LLYR

AVENGER, F.O.B., DEATHSTAR, DIEVISION, NO BELIEF

Čas otáčí náš kalendář rychleji, než bychom si sami přáli. Sotva se vymaníme z novoroční kocoviny, hned je tu konec roku a s ním další hudebně-alkoholická jízda. Vánoční IFA party. Den, kdy odcházíme od svých žen, abychom se vrátili až po Silvestru. Čas, kdy se zapomene na celoroční trable a jde se neskonale řádit. Letos nás při našem běsnění budou doprovázet tyto kapely:

NO BELIEF -  První vystoupení českobudějovické sebranky, která je složena z již protřelých jmen a známých ksichtů. Takže se navzdory prvnímu vystoupení nejedná o žádné nováčky na scéně. Kapela hraje melodický death metal s vlivy blacku nebo thrashe. Zajímavostí je, že letos poprvé se pořadatel představí i jako účinkující právě v této kapele. Po jeho boku pak stojí lidé z Dark Angels, Yorpu, nebo rozpadlých se Agony.

DEATHSTAR z Mostu se pyšní výborným albem Golden Feathers, které, i přes své vysoké kvality, je pouze slabým odvarem živé presentace kapely, neboť zde se děje vše tak, jak se dít má. Řízný death metal, který výborně táhne od spoda. Nápadité melodické linky, dobře nařvaný vokál a v neposlední řadě chytrá sóla naservírovaná v takové rychlosti, že se tomu jednomu točí hlava.

F.O.B.  letos vydali výbornou desky Tomorrow´s Fires a stejně jako v případě DEATHSTAR ji dokáží skvěle odpresentovat. Kapela, která snad nevynechala jedinou IFA party a je  po dlouhou dobu spjata s labelem IFA records, obráží pódia už pěknou řádku let. A je to skara znát. Posun z death metalu k death core proběhl zcela nenásilně. V posledních letech kapela zamakala na zvuku, zpěvu a technice. A zdá se, že vynaložené úsilí se jí postupně vrací. F.O.B. je prostě sázka na jistotu a na každém metalovém koncertě má své místo.

DIEVISION  zrají jak víno. V posledních letech proběhl odklon od core směrem k modernímu death metalu. I DIEVISION se mohou pyšnit výbornýma muzikantama. Radek Popel je nejlepším metalovým zpěvákem v republice a se svým charisma dokáže ubít všechny pochybnosti. Za sebou má pak tvrdé dříče, kteří jako celek produkují death metal 21. století nejvyšších kvalit.

AVENGER - Letos jediní skuteční zástupci black metalu se na IFA party ukáží poprvé a po delší době také v Č. Budějovicích. Další kapela, kterou není potřeba představovat a co jiného si na Vánoce přát, než syrový black plný rouhání a nenávisti. Avenger chystají na začátek roku svou další desku, tak se určitě dočkáme i nějakých nových pecek v živém provedení.

Marty´s club bude otevřen od 19:00 do ranních hodin podle použitelnosti alkoholiků. Po živé produkci se pustí nějakej ten metal z beden. Dále personál Martysu zamakal  (nejen) na zvuku a na světlech. Takže věřím, že dokážeme kapelám vykouzlit pěkné zákulisí a fanouškům podat zábavu v plné kvalitě.
 

www.ifarecords.cz

www.bandzone.cz/deathstar
www.bandzone.cz/avengerband
www.bandzone.cz/fob
www.bandzone.cz/dievision

Zveřejněno: 21. 12. 2011
Přečteno:
3393 x
Autor: Ifa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář