Nejbližší koncerty
TELEPATIE VI

Holandská scéna nepatří ve světě jenom k prvořadým zemím, kde vládne death metal, ale můzete se přesvedcit, ze i grindové bandy zde mají své místo.

Jednou z nich jest COLLISION, které jste mohli nedávno vidět na posledním ročníku FIT OF RAGE. Na otázky odpovídal Tammi (voc).

Čau Wouter! Jak se ti daří? Můžeš v krátkosti představit kapelu COLLISION, co jste zač, kolik nevinných holek jste za poslední dnů znásilnili a odpanili ha, ha? však to znáš. Jak jsi vůbec přišel k přezdívce Tammi (většinou přezdívky vznikají na nějaké after alko party, tak se pochlub ha, ha..) a máš raději, když ti lidé říkají pravým jménem nebo přezdívkou?

Čau Lukáši, daří se mi dobře, teď mám zrovna hodně práce se studiem a mými dvěma kapelami, ale všechno je v pořádku. Mám tuhle přezdívku Tammi od spolužáka, který pronesl, že jsem úplný Tammi když viděl jeden komiks Walta Disneye. Je jedno jak mi budeš říkat, já si zvyknu?

Musím říct, že i když nejsem nějakým velkým posluchačem grindcore, tak COLLISION sjíždím denodenně he, he? čím si myslíš, že mohou COLLISION zaujmout od ostatních kapel z grind scény?

Kvůli našemu ovlivnění trashem a hardcorem. Myslím, že náš zvuk se tímto liší. Taky protože si ladíme kytary v ?E?. A taky nemáme dlouhé vlasy, takže musíme skákat a běhat namísto točení páčem abychom vypadali cool.

CD ?Romantic Display Of Love? obsahuje nápis pod CD? Bohužel anglicky neumím, tak prozraď nám neangličtinářům (ha, ha..) o co tam jde a co tím chtěl básník říci?

Hmmm, myslím, že jsou to nějaké starověké nápisy o srážce (ang. collision), které jsme našli na internetu. Nebo myslíš tu věc na druhé straně?

CD vydal Roman Poláček z BIZARRE LEPROUS PRODS. proč zrovna tahle volba? Přijde mi, že v Holandsku máte hned několik kvalitních labelů, takže proč jste se rozhodli zrovna pro Romana? V jednom rozhovoru s Romanem jsem četl, že kapelám, které vydává provádí asijské orální masáže, proto jsou pod BIZARRE LEPROUS spokojeni ha, ha? a co Vy, už jste prošli pod jeho asijskou orální masáží a šikovnými ručičkami ha, ha??

Hej, Bizarre Leprou Productions má taky holandskou pobočku!! Dal jsem jim promo CD a jim se naše práce líbila a chtěli nahrát CD. Roman a Rob (holandská pobočka) dělají skutečně dobrou práci, máme spousty rozhovorů a recenzí po celém světě!

Na druhou stranu se mi líbí, že dává svým kapelám volnou ruku, takže pokud se jim u BIZARRE LEPROUS nelíbí, tak mohou klidně přejít k jiné firmě. Taky mě trochu zaráží fakt, že vydává tolik titulů a chvílemi mi připadne, že vydává spíš vatu než kvalitní muziku. Zase zasluhuje uznání, že pomůže mladé nadějné kapele a vydá jim CD, ale ruku na srdce některé kapely by s klidem mohli ještě zůstat ve zkušebně-toť můj názor?

Myslím, že skutečně odvádí dobrou práci, také pro nás jako pro holandskou kapelu, můžeme posílat naše práce do holandských magazínů atd. A ano, vydávají hodně titulů, ale všechny kapely dostávají velkou promotion. Možná všechny kapely nejsou dobré, ale o tom rozhodne až trh? to je můj názor.

A co kapely pod BIZARRE LEPROUS, máš přehled co vydává a líbí se ti nějaké kapely, které vydává? A co česká scéna, jací jsou tví koně odsud? Mimochodem často v rozhovorech čtu, že česká grind scéna je nejlepší ve světě, tak jak to vidíš ty he, he??

Znám Pigsty, pro ně jsem zamlouval koncert v Holandsku. Taky znám Disgorge atd. Nejsem velkým fandou grindcoru, ale myslím, že tohle je okay. Znám ještě holandské kapely z BZP, Rompeprop, FUBAR, Stoma atd. Některé z mých oblíbených kapel z Česka jsou Pigsty, Fleshless a Squash Bowels.

V roce 2002 jste hráli na OBSCENE EXTREME, ale bohužel jsem Vás hlupák propásl..grrr? jak jste si vychutnali tento festival, české pivo, české holky apod. Co si vůbec myslíš o tomto festivalu. Já si myslím, že je to po FUCK THE COMMERCE jeden z nejlepších festivalů v Evropě na brutální death/grind? jen mi trochu vadí ten časový rozvrh kapel, kolikrát bych chtěl nějakou kapelu vychytnat víc než jen ubohých 20 minut..grr?

Opravdu se mi líbí Obscene Extreme, je to cool undergroundový festival s cool lidmi. Také se nám líbilo jak máte ve vaší zemi levné pivo (u nás stojí půllitr od 3 do 4 Euro?). Mohli jsme udělat 30 minutový výstup protože kapela co hrála před námi hrála 15 minut? tak jsme měli čas na vyladění zvuku atd. Ale je škoda, že nemůžeme s některými lidmi komunikovat, protože oni nemluví ani anglicky ani německy? Ale zažili jsme vážně skvělou noc pití s neanglicky a neněmecky mluvícími týpky.

Hodně lidí z česka odsuzuje, že tento festival je zaměřený proti týraní zvířat a pokusech na zvířatech, tudíž se po celé tři dny neprodává maso. Zajímal by mě názor z venku, jaký ty k tomu máš postoj, protože Čurby mi říkal, že si pouze stěžují lidi odsud a lidem z venku na tom nepřipadá nic divného?

Já jím maso, ale nijak mi nevadí vegetariánské věci.

Hudbu kterou hrajete není jen čistý grind, ale vyskytují se v ní i prvky z punku a HC. Když jsem si projížděl tvůj profil na internetu, tak jsem narazil, že máš rád taky punk. Abych řekl pravdu, tak punk nemám nějak v oblibě jen kvůli lidem, kteří se v ní vyskytují. Většinou to jsou socky, které žebrají a jdou na koncert se jen ožrat a hudba je absolutně nezajímá? samozřejmě se mezi nimi najdou výjimky, ale??

Hehe, líbí se mi některé punkové kapely, ale myslím si, že když hraješ v kapele, musí pro tebe být muzika na prvním místě. Vokály typu ?Nikdo nerozumí, co řveme? jsou jen nástrojem. Jsme spíš na hardcorové věci jako D.R.L., Minor Threat atd. a trashové kapely jako Exodus, Nuclear Assault, Slayer atd.

Jak se díváš na skákání z pódia? Některé kapely to na svých vystoupeních zakazují. Myslíš, že je to z důvodu určité image nebo se jen prostě bojí o své nástroje apod. Co COLLISION-mají rádi, když je pořádný brajgl na pódiu i pod ním?

Kotle při vystoupení jsou skvělé, ale v Holandsku je tolik koncertů, že se mi občas zdá, že lidi nudí dívat se na kapelu za kapelou. Stagediving je dokáže pořádně naštvat, protože někteří lidé si myslí, že můžou na pódiu zůstat celé vystoupení?

Hrajete raději na grindcorových, punkových nebo hardcorových koncertech nebo Vám to je jedno? Hodně kapel v tomto ranku jsou proti komerčnímu pojetí světa, tudíž se to odráží i v jejich textech. Jaký mají pohled COLLISION na pokusy na zvířata, ekologii, jaderné elektrárny apod.?

Hrajeme grindcorové, hardcorové a metalové koncerty. Nezáleží na tom, s jakými kapelami hrajeme, když oni akceptují nás, my akceptujeme je.

Když jsem dělal rozhovor s ISACAARUM, tak se mi Vlakin svěřil, že měli problémy při hraní v Německu v různých squatech a autonomních centrech kvůli sexistickým textům. Nazvali je sexisty a potom rovnou fašisty, jaký ty máš na věc názor? Stalo se ti něco podobného s COLLISION?

Myslím, že tohle se nám nestane, protože nemáme ten druh artworků nebo textů. Já umění studuju, takže když mám navrhovat CD cover, neletím na net na www.rotten.com vybrat obrázek shnilé mrtvoly, hodit na to logo atd? Ne, naše Cicery musí být cool aniž by se týkaly shnilých death výjevů.

Obaly COLLISION jsou svým způsobem originální. Kdo přišel s tím dávat na obaly ženské ovládající karate? Máte v kapele nějakého karatistu nebo co ha, ha?? Postavil by ses do ringu s někým, kdo ovládá toto umění? A co třeba sumo ha, ha?? Jak by jsi přemohl sumo bojovníka, vytáhni nějaký tip z kapsy ha, ha?

Líbí se nám kung fu kočky. Hehe, mrkni na naše skladby na dalším albu. Ne, jsme na karate moc líní, ale myslíme, že to vypadá cool. Ale nebojovali bychom, jsme 5 sladkých fešáckých chlapců hahaha.

Zrovna včera jsem viděl film KILL BILL, který je k Vašemu obalu přímo střižený? viděl jsi tento snímek a co na něj říkáš? Máš rád raději klasické staré filmy z Japonska, kde úřadoval Bruce Lee nebo americké filmy? Máš nějaký k doporučení, hm?

He, chápu to? ještě jsem Kill Billa neviděl, ale myslím, že to brzy udělám, to jsem si slíbil. Líbí se mi klasiky Bruce Leeho, Tarantinovy věci, komedie atd.

Budu se s tebou pomalu loučit, děkuji ti za rozhovor a pokud můžeš, tak na závěr nám sděl nějaký ulítlý vtip?he, he..díky!

Líbí se mi Boney M!


Zveřejněno: 19. 09. 2004
Přečteno:
3509 x
Autor: Lukas | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář