Nejbližší koncerty
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

LOGIC OF DENIAL – Atonement CD 2013, Catamose Music

Trošku té brutality v muzice nikdy nezaškodí, co říkáte? Co byste řekli třeba tomu, kdybych vás tentokrát pozval do slunné Itálie. Dali bychom nějaké jejich dobré víno a dobrý death metal, co vy na to? Tak jestli máte chuť, jsou zde LOGIC OF DENIAL se svým novým albem. Jedná se již o jejich druhý dlouhohrající zásek a opět na něm dokazují, že i na jihu Evropy za to umí pořádně vzít. Nejedná se sice o nic světoborného, hranice stylu zvaného death metal se tady také neboří, ale od prvního hrábnutí do strun je vám jasné, že máte co dočinění s kvalitní smečkou. Kapela se pohybuje někde na pomezí brutálního a „normálního“ death metalu. V některých momentech je sice inspirace slavnějšími kolegy velmi patrná, ale to se dá dneska říci skoro o každé mladší kapele. Zazní tak „úryvky“ z CANNIBAL CORPSE, DEICIDE, IMMOLATION ale i SUFFOCATION apod. Doplnit můžete případně sami. Já kupříkladu občas slyším i náznaky „polských“ death metalových velikánů VADER, HATE a BEHEMOTH.

Je sice pravda, že některé riffy jsem někde slyšel již mnohokrát, ale nedá se říci, že by se jednalo o nějaké bezmyšlenkovité kopírování. „Atonement“ je deskou, která vás pravděpodobně neosloví na první poslech. Spíše si budete postupně vyzobávat jednotlivé pasáže. Za sebe musím říci, že se mi italští drtiči zdají nejjistější v „pomalejších“ vyhrávkách. Sypačky mě naopak moc neoslovily, u nich mám problém s jednou zásadní věcí. Přijdou mi jedna jako druhá. Co se týče vokalisty, zdá se být vše v pořádku. Sice se nejedné o první ligu, ale ostudu kapele určitě neudělá. Možná by nezaškodila větší pestrost a na „srozumitelnosti“ by se mělo také více zapracovat, ale jinak jsem vcelku spokojen. Albu sluší i čtyřicetiminutová stopáž, takže nebudete mít problém s tím, že na vás toho „nářezu“ bude až příliš. Je sice fakt, že některé kousky songů bych s chutí vypustil, některé pasáže jsou si opravdu hodně podobné, ale to bude asi spíše věcí vkusu. Někomu to naopak může vyhovovat.

Zvukový kabát „Atonement“ mi připadá také dobrý. Možná jen kytary by se slušelo trošku více „zahustit“, ale to může být také jen můj pocit. Obal se mi také líbí, mezi stovkami dalších death metalových coverů se jedná o vcelku originální dílo. Připomíná mi nějakého šíleného démona. Každopádně jde o motiv, nad kterým jsem musel chvilku přemýšlet, co asi tak přesně zobrazuje. V mém případě se jedná o zmiňovaného démona. Možná to budete mít jinak, ale to je na tom právě to hezké, ne? Vyvolává, jako každé správné umění, emoce. Dostanete tak s originálním cd nejen hudební, ale i vizuální zážitek. Jediné, co mi opět trošku vadí (co je to proboha zase za módu?), jsou fotky kapely v bookletu. Vím, že image je na nic, ale já prostě těm obrázkům nevěřím. Na death metalovou kapelu mi to přijde příliš umělé a vykonstruované. Tohle snad není módní časopis, ne? Nemusím mít nutně všude hektolitry krve a špíny, ale tenhle skrytý „útok na děvčata“ mi přijde příliš prvoplánový.

LOGIC OF DENIAL dávají od roku 2006 (založení kapely) již podruhé o sobě vědět velice slušným brutálním death metalem, který je plný tématiky inspirované H.P. Lovecraftem, mýty okolo bájného kultu Cthulhu a lidské nenávisti. Zdá se být vše v absolutním pořádku. Mě osobně chybí více té špíny a neurvalosti, kterou mám u death metalu rád. Některé riffy jsou na mě až příliš „matematické“. Doufám, že LOGIC OF DENIAL s novinkou v záplavě dnešní nadprodukce kapel podobného ražení nezapadnou. Určitě stojí za povšimnutí a každý, kdo se jen otřel o brutální death metal by si je mohl oblíbit. Mají na to, získat čestné místo ve vaší sbírce hudebních nosičů. Občas se sice do poslechu vkrádá nuda, ale ta může být způsobena mým trošku rozdílným vnímáním death metalu. Moderní, propracovaná deska s pořádným nátlakem.

Seznam skladeb:

  1. Reek of Perpetual Infamy
  2. Weeping Upon Repugnance
  3. Behold the Throne of Torture
  4. Vile Blessing Prelude
  5. The Ravenous Patters (of Oblivion)
  6. Sepsis
  7. Catharsis Through Ungodly Annihilation
  8. Apocrypha
  9. Oracles of Iniquity
  10. Ecthra
  11. Despondency


Čas: 40:08

Sestava:

  • Marcello Tavernari – basa
  • Daniele Costa – bicí
  • Alessandro D´Antone – kytara
  • Mattia Gatti – zpěv


https://www.facebook.com/LogicOfDenialBand
http://www.myspace.com/logicofdenial
http://www.reverbnation.com/logicofdenial
http://www.comatosemusic.com/


Zveřejněno: 07. 08. 2013
Přečteno:
3254 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář