Nejbližší koncerty
  • 18. 05. 2024Nehledali se, až se nenašli. Kiss Me Kojak a Fetch! patří...
  • 18. 05. 2024BELL WITCH (USA) + THE KEENING (USA)
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

HATE CONTROL – The Die Is Cast CD 2010, vlastní náklad

Hate Control je slovenská kapela, dohromady se dala v roce 2008 nápadem dvou muzikantů z kapely Antropoid Tomáše a Janči, The Die Is Cast je jejich debutová a zatím poslední deska. Kdybych měl říct, jaký styl kapela hraje, řekl bych death/hardcore – metalcore, ale každý ať posoudí sám. Album bylo nahráno ve studiu Morpheus, ve kterém svou poslední desku nahrávali třeba Depresy.

Jak jsem již napsal, mají členové kapely za sebou působení i v jiné kapele, takže lze očekávat nějaké zkušenosti, které se jistě vyplatí. Po úvodním intru přichází na řadu první song You Are Dead. Hned od začátku je to slušná sypačka, která se promění po nějaké době v o něco pomalejší hardcore. Slyšíme dobrý zvuk a smrtonosnou hudbu. Kapela pokračuje další velice slušnou písní v ostrém tempu One And a Half Year. Zde převládá metalcorové tempo, nepřeslechnutelné jsou ale i náznaky hardcoru. Poté přichází jakási vložka v podobě válečného intermezza. Nevím, co tím kapela myslela, ale proč ne. Následující skladba na to hezky navazuje a její název je Hero. Zde mi přijde, že má kapela takový hutnější zvuk, ale možná je to jen můj pocit. Každopádně skladba nezní vůbec špatně. Valí se v rytmu jako předešlé pecky. Jsou zde ale v jedné pasáži zajímavé riffy a celkově zajímavé melodie.

Shut up mi ze začátku připomněla novější Exploited. Rychlé pasáže tu střídají pomalejší a zpěvák velice dobře řve. Earthquake For Loosers začíná opět kvapnými bicími, postupně zpomalí, aby nás na konci rozsekala rychlostí, řevem a kytarovým sólem. Hurdle Race startuje zvukem jak ze zkušebny, ale ten se po chvíli promění v kvalitní sound jako na zbytku desky. Asi nejtvrdší pasáže nalezneme ve Schizophrenii, kde můžeme mluvit o death metalu. Vše ukončuje Dirty Pray opět v duchu hardcoru.

The Die Is Cast je dle mého názoru rozhodně povedená deska mísící různé styly. V jednom článku jsem četl přirovnání, že kapela má blízko k americkým hardcorovým bandám, s čímž musím rozhodně souhlasit. Je zde hodně cítit NYHC duch, ale s tím, že je podaný do metalovějšího hávu.

Deska určitě není dokonalá, ale vzhledem k tomu, že se jedná o debut Hate Control, příslib do budoucna tady je – ať už v podobě solidních instrumentálních výkonů nebo kvalitnímu hutnému zvuku.

Kapela v současnosti jede své tour spolu s Eyes Of Azrael a brzy se objeví i v českých městech, takže ji můžete vidět například Brně, Českých Budějovicích a nakonec v Praze (více na jejich bandzone stránkách). Věřím, že do živého vystupování kapely se přenáší atmosféra z desky a rozhodně si tedy jejich koncert nenechte ujít. 75%

Sestava:
  • Lukáš Gašpar – vokály
  • Tomáš Vereský – kytara
  • Matěj Kováč – kytara
  • Andrej Valovič – bicí
  • Juraj Šíma Juríček – baskytara

Seznam skladeb:
  1. 3004811
  2. You Are Dead
  3. One And A Half Year
  4. Sanit Sinners
  5. Hero
  6. Shut Up!
  7. Earthquake For Losers
  8. Hurdle Race
  9. Schizophrenia
  10. Dirty Pray

Čas: 34:57

http://bandzone.cz/hatecontrol




Zveřejněno: 10. 01. 2012
Přečteno:
3407 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Louluk | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

11. 01. 2012 00:44 napsal/a Hate Control
Podakovanie
V mene kapely Hate Control dakujeme autorovi aj Fobia zine za recenziu =)
11. 01. 2012 00:44 napsal/a Hate Control
Podakovanie
V mene kapely Hate Control dakujeme autorovi aj Fobia zine za recenziu =)
11. 01. 2012 00:43 napsal/a Hate Control
Podakovanie
V mene kapely Hate Control dakujeme autorovi aj Fobia zine za recenziu =)