Nejbližší koncerty
F.O.B. - Outside The Palace Walls

S kapelou jsem se poprvé potkal na under koncertě v La Pazu v roce 2001, to ještě neměli hotovou první desku, ale živě už hráli nový materiál. Letos jsme se potkali znovu. První deska je pár let venku, a nyní se připravují na vydání desky druhé.

Tak proč jim nepoložit pár otázek a neokořenit stránky trochou exotiky? Na mé otázky odpovídal kytarista Pedro Ascarrunz Brinati.

Cz.: Kdy, kde a z jakého důvodu vznikla kapela Lilith?

Pedro A.: Lilith vzniká v roce 1999 s hlavním  ideálem a posláním  šířit naši hudbu, naloženou temnými pocity a nenávistí ke křesťanství. Složení: Marcelo: Bicí, Pedro A.: Kytara a sbory, Chis: Hlavní zpěv, T.V.: Basa, Omar: Klávesy, Změnili jsme již dvakrát klávesáka, ale ten současný hraje výborně a  nenecháme ho zdrhnout, hehe. 

Cz.:Proč jste si vybrali jméno té, která podle starých hebrejských textů byla skutečná první žena stvořená bohem  - ze stejného bláta jako první muž a nikoliv z nějakého žebra. Žena divoká a silná, kterou nemohl Adam ovládat a která nakonec byla z Ráje vypovězena? Jak se slučuje tento motiv s vaší filozofií? Kde berete hlavní inspiraci v otázce textů?

Pedro A.: Hmmm.. no my se o bibli nezajímáme, ale existují určité asociace Lilith s démony, vampirismem, magií... je to další archetyp, velice temný a mocný.  Inspiraci pro texty hledáme ve snech, okultismu, v ledových a liduprázdných Kordillerách, ve smrti, magii a v původním andském pohanství.

Cz.: Můžeš nám přiblížit trochu Bolivijskou scénu? Jak je těžké hrát black metal v katolické zemi se silnými křesťanskými vlivy, ale která se stále nechce vzdát i původních předkolumbovských zvyků. Myslím, že původní kultury z Altiplana jsou tím, čemu se říká pohanské,  i když po více než pěti stech letech španělské nadvlády se jedná o tajemnou symbiózu. Uvažujete o tom, že byste se v budoucnu inspirovali  těmito kulturami, používali  původní hudební nástroje, nebo dělali  skladby na tato  témata?

Pedro A.: Katolicismus a církev zde začíná ztrácet půdu pod nohama. Bolivie se pomalu vrací ke svým temným pohanským kořenům. V ideologii Aymara Quechua neexistuje dualita (Bůh-Satan), ale určitá tripartita. Existuje jeden prostředník, který se pokouší vysvětlit a slučovat dva principy (aktivní a pasivní) makro a mikrokosmu. Jedná se o velice trefnou kosmovizi, kterou  chceme vyjádřit a předávat. Naše druhé CD ponese titul ?Monolith of Death?, je inspirováno andskou filozofií, magií, protikřesťanskou ideologií, temnou poezií a některými rituály.   

Cz.: Jak probíhal nahrávacím proces vašeho prvního alba ?The Conquering of the Ethernal Wisdom?? Slyšel jsem něco o nahrávání zpěvu v šatníku :)) A jak pokračuje příprava nové desky? Jaký máte tvůrčí proces?

Pedro A.: No, The conquering... bylo to CD které nám pomohlo prolomit hranice a seznámit s naší muzikou USA, Evropu a dokonce Asii! Je logické, že tady v Jižní Americe a v Bolívii máme nejvíce fanoušků. CD jsme si vyprodukovali sami, ale poté bylo znovu vydáno prostřednictvím American Line z Mexika s distribucí do celého světa. Jedná se o dobrou desku, různorodou a nekompromisní. Jediným slibem bylo jít po této temné stezce až kam to půjde. Ano, je pravda že jsme zpěv nahrávali s šatníku ha ha :) Celý nahrávací proces probíhal v polních podmínkách. Nové CD je hotové po stránce skladeb i textů, ale chybí peníze na započetí nahrávání. Tvůrčí proces je vždy odlišný, jednou si připravíme riffy a další struktury každý zvlášť a poté dáváme dohromady nejlepší a nejpodobnější části, jindy improvizujeme a z toho vychází neuvěřitelné věci.Nebo si prostě odpoledne sedneme, Marcelo a já, a hned máme dobrou skladbu... Texty tvoří každý zvlášť, podle vlastního vkusu, zážitků a způsobu psaní.   

Cz.:Přibližně kolik koncertů, kde a s kým jste již odehráli?

Pedro A.: Už to bude 50 koncertů v naší kariéře, hráli jsme s mnoha bolivijskými  kapelami a s pár mezinárodními. Rád vzpomínám na koncert s Kranium v Peru, úžasné!!! Velcí bratři ve zbrani!!!

Cz.:Co víte o České Republice? :)) Na jakém kontinentě se nalézá? Proč nepijete čistý rum a mícháte ho s limonádou? :)

Pedro A.: Hehe, no, myslím že se nachází v Evropě, ne? Hehe miluji některé české kapely jako Enochian, Root, Maniac Butcher .... výborní hudebníci... Je fakt, že tam u vás pijete hodně čistý chlast, tady je to často třtinový líh ? to pijí lidé z hor, ale záleží v jakém městě Bolívie zrovna jsi. Tady v La Pazu se pije všechno a všemi způsoby.

Cz.:Je ještě něco co byste chtěli vzkázat čtenářům www.fobiazine.net?

Pedro A.: Děkujeme za čas který jste strávili čtením tohoto rozhovoru, pokračujte na stezce metalu, poslouchejte jihoamerické kapely a mnoho díků za podporu, 666 hails!!! Pedro

www.lilith.8k.com

e-mail: sonsoflilith@hotmail.com Cz.:Díky za interview, a hodně štěstí s novou deskou.


Zveřejněno: 16. 11. 2004
Přečteno:
3485 x
Autor: čeko | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář