Nejbližší koncerty
TELEPATIE VI

Kulturní dům v Šeříkové ulici v Plzni měl tu čest opět po nějaké době přivítat další metalovou legendu.

Rage, kteří právě putují po světě v rámci svého turné k 20. výročí kapely "From the Cradle to the Stage". Již samo jméno Rage zaručovalo kvalitu koncertu - 20 let a 20 vydaných CD nabízí velice široký výběr skladeb, z nichž každá je legendou.

Koncert samotný měl začínat ve 20:00 částí určenou domovské kapele Interitus, kteří zde jsou častými předskokany kapel velkých jmen (UDO, Helloween...) a jejichž přítomnost rozhodně žádný koncert nepokazí. Interitus sami sebe řadí mezi symphony metalové formace, čemuž odpovídá i počet členů kapely (7), kteří se na malém pódiu KD Šeříková poměrně tísnili. Vzhledem k problémům s nazvučením byli ovšem nuceni začít později, o což se jejich část večera zkrátila. Výběr těch několika skladeb, které jim bylo dopřáno odehrát, spočíval hlavně ve věcech z alba Srdce Krále a pár kousků ze staršího Deborah. Škoda jen, že neměli více času a po celou dobu nebyly slyšet klávesy.

Speciální tajený host večera nastoupil hned poté - Dead Soul Tribe. Rakouská formace, o které jsem do dneska neměl ani potuchy odváděla vskutku skvělou práci. Prodejce jejich CD je označoval za nu-metalovou kapelu podobnou Tool. Nutno ovšem říci, že DST jsou o 200% lepší než Tool. Již svým intrem - déšť + zvon v dáli - ve mě vyvolali dojem vlivů Black Sabbath, které zesílily jedním riffem v jedné z písní, což mi sám Devon Graves později potvrdil. Celkově jde o velice příjemnou kapelu, která má rozhodně čím oslovit a svým projevem evokuje cosi mezi Anathemou a Type O Negative. Jen škoda, že ačkoli "jedou" na dvou kytarách, sólo jsem slyšel pouze jediné... Každopádně - ve Zlíně se mají na co těšit!

A nyní k Headlinerům - Rage. I jejich vystoupení bylo posunuto o několik průtahů se zvukem, což ověem vynahradili délkou - bez přestávky hráli téměř dva a půl hodiny. Odpich zajistila skladba Don't Fear the Winter následovaná ještě mladičkou Great Old Ones a pak již pouze smršť. Celá kapela odváděla výbornou práci, hlavně pak ve dvou sólech, pánů Terrany a Smolského, která posadila na zadek nejednoho fanouška. Mike Terrana během svého sóla dokonce i zpíval. Po konci jeho jóla následpoval jakýsi odpočinek v podobě tří akusticky zahraných skladeb, mezi kterými byla i Falling from Grace ze Soundchasera. Během této části, kterou dle slov Peavyho Wagnera kusili naživo poprvé, hrál Terrana na tamtam a Peavy na španělku. Rozhodně šlo o příjemné zpestření. Pak druhá část vystoupení ... a opět nářez. Mezi jinými mě zaujala skladba Alive But Dead, do které Rage narvali tolik energie, že by přebytky mohli prodávat ČEZu. Rage skončili deset minut před jednou hodinou po dvou a půl hodinách regulérního koncertu a dvou přídavcích (Orgy of Destruction/War of Worlds a Higher than the Sky). Koncertu, ve kterém nechyběly perly jako Paint the Devil on the Wall, Firestorm, Down, From the Cradle to the Grave, instrumentálky Unity či Set this World on Fire.

Koncertu lze vytknout pouze klasickou chybu KD Šeříkova - absenci klimatizace. Během koncertu byla teplota v místnosti určitě nad třicíti stupni a vzduch byl na hranici dýchatelnosti. Po hudební stránce nelze nic vytknout. Výber kapel vynikající, skladeb ještě lepší.

Odkazy:

Interitus (CZ) - www.volny.cz/interitus

Dead Soul Tribe  (A) -  www.deadsoultribe.com

Rage (D) - www.rage-on.de


Zveřejněno: 20. 11. 2004
Přečteno:
3426 x
Autor: Pushkin | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář