Nejbližší koncerty
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Když jsem tak jednou surfoval na internetu, tak jsem se dostal na stránky jedné dračice. Uložil jsem si je do oblíbených, že se na ně později kouknu. Jaké mé překvapení bylo, když jsem zjistil, co se za jménem DEHISCENCE skrývá.

Mladá dívka drtící brutální death metal s automatem, MP3 jsou na stáhnutí na její website a má vyjet na turné s INTERNAL SUFFERING, EMETH atd., huh, to je tedy hukot. Zkontaktoval jsem Kristinu, která byla velice vstřícná a která si rozhodné podporu zaslouží. Třeba ji jednou potkáme na OBSCENE EXTREME v Trutnově, kdo ví, když její otec pochází ještě z tehdejšího Československa, jak je ten svět jen malý, že??

Ahoj Kristino! Těšíš se na léto a s ním spojené aktivity? Jedete na nějaké metalové festivaly nebo tě rodiče drží doma, hehe?

Čau Lukasi! No jasně že se těším na léto, kdy budu moci strávit nějaký smysluplný čas se svými kytarami? bude to sladké. Jo, rodiče už mě doma tolik nedrží, od té doby, co jsem ?dospělá?? Nebyla jsem ještě na žádném pravém death festu, ale toto léto bychom chtěli na Illinois Fest a rozhodně chci vidět několik koncertů z Brutal Domination Tour?

Prosím ber to s nadhledem, myslím, narodila ses 1984, to jsi ještě mladší než já, což je nezvyklé, jako že obyčejně zpovídám lidi starší než já. Mimochodem, mohla bys nám říci něco o svém dětství, první slovo které jsi řekla (brutal death/grind, hehe?), o svých teenager dnech atd. Kdy ses dostala k metalu a kdy jsi ho začala hrát?

Ano, hádám že jsem takové štěně, ale tím se netrápím :) Mé dětství? Podle mých rodičů bylo mým prvním slovem ?bear (=medvěd)?, ale spíš to znělo jako ?bar(=tyč)?? Myslím, že jsem byla mladistvá alkoholička, haha. Objevila jsem metal okolo? 12 nebo tak nějak, když jsem viděla Cannibal Corpse ve filmu Ace Ventura. Pořádně to se mnou zamávalo. Začala jsem to hrát, ovšem, až v posledních několika letech. Teď jsem se zakousla do brutálního směru?

Pokud vím, v US se alkohol prodává až od 21 let, nemáš s tím problémy? Kupují ti ho přátelé? Organizuješ doma flámy nebo raději trávíš noci klidně bez emocí?

Popravdě, už nepiju. Jo, dřív jsem pila a přežila jsem to, ale co jsem nedělala, když jsem byla mladší? ale teď, v mém pozdním věku, už jsem toho nechala. Alkohol a já jsme spolu dobře nevycházeli a v dnešní době jsem si za svou drogu zvolila cigarety.

Doufám, že ti nevadí moje osobní otázky, ale čtenáři jsou vždycky zvědaví. Co vůbec tvá práce/škola a jak trávíš svůj volný čas?

To je v klidu, takové otázky mi nevadí ;-) dokud ze mě nepáčíš odpovědi! Výška mi zabírá 98% mého času, ale když mám volno, ráda poslouchám brutal death, hraju na kytaru a dělám vokály, vyrazím někam s přáteli, trochu čtu, odpočívám a relaxuju. Taky trávím spoustu času na internetu, jenom tak surfuju a bavím se lidmi, to mi zabírá nějaký ten čas.

A domácí práce? Uklízíš si, vaříš každý den? Čím hostíš své návštěvy a co u tebe musí poslouchat?

Uklízení? Co to je? O jasně, už jsem o tom slyšela, ale moc často to nedělám. Neumím vařit, nejsem v tom dobrá. Cokoliv ?vařím? skončí spálené.

Dobrá, je čas představit tvou kapelu DEHISCENCE! Začali jste v roce 2003, udělali dvouskladbové demo, můžeš nám říct kolik kopií jste rozeslali a kam jste je všude posílali?

Rozeslala jsem asi 30 nebo 40 kopií dema na různá místa ve světě. Do zinů, labelů, a různým lidem, co chtěli slyšet, o čem vlastně Dehiscence je. Poslala jsem to na spoustu míst ? lidi na poště se mi skoro smáli, když jsem vpochodovala s dvaceti obálkami do Německa, Holandska, Izraele, Japonska atd. atd.

Přišel jsem na tvoji kapelu když jsem surfoval na netu, mrknul jsem na váš web, hezký, to jste si dělali sami? Jak dlouho to trvalo a jaxi myslíš je internet důležitý pro metal?

První web jsem udělala sama, ale bylo to k ničemu, tak Mark Rawls (Bowel Erosion) se nade mnou slitoval a udělal novou stránku. Musel ji pro mě ještě chvíli aktualizovat, než jsem se to naučila dělat sama a teď už všechno zvládám. Myslím si, že je VELICE důležité pro undergroundové kapely být na netu. Je to nejjednodušší způsob jak šířit hudbu po světě a taky skvělý způsob jaxi dělat reklamu! Myslím, že je to skvělé!

Kapela jsi jen ty, takže jsi psala a nahrála všechnu hudbu od bicích po kytary. Není šance povolat si vhodné příručí?

No, toho času jsem těžce neměla náladu čekat než se seženou vhodní lidé, tak jsem se rozhodla udělat všechno sama. Rozhodla jsem se že bude potřeba bubeníka, tak jsem požádala Brenta z Bowel Erosion, aby se připojil a pomohl mi. On souhlasil. Takže, ze sólového projektu je teď dvoučlenný. Nejsem si jistá, jestli je čas přibírat další lidi. Uvidíme nejdřív, jak to bude fungovat ve dvou lidech?

Žeru tvůj zpěv! Máš tam nějaký harmonizér nebo je to jen hlas? Jak ses naučila takhle řvát? Nebolí tě z toho v krku?

He, dík chlape, toho si cením. Ne, nepoužila jsem žádný procesor ani nic jiného, to jsem všechno já. Vlastně, v době, kdy jsem nahrávala to demo, dělala jsem ty vokály, co jsou tam slyšet, jen asi týden. Do té doby jsem valila něco ve stylu Cannibal Corpse. Jednou to prostě na mě přišlo a od té doby to používám pořád. Vážně mě z toho v krku nebolí? zvláštní, co? Tyhle vokály se mi líbí, budu se jich držet!

Jak obtížné je pro tebe hrát na všechny nástroje, jak jsi to začala hrát a jak zkoušíš?

Myslím, že nejobtížnější pro mě je bubenická mašina ? ta věc je těžká jak peklo na obsluhování!! Začala jsem hrát na kytaru pár let zpátky, protože jsem si myslela, že je to cool nástroj. Vokály tak jak jsou teď jsem začala dělat asi před týdnem, takže jsou pro mě celkem nové. Cvičím kdykoliv mám čas, teď to bohužel nebylo nic moc, protože škola mě drží v zápřahu. Ale když dostanu čas, cvičím ve své komůrce připojená ke svému Marshallovi. Je to super a je to pro mě skvělá relaxace.

Dobrá, teď máš živého bubeníka, Brenta z Bowel Erosion. Kontaktoval on tebe nebo ty jeho? Jeho kapelu neznám, ale tuším, bude to stejný styl jaký hraješ ty?

Vlastně jsem se s Brentem setkala, bavili jsme se spolu, já se dívala, jak jejich kapela zkouší. Jeho bubenické umění na mě pořádně zapůsobilo, tak jsem se ho zeptala, jestli by neodvedl nějakou prácičku pro Dehiscence a on chválabohu řekl ano ;-) Ano, Bowel Erosion hrají brutal death metal jako já, jejich tvorba je o něco techničtější, ale je asi stejně sick! Jestli jsi je ještě neslyšel, měl by ses rozhodně podívat na http://bowelerosion.cjb.net. Rozhodně mají dobré věci!

První show DEHISCENCE by měla být s STABWOUND, INCINERATE, INTERNAL SUFFERING, EMETH a LUST OF DECAY. Máš trému?

A, člověče, troška trémy vždycky bude. Bude to mé první vystoupení za dlouhou dobu? Chtěla jsem odehrát pár vystoupení před tímto, abych ze sebe neudělala štětku před těmito pekelníky. Snad se mi nebudou třást ruce, že bych nemohla hrát? Asi si budu muset dát nějaká lehká sedativa, hehe

Jaké máš sny s kapelou? Objet svět a smést ho brutal death/grindem, hehe? Jaká místa bys chtěla navštívit?

Bylo by skvělé objet svět a poznat tisíce brutálních maniaků! Kdybych měla hromady peněz a mohla navštívit cokoliv bych chtěla, chtěla bych se podívat do Německa, Česka, Švédska, Anglie, Dánska, Ruska, Austrálie, Japonska? doprdele, chtěla bych se podívat fakt všude. Bylo by skvělé dostat se z tohoto mrzkého státu

V poslední době bylo hodně comebacků, jaký máš dojem z návratu OBITUARY, SUFFOCATION atd?:Jakou kapelu bys ještě chtěla zpátky? Mně napadá CARCASS? grrr!!!

Chtělo by to vidět ještě další klasické kapely, a některé novější, které jsou teď rozpadlé. Chtěla bych vidět Sikfuk a Devourment, abych zažila některé z jejich killler shows, ale to nevidím v blízké budoucnosti nadějně. Musíme doufat ;-)

Američani moc o České republice neví, co ty? Jsi v kontaktu s někým, slyšela jsi nějakou kapelu? Slyšela jsi o festivalu OBSCENE EXTREME tady v Česku?

He, no nevím, moc o České republice. Vím jen, že se to dřív jmenovalo Československo a můj děda se tam narodil.? :P Do této doby jsi jediný člověk odtamtud, s kým jsem v kontaktu, můj úplně první. Slyšela jsem, že ten festival je killer! Jednou bych si tam chtěla udělat výlet a pořádně si vydunět hlavu ;-)

Mohla bys nám sdělit svou současnou top ten?

No v poslední době poslouchám:

1.Stabwound ? Human Boundaries

2.Corpse Carving

3.Total Rusak ? Exploding the Cranial

4.Brodequin ? Instruments of Torture

5.Splattered Cadaver ? Merciless Butchery

6.Mutilated ? Devirginated Genital Pulp

7.Mclassancy ? Cross Species Transmutation

8.Deviant Demo

9.Vomit Remnants ? Indefensible Vehemence

A až budu mít peníze, doplním si tam novou Dyscrasii ? ?Septical Stokách ? Pumped Remnants? ? YES!

Ok, Kristino, díky za odpovědi, jestli je ještě něco důležitého, sděl cokoliv budeš chtít, máš možnost! Zůstaň sick!

Díky za svůj čas pro mé interview, oceňuju to člověče! A díky všem za četbu ;-) Pomáhejte show, podporujte brutal underground a mrkněte na Brutal Domination Show!! http://www.brutaldominationtour.com

Všichni se opatrujte a držte se!


Zveřejněno: 10. 10. 2004
Přečteno:
3510 x
Autor: Lukas | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář