
13. 02. 2014 20:40 napsal/a Peťan
Sacrifice
hodně dobrá záležitost. Škoda, že mi na podzim nevyšel jejich koncert ve Vopici. Pěkná recenze :)