Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

TmZtM – Prober se CD 2012, Cecek Records

Z, šéfredaktorem Johanem, docela pravidelně předkládaného obsáhlého seznamu CD (často plného všemožných hrůz), které chodí do redakce za účelem recenze, volím v poslední době povětšinou především nahrávky punkových kapel, jelikož mi přijde, že na rozdíl od jiných nabízených stylů, má ten punk vždycky alespoň nějakou trochu slušnou úroveň.  Ale ne v úplně každém případě holt se volba povede.

Tentokrát jsem totiž sáhnul po desce skupiny, s na první pohled docela podivuhodným názvem, TmZtM (prý zkratka pro spojení „To mě z toho mrdá“), která pochází z Čelákovic a na scéně dělá rachot už od roku 2007. Pravda, její debutová placka pojmenovaná „Prober se“ je už malinko staršího data, světlo světa spatřila zhruba někdy před rokem a půl, ale proč jí, i trochu dodatečně, nedat prostor.

Na rozdíl od dalších punkrockových partiček, jejichž desky jsem v poslední době hodnotil a jejichž tvorba se ubírala spíše melodičtějším směrem, jde hudba TmZtM trochu jinou cestou. Jedná se o poměrně syrový punk, bez jakýchkoliv příkras, v obsazení zpěv, dvě kytary, basa, bicí (momentálně kapela účinkuje už pouze s jednou kytarou), takže by si tentokráte mohli přijít na své spíše fanoušci muziky ve stylu SPS, E!E, ŠANOV 1 a podobných spolků, ovšem pokud se spokojí s o něco méně kvalitním provedením, než v podání právě uvedených souborů. Hudba na CD mi totiž přijde až zbytečně jednoduchá a jednotvárná, na čemž mají z mého pohledu asi největší podíl unylé a triviální bicí party. Myslím si, že by neuškodilo, kdyby bubeník sem tam předvedl trochu více ze svého umění, jelikož jeho hra je značně stereotypní a ve všech věcech hodně podobná. Další slabinou je kvalita textů (namátkou úryvek z titulního songu – „Máme skvělou kapelu, TmZtM se jmenuje a komu se to nelíbí, ať nás klidně fuckuje“), jejichž autora jsem z bookletu žel nevyčetl. I v tomto směru by to chtělo do budoucna trochu přidat. První půlka CD, které dohromady přináší celkem 13 věcí + bonus, běží ještě celkem slušně, ale s příchodem dvou pomalejších songů „Křižovatka“ (č. 8) a „Barbie je lesba“ (č. 9) se placka jakoby zadrhává, což se při opakovaných posleších ještě znásobuje. Můj dojem však přece jenom alespoň trošku vylepšila závěrečná bonusovka.

Co se týče zvukové stránky alba, tak se jedná asi o první mnou recenzovanou desku, která byla natočená ve studiu Milana Chlupa v Sadské, mix a mastering pak proběhl u firmy Professional sound.

Abych řekl pravdu, docela jsem se na poslech této nahrávky těšil, ale po jeho absolvování jsem spíše zklamaný, protože jsem od kapely čekal o dost více.

Seznam skladeb:

  1. TmZtM
  2. GNWP
  3. Nech mě bejt!
  4. Chycená v pasti
  5. Vypadni
  6. Historie živlů
  7. Desetibojař
  8. Křižovatka
  9. Barbie je lesba
  10. Štěstí
  11. Škorpion
  12. Feťák
  13. Kapka
+ bonus

Čas: 36:56

http://bandzone.cz/tmztm

Zveřejněno: 31. 01. 2014
Přečteno:
3491 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář