Nejbližší koncerty
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Death/blacková banda z Polska, preferující kůži a hřebíky jako svou image. Odpovídal zpěvák drtící basu - Baal.

Tak začneme. Pokud bys měl nějak popsat vaši kapelu, jak bys to udělal? Je něco extra speciálního a typickýho pro HELL-BORN? Něco čím se podle tebe odlišujete od ostatních (nechci slyšet obvyklý ?sme kurva originální a skvělí?, hehe)

HELL-BORN se dá vystihnout ve třech slovech - Hell Fuckin' Metal! To je vše. To je naše tajemství, Děláme hudbu jak ji cítíme a dřeme na sobě. Nikdy sme nikoho nekopírovali, neimitovali. Naše muzika a texty jdou přímo z našich duší a srdcí. To prostě jsme. To je celá pravda.

Možná to bude pěkně blbá otázka, ale zeptám se: Jste profíci? Napadlo mě to, páč byste klidně mohli bejt ? vaše image, artwork vašeho CD a navíc ještě propagujete kytary  a basy Mayones?tak mě nezabij pokud sou to jenom moje bludy :-)

Máme profesionální postoj k tomu co děláme, protože respektujeme naše fans a máme respekt i k naší práci. Ale nežijeme z toho. Každej z nás má normální zaměstnání, takže nemáme problémy typu ?Jak vyprodáme tenhle sál?? atd. To by nás nejspíš zabilo. Propagujeme Mayones protože oni propagují nás. Je nám ctí bejt částí jejich metalového týmu, kterej podporujou (například VADER a BEHEMOTH), a moc nám pomáhaj, páč dobrý nástroje jsou hodně drahý. Nemohli bychom si ty naše dovolit bez jejich pomoci.

Tak a teď k vašemu poslednímu CD ?Legacy of the Nephilim?. Přiznám se, že sem Hell-Born nikdy před tim neslyšel-ale teď jsem váš fanoušek :-) Tohle album má skvělej zvuk a vaše muzika je dost osobitá a válcuje mě na plech. Co mi můžeš říct o jejím nahrávání a vaší celkovou spokojeností s ní?

?Legacy?? je naše nejlepší věc co jsme zatím udělali. Mimochodem, zdá se mi celkem divný, že si neslyšel naše předchozí desky, než si mě začal omrdávat těmahle zkurvenejma otázkama! Měl bys to co nejdřív napravit.

Co kapela a satanismus? Jsou vaše texty jenom něco jako součást muziky, nebo je to myšleno vážně? Rozhodně nemám nic proti satanismu?:-)

To je pro tebe dobře, protože kdybys měl, tak bych tě musel zabít :-) Jsme prostě věrni cestě, kterou sme si vybrali. Texty Hell-Born mají stejnou hodnotu jako naše muzika. Je to v podstatě jedno a to samé.

Zpět k ?Legacy?? ? kdo stvořil obal? Vypadá velmi profesionálně a fakt se mi líbí ? je to jeden z nejlepších obalů, jakej sem kdy viděl. Vážně. Třeba triko s obalem tohohle CD musí vypadat skvěle!

Yeah, tričko je vážně super. Nosim jich hned několik, hahaha (z toho asi plyne, že trika nemaj, nu co, kdo moh vědět, že sou na tom finančně tak špatně, že nemaj chechtáky na potisk pár triček :-), pozn. kýbl). Obal ?Legacy?? byl můj nápad a do skutečnosti ho převedl velmi talentovanej umělec, a náš dlouholetej kámoš, D, kytarista AZARATH.

A co vaše předcházející nahrávky? Styl vaší muziky je death metal, řádně ovlivněnej blackem. Co dřív? Obal vašeho debutu ?Hell-Born? vypadá jako čistokrevný black metalový album. Změnili jste styl, nebo je to furt to samý? :-)

Jak už sem řek, ty línej mamrde (taky tě miluju a uctívám, pozn. kýbl), že sis měl všechny naše desky už dávno poslechnout, než si začal dělat tohle interview :-) Ale odpovím ti, nezměnili sme se zas tak moc. Osobně si myslím, že každý naše další album je lepší než to předchozí ? hlavně co se zvuku týče, ale jinak základ (duch) zůstává v podstatě stejnej.

Můžeš něco prozradit o vašem chystanym albu? Bude tvrdší, víc heavy a víc rouhačský? :-) Nebo změníte svůj styl na ?nu-metal? a ostříháte si vlasy a prodáte vaše kožený hadry a hřebíky? :-)

Nu-metal? Nemůžu uvěřit, že se mě ptáš zrovna na tohle! Sme, doprdele, metalový bojovníci a ne parta vypatlanejch teploušů! Ukážu ti ?nu-metal? až tě potkám po koncertě u vás doma. Roztrhám tě na kusy a sežeru tvou duši! (čekal sem, že ho tahle otázka trochu rozhodí, hehe ? pozn. kýbl)

Co vaše koncerty, je šance vás někdy vidět za hranicema Polska? Konkrétně myslim třeba Českou republiku, hehe. (doufám, že ne- eště mě roztrháte :-))

Odehráli sme docela dost koncertů po celym světě, ale šanci zahrát si v Český republice sme eště neměli. Pokud znáš dobrýho pořadatele, nebo agenturu ? dej mu na nás kontakt. Mohlo by to bejt vynikající si u vás zahrát, jelikož jsem se narodil v Československu. Ve vaší zemi sem párkrát byl s DAMNATION, ale nikdy s Hell-Born. Český pivo a jídlo je nejlepší!

Vaše image je hlavně o kůži, řetězech a hřebíkách (a taky o skvělí muzice)he he ? je to pro vás opravdu důležitý, nebo je to jen něco jako zvyk? Asi není sranda hrát celej voblečenej  v kůži a pařit :-)

Děláme to jak sme si přáli. Některý lidi nedokážou pochopit, proč tak starý týpci jako my, spotřebovávaj tolik energie aby mohli mlátit palicemi a nosit veškerou svou ?výzbroj?. Hodně lidí říká: ?Probuďte se chlapi, je jednadvacátý století!? SEREM NA NĚ ? AŤ CHCÍPNOU! To je má odpověď. Hřeby a řetězy ? to jsme prostě my. O tom je celej metal.

Jaký vzory máš, nebo si měl? Hráli ste někdy s nějakym vašim vzorem?

Hodně  mejch vzorů je mrtvejch, anebo se ty bandy rozpadli. Ten zbytek je zase nedosažitelnej. Zkus si představit jak těžký by bylo jet turné s WASP, VENOM nebo MOTÖRHEAD?Největší kapela s jakou sme hráli byl ACHERON.

Který polský kapely máš rád a který jsou vám blízký? Členové Hell-Born jsou ?ex ? Behemoth, ex-Vader, ex-Devylin?? to je skoro k neuvěření, jste něco jako polskej ?all-star band?:-) Takže, jaký kapely máte rádi?

Špatný informace ? nikdo z Hell-Born nikdy nebyl ve VADER (kde sem tu blbost vzal????-pozn. kýbl). Já jsem byl zakládající člen BEHEMOTH společně s Nergalem, s touhle kapelou sem hrál pět let. Les byl taky pár let člen BEHEMOTH. Já s Lesem jsme taky spojeni s DAMNATION, ale tahle kapela je v současnosti u ledu. Náš původní bubeník Basti byl člen DEVILYN. Náš současnej ? Necrolucas je taky známej z ANIMA DAMNATA. Co je příčinou tohohle bordelu? ? je zkrátka těžký najít dobrýho bubeníka, kterej by už nikde jinde nehrál :-) Moje nejoblíbenější polský kapely jsou: AZARATH, SUPREME LORD, THRONEUM, STILBORN, WITCHMASTER.

Poslední otázka ? Máš rád webziny? Který jsou tvý nejoblíbenější? (řekni Fobiazine, prosím :-))))

Můj nejoblíbenější webizne je Fobiazine. (no, vida co dokáže agitace, hehe ?pozn. kýbl)

Díky moc za rozhovor ? bylo to krátký a bezbolestný :-) Pokud chceš cokoliv vzkázat čtenářům tohohle rozhovoru, tak to udělej. Pokud nechceš ? ještě jednou díky a přeju Hell-Born jen to nejlepší ? ste kurnikšopa sakra dobrý. Burn in hell!! :-)

Díky za propagaci Hell-Born. Keep it metal! Velebte jméno Satanovo!


Zveřejněno: 29. 11. 2004
Přečteno:
3591 x
Autor: Kýbl | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář