Nejbližší koncerty
F.O.B. - Outside The Palace Walls

TORTURE DIVISION – The Worship Demo 2013, vlastní náklad

Trápí vás něco? Máte splín nebo vás naštval zrovna šéf? Hoďte to za hlavu a pojďte si poslechnout nové demo TORTURE DIVISION. Jak už bývá u nich zvykem, jedná se opět o tři zbrusu nové songy, které jsou volně ke stažení (samozřejmě jsme fanoušci, tak na stránkách kapely přispějeme nějakým tím eurem). Jinak nahrávku neseženete. Nemusíte ale zoufat, kapela vždy po třech po sobě jdoucích demonahrávkách většinou vydává kompilaci, kterou je možno sehnat na cd. Možná si říkáte, proč píšu jen o třech skladbách. Jenže ony pro mě mají právě to zvláštní kouzlo, že mi dovedly obrovsky zvednout náladu. Jedná se samozřejmě opět o klasický „fucking swedish old school death metal“. Takže nic převratného a složitého. Ale jsou v životě člověka nálady a stavy, kdy si říká, že tohle je právě to pravé ořechové. Líbí se mi přístup „dneska nebudu nic řešit a jen si pořádně pročistím hlavu“. Na novém demu je totiž krásně slyšet, jaké to je, když se hraje jen tak, pro radost.

Jak je již dlouho (od roku 2007) známo, TORTURE DIVISION je kapela složená ze samých starých švédských mazáků, kteří působí/yli jinak také v kapelách jako THE PROJECT HATE MCMXCIX, dnes již rozpadlé VOMITORY, LEUKEMIA nebo KRUX. Je tedy jasné, že nic není ponecháno náhodě. Demo se nahrávalo po částech, zvlášť zpěv v Isolation Studiu, kytary v The Dungeon studio a bicí v Big Balls Productions Studiu. Následný mix a mastering provedl samotný legendární Dan Swano. Jedná se tedy o tak švédskou nahrávku, že snad ani víc švédská být nemůže (smích). Opět to tedy krásně duní, do toho se řve jak na lesy a když pak vše slyšíte jako celek, zase to funguje. Pro nás, staré otrlé metly, se jedná o velice příjemnou nahrávku. Nezastírám, že pro dnešní generaci odkojenou na techničtějších a „propracovanějších“ věcech to celé může působit jako červený hadr na býka. Ono se také nedá „The Worship“ poslouchat „profesorsky“. Tady se totiž hraje jen tak, pro zábavu. A tak je demo vhodné spíše na páteční pařbu s kamarády (nebo ještě lépe pro pravidelnou očistu mozkových závitů od všech těch „srágor“ dnešního světa), než na poklidné večerní rozjímání.

Co tedy můžete na "The Worship“ očekávat? Opět (jako vždy) plnou a nekompromisní palbu ve stylu devadesátých let. Kope to, řeže to a chvílemi to i pěkně bolí. To když se do toho pánové opřou pořádnou silou a naplno. Přístup, který je tentokrát velmi důležitý, mi připomíná poslední alba PAGANIZER. Nikdo si na nic nehraje, jednoduše se čeká, až kytarista Lord K. a basák Jorgen dodají nějaký riff, pak se přidají bicí a doplní zpěv. Zdá se to na první pohled velice jednoduché (jako vždy), ale tady je opravdu hodně slyšet to, že nikdo do ničeho nenutí a že kapela není nijak vázána u nějaké firmy s tím, že by „musela“ v nějakém termínu bezpodmínečně nahrát desku. Prostě a jednoduše, když to na ně „přijde“, jdou na to. To se pak zakousnou jako buldoci a dokud nemají skladby vyzkoušené i naživo, do studia se nejde. Přijde mi to, jako za starých časů, kdy si každý dělal „co chtěl“. Nezastírám, že se nejedná o nic převratného, ale na „umění“ mají pánové kapelu THE PROJECT HATE MCMXCIX (která se tedy zase mimochodem nelíbí moc mně). Tady se o hodně víc tlačí na pilu a jde se přímo rovnou na věc, žádné zbytečné okolky.

Neberte tak dnešní text ani tak jako recenzi (proč taky psát o třech písních, že?), ale spíše jako takové menší připomenutí pro fanoušky švédského death metalu, že TORTURE DIVISION mají něco nového venku a že to stojí opět za to. Pokud máte tuhle severskou smečku rádi, budete určitě spokojeni. Když jsem si dohledával informace, zhlédl jsem několik videí z živých vystoupení a musím říct, že mě opravdu hodně mrzí, že kapela koncertuje převážně jen v rodném Švédsku. Občas sice vyjedou za hranice své rodné země, ale Česká republika zatím rozhodně nehrozí. Přitom jsou jejich vystoupení v menších klubech proslulá obrovskou divokostí a nábojem. Není divu, jejich muzika je pro to jako stvořená. Doufám, že se mi jednou poštěstí je vidět. Zatím se musím spokojit „jen“ s další demonahrávkou, která je sice vynikající, ale pevně věřím v nový fyzický nosič. Podle všech předchozích zkušeností by měli přijít s dalšími třemi novými songy. Snad se dočkáme brzy. "The Worship“ a předchozí dema „Satan, sprit och vald“ a „Through the Eyes of a Dead“ mě totiž velmi navnadila. Fucking swedish javla death metal! Mimochodem, už se mi dlouho nestalo, abych poslouchal „jen“ tři songy takhle dlouho pořád a neustále dokola.

Seznam skladeb:

  1. I Wanna Beat Somebody
  2. All Rise
  3. Hall Kaften


Čas: 09:41

Sestava:

  • Tobben Gustafsson – bicí
  • Lord K. Philipson – kytara
  • Jorgen Sandstrom – zpěv, basa


http://www.torturedivision.net/
http://www.facebook.com/torturedivisionsweden
http://www.last.fm/music/Torture+Division
http://www.reverbnation.com/torturedivision


Zveřejněno: 06. 07. 2013
Přečteno:
3309 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář