Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
HEIDEN – Andzjel

DREADROT - There must be a solution CD 2004 - Cecek Records

Cecek Records počtvrté a tento měsíc zřejmě naposledy. A také nejzapeklitěji. Zatímco předchozí produkty firmičky s krávou v logu byly napoprvé jasně zařaditelné, tady máme problém. Sakra co to je? Chvíli ostré HC, chvíli měkký neopunk. Cožpak to jde dohromady? Hned úvodní skladba dává signál, že by to jít mohlo. Je plní zvratů, chvíli tvrdé jádro, chvíli melodický neopunk, ve druhé polovině dokonce skoro metalově znějící sólo. K tomu v HC pasážích zpěvořev, v punkovějších zase melodický  - není to špatný. Trochu škoda, že další skladby už takhle barevné nejsou. Zhruba půlka desky by se nechala zařadit do šuplíku s nálepkou neopunk, půlka do krabice s načmáraným nápisem hárdkor. Neopunkové věci mají většinou solidní melodii, bzučivé kytary, soft bicí a jsou nazpívány čistým melodickým hlasem, sem tam se objeví i sbory. HC nátěry jsou jak od jiné sebranky - žádný velký vymejšlení melodií, pěkně zostra nabroušené kytary, dunivá basa, rychlé bubny a řvaný vokál.

Kromě úvodní If bych ještě vyzdvihl 7. Delivery, která kromě nátěroviny obsahuje zajímavou střední pasáž a závěrečnou Weed se sborovým křičeným refrénem a dalším kytarovým sólíčkem.

Když si to tak sumíruju, tak u mě jednoznačně vyhrává extrémnější poloha kapely. Neopunkové songy nemají takový tah na bránu a tak trochu nudí. Když už se Dreadrotům tenhle styl líbí, spíše bych doporučoval cestu zvolenou v úvodní písni, tedy zakomponování měkčích a melodických pasáží do ostřejších songů. Hráčský potenciál tu je, tam problém nevidím, protože s nástroji si pánové rozumí dobře.  Zvuk nahrávky je taky oukej, studio Monty Praha. Jediný, co mě irituje, je zvuk kopáku v první skladbě, navíc mi přijde i mimo rytmus.

Docela dobře je udělaný booklet, tedy až na titulní kresbu. Uvnitř jsou texty (žel jen anglicky, až na jedinou česky zpívanou výjimku), kopice fotek a nechybí ani vtip - viz. sestava domácích (= Dreadrot) a hostů (= pomocníci ve studiu) nebo větička Všechna práva vychlazena.

Tohle album, ač dosti nesourodé, se poslouchá dobře, odsejpá (tomu pomáhá i poměrně krátká stopáž skladeb) a příznivcům uvedených stylů by mělo sednout.

Čas: 26:39

Skladby:

1. If

2. Still The Same

3. Friday Night (B.G.S.M.D.)

4. Back!

5. Nothing But Victory

6. Flowers of Suffering

7. Delivery

8. Útěk vpřed

9. Who Has The Right To Judge? (Life Is About Decay)

10. Weed

www.dreadrot.cz


Zveřejněno: 12. 09. 2004
Přečteno:
3375 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář