Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

SCREAM YOUR NAME – Scream Your Name CD 2013, Deepdive Records

Polovina roku je za námi a stále se ještě nemůžu prokousat loňskými nahrávkami k letošním novinkám. Tak v každém případě rok 2012 byl na hudbu docela dobrý, tak proč se ještě trochu nepřehrabovat ve "starých" albech. Letošní rok bude (je) jistě taky dobrý, o čemž už svědčí pár alb, ať už zajetých kapel nebo dokonce matadorů rockové scény. Mladé skupiny také předvádějí, co umí, a jedna taková pochází ze švýcarského Bernu. První hardcorový výkřik kapela předvedla teprve v roce 2010. Po různých domácích festivalech a koncertech se kluci ze SCREAM YOUR NAME také zastavili ve studiu v německém Münsteru a nahráli eponymní debutové album.

Kdo by neznal AGNOSTIC FRONT. Řízný hardcorový drticí song „24/7", který otevírá album, borce z New Yorku hned připomene. Hudba SYN sice není takové to surové klasické newyorské hardcore, ale má podobu modernějšího střihu. Hardcorové sekanice jsou změkčeny kytarovou linkou, tak jak to známe například ze současných progresivních deathových kapel. Velmi pozitivní na albu (písních) je čistý a příjemný zpěv Stefana Jauna, který je prostřídáván tvrdým surovým vokálem basáka Micha Krähenbühla. K první vypalovačce ještě podotknu, že tato skladba je jednou z nejsilnějších kousků alba "Scream Your Name".

Zpěv je na albu vskutku zajímavý, výborně propracovaný, ať už ve sborech nebo časté střídání poloh hlasu, barevnost... Nakonec, když na obálce alba jsou uvedeny tři vokály, tak to tak je. Čistý zpěv je doplňován druhým hlasem a to vše se střídá s hrubým řevem. Což si nemůžeme nevšimnout například hned u dvojky „Wrong for Me".

Každá píseň má svůj „ústřední" motiv, zachytnou tvář nebo nějaký výrazný ůvodní vstup jako u „So Much Pain", která nakonec přejde do takového stejnosměrného stereotypu, který se prolíná každou písní. Nebýt tohoto hlavního ksichtu a samozřejmě zpěvu, tak by písně splynuly v jednu kouli. Vlak, který jede a jede beze změn rychlosti. Tímto album však nechci shodit, protože mě baví, ale nějaké pochyby by se našly. Naštěstí písně jsou tak akorát dlouhé, aby nenudily a nezůstaly ve zmiňovaném stereotypu.

Album příjemně utíká a ke konci (respektive před bonusovými skladbami) zaznamenávám čtveřici dobrých skladeb. Silnou skladbu, a to  „The Cinderella Story", ke které vznikl videoklip. Následující „Underrated" je zajímavá věc se symfonic-techno vstupem. Naštvanou „Between the Truth", kde kromě výrazné kytarové melodie zapracoval opět vokál, který je tu vehnán přes krabičky. Velmi zajímavým zpestřením je akustická píseň „Some Questions", kde pan zpěvák je Pan zpěvák a pokud mě sluch neklame, tak tuto píseň v hlavním zpěvu nevede leader Stefan, ale hardcorový řvoun Micha. Akustických alb je přehršel, nevím proč, vybavili se mi DEF LEPPARD a jejich album „Slang - Acoustic in Singapore". Poslední songy jsou opět víceméně podobné těm předchozím a bonusové  byly uvedeny v minulém roce jako singly, anebo byly vydány na kompilačním albu firmy.

Jestli máte rádi AS I LAY DYING, tak toto album je určitě pro Vás. Jak jsem podotkl výše, album se příjemně poslouchá, skladby jsou tak akorát, aby nenudily, a přes určitou stejnosměrnost se padesátiminutové album nepromění v klišé a neohraje se. Velkou devízou kapely jsou výborní zpěváci, ale to jsem taktéž už zmínil. Nemám co dodat. Dobrá hudba a myslím, že o klucích ze SCREAM YOUR NAME ještě uslyšíme.

Seznam skladeb:

  1. 24/7
  2. Wrong for Me
  3. Moments of Pleasure
  4. Waste Myself
  5. So Much Pain
  6. Sometimes I Hate
  7. The Cinderella Story
  8. Underrated
  9. Between the Truth
  10. Some Questions
  11. Worldbreaker (Bonus)
  12. This is the Last Time (Bonus)
  13. Atmosfear (Bonus)

Čas: 52:02

Sestava:

  • Stefan Jaun - zpěv
  • Manu Buser - kytara, zpěv
  • Micha Krähenbühl - basa, zpěv
  • Miguel Müller - bicí

http://www.screamyourname.com
Videoklip: „The Cinderella Story"


Zveřejněno: 27. 06. 2013
Přečteno:
3440 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář