Nejbližší koncerty
  • 18. 05. 2024Nehledali se, až se nenašli. Kiss Me Kojak a Fetch! patří...
  • 18. 05. 2024BELL WITCH (USA) + THE KEENING (USA)
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

ABSURD UNIVERSE – Habeas Corpus CD 2011, Punishment 18 Records

Máme tu další z mnoha all stars bandů na metalové scéně. Tentokrát pod vedením vokalisty Adrie Kloosterwaarda (Sinister, Supreme Pain, Infinited Hate), kterému zdatně pomáhají kytaristi Bastiaan Brussaard (Supreme Pain, Fondle Corpse) a Dennis Hartog (Putrefied, LWS inc. Xhausted, Hammerhawk, Godmode), na baskytaru mastí Mathijs Brussaard (Fondle Corpse) a do bicích tvrdě mlátí Toep Duin (Putrefied, Consolation, Unlord, Godmode). Už podle Adrieho ze Sinister můžeme očekávat pořádný nářez, ostatní jména také mají leccos za sebou, takže určitá záruka kvality tady je a stylový rámec lze také předem odhadnout. A přesně podle očekávání – kapela jede death/thrash metal toho nejsilnějšího kalibru.

Po úvodním intru „History Of A New Hell“ na nás vyvalí „Freedom Less“ a je jasné, kam bude dále deska směřovat. Nekompromisní vokál, ostré kytary i bicí nás vytrhnou z běžné reality a totálně rozsekají. Je hned slyšet, že na albu nehrají žádní amatéři a deska zní celkově profesionálně.  V „Blood Collector“ kapela po rychlém začátku dává posluchačům chvilku času na vydechnutí, i když i ta pomalejší tempa jsou zabíjející. Poté ale pokračuje zběsilá jízda. „Ships Of Enslavement“ je asi do půlky skladby ve středním tempu (ne však měkčí), ale opět to kapela nevydrží a začne valit. V „A Stone For Your Skull“ se opět hodně zrychluje a navíc se občas objevují skoro až neskutečné melodie, ale samozřejmě nechybí ani řezavé zvuky kytar. Album pokračuje smrtícím tempem až do konce. Občas se můžou zdát jednotlivé skladby podobné, ale je to takový nářez, že mi to je vcelku jedno. Přesně takovou muziku mám rád, kdy kapela rozjede to své a prostě jede.

Tvrdá a rychlá deska od začátku až do konce, se smrtonosným zvukem, nic pro slabší povahy. Jen škoda, že má jen něco přes půl hodiny. Jak už jsem říkal, je slyšet, že desku nahráli zkušení muzikanti, kteří prostě chtěli „utéct“ od svých skupin a zkusit něco dalšího. Oproti Sinister je deska více do thrashe. Prostě žádné zbytečné experimenty, jen rychlost, tvrdost a síla. Na myspace stránkách kapela píše, že muzika je pro fandy Slayer, Autopsy a Grave, což myslím docela sedí.

Nevím, jestli kapela bude vystupovat i na živo, protože jsem nenašel žádné odkazy na jejich koncerty. Ale chápu, že mají asi dost práce ve svých vlastních skupinách, takže bůh ví, jak to s tímto projektem dále bude a jestli se z něj nestane pouze jednoalbová záležitost. Byla by to však určitě škoda, protože rozhodně stojí za to.

Seznam skladeb:
  1. Violence Revealed
  2. Red Water
  3. Flesh Collector
  4. Under Command
  5. Freedomless
  6. Ships Of Enslavement
  7. A Stone For Your Skull
  8. Boiled By Dead Water
  9. New World Domination

Čas: 35:13

http://www.myspace.com/absurduniverse



Zveřejněno: 23. 12. 2011
Přečteno:
3306 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Louluk | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

26. 12. 2011 21:38 napsal/a loathsomE
thy vole
kam ty na ty desky chodíš čéče?? :) todle je dobrá pecka no, hlavně poslední song :)
24. 12. 2011 11:01 napsal/a Vader
ano
i letošní Supreme Pain jsou vynikající. Prostě země zaslíbená !!
23. 12. 2011 18:50 napsal/a KELKOR
holandsko vladne
chacha, presne tak, brzo mi prijde postou nove cd Caedere... joooo
23. 12. 2011 13:33 napsal/a Vader
ano
tahle deska je vynikající záležitost. Mám doma originální cd a protáčím ho velice často. Prostě Holandsko vládne !!