Nejbližší koncerty
HEIDEN – Andzjel

INGROWING – Heads or Tails MCD 2012, Bizzare Leprous Productions

INGROWING se na metalové scéně pohybují již nějaký ten pátek a za tu dobu se stačili vypracovat mezi špičku českého grindcoru. Zúčastnili se turné s Exhumed a Isacaarum, Phobie či legendárních Napalm Death. Odehráli zkrátka koncerty po celé Evropě i mimo ní a získali si uznání světového rozsahu. Posledním počinem bylo až donedávna Aetherpartus, rok 2012 je však ve znamení nového MCD Heads or Tails.

Začátek Soul Guide okamžitě dává vědět, že kapela rozhodně neubrala na brutalitě ani rychlosti. Neskutečný nakopávající nářez od začátku až do konce, doplněný výborným Vlakinovým chraplákem. Natáčení probíhalo ve vyškovském studiu Davos a zvuk je prostě parádní. Nic jiného jsme samozřejmě od této formace ani nečekali. Pokračování v podobě ústřední skladby Heads or Tails zachová nastavenou laťku, občas zpomalí a poskytne tak posluchačům chvilinku na oddech. Ta naštěstí netrvá dlouho a zbytek projedeme v té největší rychlosti. Blackmail přináší zajímavou ústřední melodii kombinovanou s několika změnami rychlosti bicích. Zde je za přetrvávající tvrdosti možnost zaslechnout o něco umírněnější tvář skupiny. Jedná se rozhodně o jednu z nejlepších skladeb, právě díky malé změně oproti předchozím. Beauteria je zejména o vyzdvihnutí kytarového umění. Kombinace řekněme punkovějších a grindcorovějších bicích je přesně to, co mě na těchto kapelách baví. Pokud si poslechne desku člověk, jenž nemá co do činění s metalem, bude mu znít od začátku do konce stejně. Několikrát jsem se s tím setkal. Krvežíznivého nadšence však uchvátí obraty a kombinace obsažené v jednotlivých pasážích. Aetherequiem obsahuje nejpomalejší část celé nahrávky a celkově se jedná o nejmírnější věc. Je to rozhodně příjemná změna, která mi nevadí. Závěr patří hrobovému zpěvu, který bych si asi sám doma nepustil. Bonbónkem na konec se stává If The Truth Be Know od britských matadorů Napalm Death. Jedná se o modernější podobu, která rozhodně nemůže nikoho urazit. Těžko srovnávat obě verze, každá má něco do sebe.

Na toto miniCD jsem se opravdu hodně těšil a rozhodně mě nezklamalo. Výborný zvuk, profesionální vokály a celkově skvěle poskládaný materiál mi dává naději do budoucna, že tvrdá hudba se dá dělat více než kvalitně. Přestože se délka dvou skladeb zastaví až za hranicí čtyř minut, stále mají čím oslovit. Nejsou zbytečně zdlouhavé, jak se u některých skupin tohoto žánru stává. Jedná se o mého osobního favorita na české grindcorové album roku.

Seznam skladeb:
  1. Soul Guide
  2. Heads or Tails
  3. Blackmail
  4. Beauteria
  5. Aetherequiem
  6. If The Truth Be Know (cover Napalm Death)

Zveřejněno: 22. 05. 2012
Přečteno:
3659 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Louluk | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

22. 05. 2012 19:57 napsal/a DW
Re:label
opraveno
22. 05. 2012 18:48 napsal/a Rob
Label
Není to vlastní náklad, deska vyšla pod Bizzare Leprous Production. Jinak díky za pěknou recenzy.