Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
HEIDEN – Andzjel

BIKKINYSHOP - King\'s Court CD 2013, vlastní náklad

Už více než 10 let se na scéně pohybuje kapela s názvem BIKKINYSHOP, která jako svou základnu uvádí Beroun, přičemž její současné osazenstvo tvoří muzikanti i z dalších měst, nacházejících se ve středních Čechách.  V průběhu své dosavadní existence si skupina prošla několika stylovými proměnami, až se momentálně zastavila u své současné tváře, kterou prezentuje veřejnosti více méně jako crossover, obohacený rockovými prvky. Blíže kluci svou muziku definují takto: „Typickým prvkem jsou rytmicky moderní, jednoduché a úderné bicí, basa harmonicky doplňující podladěné kytarové riffy, střídání hrdelního řevu s čistým melodickým zpěvem a temné elektro-samply.“

O tom, zda je tomu opravdu tak, se můžete přesvědčit na aktuálním a v diskografii kapely druhém řadovém albu, s nímž „Bikiňáci“ přišli v loňském roce a dali mu název „King’s Court“. Nahrávka přináší celkem 12 anglicky zpívaných věcí, z čehož je 11 autorských a jedna cover verze, konkrétně se jedná o skladbu „Set Fire To The Rain“ britské popové hvězdy ADELE. Ač jinak nejsem příznivcem této jistě kvalitní pěvkyně, musím říct, že v podání BS se jedná o velice zdařilé podání písně. Z původní tvorby skupiny na mě největší dojem udělala hned druhá pecka „Bikkiny Bro“, která se z reproduktorů valí jako ničivá bouře. Hodně energie sebou přináší i song „Gentleman“, který spolu s před ním zmíněnou písní řadím k tomu absolutně nejlepšímu, co CD přináší. Takovým protikladem k oběma uvedeným skladbám je spíše pocitová věc pojmenovaná „Piano“, kterou bych do jisté míry docela klidně označil jako určitou obdobu balad u klasických metalových kapel. (úsměv) Obohacením celé desky je v každém případě i pestrý rejstřík vokálních poloh, které obstarává zpěvák Tomáš Čeřovský. Naopak, výhrady mám občas k využití samplů, pakliže je elektronika použitá pouze jako obohacení a doplnění skladeb, nemám k tomu připomínek, ovšem například šestka „The King Is Dead“ nebo závěrečná „Out (Of) Ro“ už mají podle mě s rockovou muzikou pramálo společného a hodily by se spíše do repertoáru stylově naprosto odlišných skupin. Naštěstí ale převážnou většinu prezentovaného materiálu tvoří songy tvrdšího ražení, takže i tyhle dva „úlety“ se nakonec dají vydržet. I když, být místo nich nějaké jiné, drsnější vály, určitě bych v celkovém součtu hodnotil ještě o malinko vyšší známkou.

Za kvalitním zvukem desky (zvláště mě zaujaly výborně sejmuté bicí) stojí především osvědčený Ecson Waldes, v jehož Biotech studiu nahrávka v druhé polovině roku 2012 vznikla, a který obstaral nejen mix a mastering, ale zapojil se i při tvorbě samplů a produkci desky. Na zvukové podobě se dále podíleli rovněž Hynek Toman (SUPPORT LESBIENS) a Vanja (FDK).

CD bylo vydáno vlastním nákladem, jako graficky pěkně vyvedený lakovaný digipack bez bookletu, takže na texty, případně nějaké fotografie kapely a další věci, si žel musíme nechat zajít chuť.

Seznam skladeb:

  1. Loutka
  2. Bikkiny Bro
  3. Stalker
  4. Piano
  5. Gentleman
  6. The King Is Dead
  7. Wherever Your Are
  8. Lock-N-Load
  9. Crooked
  10. Set Fire To The Rain
  11. Out (Of) Ro

Čas: 45:01

http://bandzone.cz/bikkinyshop

Zveřejněno: 13. 02. 2014
Přečteno:
3572 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář