Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

20. 4. 2013, Starý Plzenec - Rock Club

Rock Club ve Starém Plzenci bývá dějištěm mnoha koncertů, avšak metalová sešlost, která se chystá na 20. duben 2013, je v dramaturgii tohoto klubu počinem poněkud ojedinělým. Rozhodně bude z čeho vybírat, na pódium se totiž chystá hned šest kapel. Akce začíná v 18 hodin a skončí před druhou hodinou noční. To vše za vstupné 100,- Kč.

Plzeňský ATTAX vznikl v roce 2011 a prezentuje se s chutí zahraným zpěvným a svěžím heavy metalem. V současné době kapela sbírá úspěchy v soutěži Rocková liga a čile zintenzivňuje svou koncertní aktivitu. Jak je vidět z jejich rozpisu koncertů, jsou na cestě vzhůru.

Symphonic metaloví AVIDITY FOR…, jak už popis žánru napovídá, nabízejí pompézně znějící epickou hudbu. Avšak ve svém neotřele originálním provedení. Místo přeplácaných orchestrací sázejí též na intenzitu, údernost a masivní riffy, vše je navíc podpořeno pódiovou prezentací, u které je na první pohled patrné, o co tady jde.

Kralovický GREYMON patří na západočeské scéně k dlouholetým stálicím a předvede svůj tradiční set na pomezí melodického hard rocku a metalu. Pompézní klávesy, všudypřítomné melodické vyhrávky, bohaté vícehlasy a mocný hlas Lucie Čmolíkové. To jsou faktory, které už spoustu let dodávají této kapele nezaměnitelnou tvář.

ABYSS ze Kdyně se jen obtížně zařazují do žánrových škatulek. Kytarové riffy se pohybují převážně v thrashových a deathmetalových vodách, lze však zaslechnout i táhlý doom. A aby vše bylo ještě zamotanější, pokud jde o vokály, ke slyšení je ženský operní zpěv, scream i growling.

K účasti se podařilo přesvědčit také domácí staroplzenecké SAD FACT. Ti byli vždy stoprocentní zárukou perfektně zahraného thrash metalu a energického vystoupení, které dokáže publikum strhnout. Kapela už dnes vystupuje spíše sporadicky, proto si jejich vystoupení, které bývá nezřídka okořeněno i zajímavou coververzí z thrashmetalové čítanky, rozhodně nenechte ujít.

Závěr obstarají rokycanští MORRÍGAN, kteří se vzhlížejí v mnoha žánrech, nejvíce však v severském black metalu. Atmosféru podtrhují texty čerpající z pohanské mytologie a rovněž originální pódiová šou. Vystoupení MORRÍGAN je vždy plná pozitivní energie, kterou dokáže tato svérázná parta přenést i na všechny pod pódiem. Záruka skvělého finále celé akce.

Klub se nachází asi 200 metrů od vlakového nádraží, dobrá dostupnost je i autobusem. Z Plzně jezdí též MHD, takže návštěvníkům se základnou v západočeské metropoli nestojí nic v cestě.

Zveřejněno: 11. 04. 2013
Přečteno:
3395 x
Autor: Opat | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář