Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

HYPNOS – Heretic Commando / Rise of the New Antikrist CD 2012, Einheit Produktionen

Toto je zpověď fanouška Krabathor a Hypnos:

„Potkal jsem 28. dubna smrt. Temnou, klidnou a starodávnou smrt. Chytila mě opět svým studeným kostnatým pařátem. A drží mě od té doby pořád. Cestou do práce, v práci, v autě, pořád. Naposledy jsem ji potkal před dvěma lety při minialbu Halfway to Hell, ale to mě jen několikrát škrábla. Tenkrát byla zabalena v krásném digipacku s moc pěkným obalem. Po pěti letech bylo vysláno opět bezbožné komando, aby zjistilo, jak je lidstvo na tom a jestli se jí na tomto světě bude dařit. Deska byla podpořena koncerty a já jako starý fanoušek jsem z té energie, které bezbožnící přinášeli naživo cítil, že tam ta stará síla pořád je. Byla to krásná ochutnávka, u které jediné, co bych vytkl, byl zvuk.

Jenže smrt je všude kolem, a i když ji zrovna nevnímáte, je tady. A vyslala své bezbožné posly z jižní Moravy znovu. Tentokrát v plné síle. Trio Bruno, Pegas a Igorr nabrousilo své kosy. Byli vysláni na boží světlo, aby přinesli poselství o temnotě, síle a moci. Vložil jsem cd do přehrávače a propadl jsem osudu. První, co mě praštilo přes uši, byl zvuk. Jedním slovem vynikající. Studio Shaark opět odvedlo skvělou práci a blackový mix pana Borge Finstada byl opravdu dobrou volbou. Při prvním poslechu jsem byl málem smeten ze svého oblíbeného křesla.

První skladba Nailed to the Golden Throne vás pomalu vtáhne do říše podzemí. „Pride, honour, glory“ si budete notovat snad při prvním refrénu. Nádhernej otvírák alba. Inverted je skladba, které byl natočen opravdu vydařený klip. Pro mě jedna z věcí, kvůli které se hrozně těším na další koncert. Donutila mě kývat hlavou a když procházím ulicemi se sluchátky na uších mám někdy co dělat, abych neřval s Brunem: „Did you ask the holy father….“  Pak lidstvo zachvátí Cholera/Mor. Tenhle song snad nedostanu z hlavy nikdy. Složil ho Igorr a opravdu se povedl. A znovu hoříme!! Burning Again. Co k ní říci? Hořel jsem již při minulém EP. Jedna ze skladeb, kdy se vás smrt drží přímo pod krkem. Alliance of Snakes začíná klidnou vybrnkávačkou a následuje sypačka, jak za starých časů. Staří dobří Hypnos. In Love With Death uvádí střední tempo, přechází v až thrashový rytmus doplněný šepotem. Smrt je opravdu blízko. Stačí se dotknout. Je krásná a čistá. Decadence je píseň pro navození pochmurné atmosféry. Extremely Dark Days, tak za toto by se nemusela stydět žádná slavná blacková kapela. A následuje opět sypačka Versus the Void, uchvátí vás opět svojí atmosférou. Odsýpá to opravdu pěkně a refrén si opět budete notovat. A následuje rozloučení Urbi at Morbid. Chvíli si myslíte, že už smrt odešla, že už je klid, konec. Jenže vám to nedá a začnete album přehrávat znovu.

Mám a vždycky jsem měl rád deathová alba, která měla atmosféru. Nová deska Hypnos je protkána blackovými motivy jako pavučinami. Smrtíci kov v jejich balení je magický. Desku poznáte mezi statísíci dalšími. Po pěti letech od minulého plnohodnotného alba se povedlo něco, na co se nejen v české kotlině bude vzpomínat ještě dlouho. Vše je také provedeno na evropské úrovni. Zvuk, klip, produkce. Překrásně temný obal, grafika. Vše ladí dohromady v jeden celek. Dlouholeté zkušenosti se zúročily a máme tady desku, která zabíjí.

Jako mladý metalista jsem poslouchával Krabathor, ten se pak rozpadl a já se stal fanouškem Hypnos. Musel jsem si asi projít podobným hudebním vývojem. Je jasný, že milovníci metalcore a podobných metalových odvětví deska asi neosloví. Pokud jste ale jako já s moravským deathem vyrůstali, bude se vám deska Heretic Commando / Rise of the New Antikrist líbit. Zařadil jsem ji ve svém soukromém žebříčku desek Hypnos na přední příčku. Jen čas ukáže, zda tam zůstane.

Nyní jsem plně chycen do spárů smrti a dáma s kosou se mnou tančí poslední tanec. Hraje nám k tomu bezbožné komando. Jsem ztracen, stejně jako musí být ztracen každý fanoušek Hypnos. Letos se na Moravě opravdu urodilo. Smrt si žádá další oběti. Pojďte k nám, nebudete litovat. Každý milovník death metalu je vítán. Nikdy bych nevěřil, že zemřít je tak snadné.“

Seznam skladeb:

  1. Nailed To The Golden Throne
  2. Inverted / Chasing The Apostles
  3. Cholera / Mor
  4. Burning Again / Hymn Of Eternal Fire
  5. Alliance Of Snakes / Reptilian Conception
  6. In Love With Death
  7. Decadence / Art of Modern Misery
  8. Extremely Dark Days
  9. Versus The Void
  10. Urbi At Morbid / Farewell To Sanctity


Čas: 35:35

Sestava:

  • Bronislav „Bruno“ Kovařík – zpěv, basa, kytara
  • Petr „Pegas“ Hlaváč – bicí
  • Igor Hubík – kytara


www.hypnos-cz.com

ROZHOVOR


Zveřejněno: 21. 05. 2012
Přečteno:
4347 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

21. 05. 2012 10:10 napsal/a DW
Desku
sem párkrát protočil, jen abych zjistil, že In Blood zůstalo nepřekonáno. Pár dobrejch songů, celkem dost vaty. I tak sympatický album tak na 7.
21. 05. 2012 08:17 napsal/a Coornelus
podle mě v pořádku
Hypnos mě nikdy nebrali, Krabathor jsem měl naopak moc rád. Nová deska mě ovšem baví velice moc, obzvlášť první dvě věci. Sám bych to viděl tak na osm. Takže mi vůbec nepřijde divné, že milovník Hypnos a death metalu dá té desce devět.
21. 05. 2012 06:25 napsal/a asphyx
když
je miluješ, není co řešit:))
21. 05. 2012 00:21 napsal/a DW
9
určo ne-e