Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

CD 2012, Nice To Eat You / Sevared Records

Od sluncem ozářeného ústí vchodu do podzemí vede dlouhá temná chodba plná schodů, kde na konci čekají těžké dubové dveře zdobené ocelovým kováním. Za těmito dveřmi se skrývá sklepení plné špíny, plísně a vlhkosti. Orosené pavučiny zde vlají v poryvu studeného vánku a potkani svádí své nekonečné boje o kousek potravy jen proto, aby ji nakonec nechali jen tak zbůhdarma ležet ladem. A tohle čekání na mrtvoly je přesně to, co vyhovuje červům. Protože to právě jim patří zbytky z těchto bojů.

Ač se může zdát, že úvod s albem „Waiting For Cadaver“ od německých FEAST FOR THE MAGGOTS nesouvisí, je tomu přesně naopak. Aby se dostali ze smrduté tmavé díry někam dál, kam sice slunce ještě přímo nedopadá, ale aspoň příjemně hřeje, si budou muset ještě nějakou dobu počkat a především budou muset vymyslet skladby, které by ukazovaly na víc, než jen na slátaninu jiných smeček podobného ražení.

Od prvních tónů je jasné, kdo je jejich vzorem. Jenže tam, kde se dnes sluní THE BLACK DAHLIA MURDER či I KILLED THE PROM QUEEN se ještě s FEAST FOR THE MAGGOTS nepočítá. I když je jejich hudba melodická a často i hodně heavy. Především temně laděná sóla, která desce dodávají na pestrosti, se dobře poslouchají, ale nějak moc často se mi zdá, že jsem je už někde slyšel. Především třetí kousek nesoucí název „All Shall Maggoty“ je tímto až moc podezřelý. Pánové možná umí hrát, ale proto, aby mohli zvěčnit své snažení na nějakém kotoučku, je také potřeba mít nějaký skladatelský um. Nehledě na to, že nahrávka neoplývá zrovna podařeným zvukem. Především bicí zní jako víka od popelnic. Nicméně i na to se dá během protáčení CD v přehrávači zvyknout. Dokonce i těch necelých 25 minut uteče jako voda, když se nad hudbou těchto červů nezamýšlíte. Jenže stejně tak, jako červotoč hryže, tak i mě stále vrtá hlavou, jestli je opravdu to, co slyším, prvoplánovaný záměr aby na sebe kapela upozornila, nebo se jedná o pouhou náhodu.

I přesto kapela své skladby řeže s neskrývaným nadšením, až se jí musí nechat, že posluchače do toho svého cirkusu křížícímu moderní podobu thrashe a deathu dokáže zatáhnout až po uši. Jen stále nechápu, proč všechny hudební motivy zahraje a nechá ležet ladem bez sebemenšího úsilí je posunout někam dál. Možná právě proto si kapela zvolila název FEAST FOR THE MAGGOTS. (úsměv)

Pokud hledáte skupiny, které mají svůj ksicht a snaží se hudbu dělat po svém i přesto, že se jim to někdy nedaří, tak na FEAST FOR THE MAGGOTS rychle zapomeňte. Nicméně ti z vás, kterým je jedno, že jste už většinu rifů slyšeli a zajímá vás pouze výsledek, mohou klidně po nahrávce sáhnout. Já osobně patřím do té první kategorie...

Seznam skladeb:
  1. Fist First
  2. Dirty Dan
  3. All Shall Maggoty
  4. Broken
  5. Excrementory Al Gore Fuckers
  6. Schweinebärmann
  7. Dressless

Sestava:
  • Peter - basová kytara
  • Lempf - bicí
  • Cornell - kytara
  • Falk - kytara
  • Ronny - zpěv

Čas: 28:08

https://www.facebook.com/pages/Feast-For-The-Maggots/132419263490051

Zveřejněno: 13. 10. 2013
Přečteno:
3368 x
Hodnocení autora:
3 / 10

Autor: Luma | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář