Nejbližší koncerty
HEIDEN – Andzjel

Neglected Fields, Absurd Conflict, Draco Hypnalis

Tak konečne Litvania dorazili na Slovensko a s milým sme sa rozhodli, že sa vyberieme na ťažkú-preťažkú (to sme ale vtedy ešte netušili) štreku, aby ich naše zraky uzreli.

Nasadli sme na vlak a už sme si to šinuli do Banskej Bystrice, v ktorej sme zhodili kotvu a vydali sa na púť za Papučou. Ako sme neskôr so sklamaním zistili, tento klub sídlil na opačnom konci mesta a tak sme sa frflajúc (teda hlavne ja som frflala) vydali hľadať ju. Mission bola possible, ale hard, no nakoniec sme za pomoci ochotných ľudkov na miesto dorazili asi po trištvrte hodine od začiatku koncertu.

Hneď po vstupe do sály (ak sa tak tá miestnosť dá nazvať) sa na nás vyrútili Draco Hypnalis. Hrali naozaj veľmi dobre, to človek mohol však počuť len ak veľmi napínal uši a odmyslel si ten otrasný zvuk, ktorý tam panoval. Keď už som hneď pri tom zvuku, nemôžem nespomenúť, že žiadneho zvukára som tam zo začiatku nevidela, len stoličku pri pódiu a na nej zvukárske serepetičky. No a tak mi bolo posúdiť hudbu veľmi zaťažko, ale nakoniec musím prehlásiť verdikt a to taký, že Draco hypnalis majú rozhodne veľmi pútavú hudbu, dosť tvrdé riffy a sem tam klávesové výpady, ktoré miestami pripomínali Lux Occultu, miestami zas dotvárali jemnú atmosféru folku.

Po Draco Hypnalis sa na pódium vyšplhali Absurd Conflict... Hrali pekný death/trash, dobre sa na nich parilo, pár ľudí sa rozhýbalo, vokál bol tak isto na úrovni... Ale tá pravá perlička, ktorú si Absurďáci šetrili až na úplný koniec, bola pieseň od skvelých Death, z albumčeku Symbolic - Crystal Mountain, kedy sa na parkete rozmetalo trošku viac hláv a koncert hneď nabral lepšiu atmosféru.

Po takomto briliant zakončení setu prišli pred publikum už dlho očakávaní Neglected Fields so svojim dynamickým blackom, tu nemôžem povedať nič iné než prosto to, že boli skvelí, presne ako som čakala... Na koniec zahrali pieseň od Prodigy - Breath, potom ešte jednu pieseň z vlastnej tvorby, pobalili nástroje a odišli...

No ešte musím poznamenať, že ona miestnosť sa naozaj na koncerty nehodí... Malá a ťažko ozvučiteľná, kapely mali nástroje poriadne hlasno, takže ak chcel človek uvoľnene počúvať, mal by z hudby asi málo hudby a viac rámusu. Keďže to bolo pred Absurd Conflict zachránené, celkovo tento koncert pokladám za dosť dobrý, oplatilo sa tam ísť. A ešte dačo čo bolo prekvapujúce, že napriek tomu, že bola nedeľa, prišlo celkom dosť ľudí... No čo dodať, Banská Bystrica žije metalom.


Zveřejněno: 22. 09. 2004
Přečteno:
3233 x
Autor: Weronyka | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář