Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Za REPULSE se ujal role mluvčího basák Adam.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Se vznikem je to složitější, ale v této sestavě jsme začli fungovat na jaře roku 2010, s příchodem zpěvu. Jméno jsme hledali delší dobu. Mělo to být něco, co dobře zní a nemá úplně nesmyslnej význam. Někdo nakonec přišel s „Repulse“, což se nám všem líbilo.


Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Tomáš (22) a Tommy (21) – kytary, hrajou oba asi 5 let, Tomáš kdysi hrál v kapele John Doe, se kterou měl pár koncertů; pro Tommyho je kapela Repulse jeho první. Martin (22) – zpěv, začínal vlastně s námi, takže se zpěvu věnuje asi 2 roky. Pavel (15) hraje na bicí, ten má asi nejdelší historii, hraje od 7 let, takže teď to bude asi 8 let celkově. Já (Adam, 19), hraju na basu, těď by to mělo být asi 6 let. My s Pavlem jsme se před Repusle různě poflakovali po zkušebnách s různými kamarády, ale nic z toho nebylo.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Naše nahrávka vznikala celkem netradičně. Nahrávali jsme bicí a vokály v českém studiu Faust Records, kytary a basa se dělaly přes reamping, takže pokdlady pro něj jsme nahrávali doma. Celkově EP bylo mixováno v britském studiu Mangled audio, kde na něm pracoval Mark Jones, který odvedl velmi dobrou práci. S výsledkem jsme spokojeni a můžeme jeho služby jen doporučit. Nakonec jsme fyzických CD nechali vyrobit 150 ks, a prodáváme jej na koncertech za 80 Kč, což je podle nás adekvátní cena. Na CD je šest tracků, a koupí můžete podpořit kapelu v dalším nahrávání a podobně.

Texty – proč jste rozhodli zpívat anglicky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Říká se „opera se má zpívat italsky, rocková hudba anglicky“. Ale konkrétně se nám nikomu nezdá, že by v češtině zněl extrémní vokál dobře. Texty píše Martin a většinou se týkají sociálních témat a mentality lidí.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Grafiku na EP nám zpracovával David Kratochvíl. Myslíme si, že grafika je důležitá dost, protože je to věc kterou se prezentujete. Tažke když to ten člověk dostane do ruky, tak to nejenom musí vypadat hezky, ale musí ho to i nějak zaujmout.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

To je taky dost různorodé. Asi by se dalo napsat stovky kapel. Za nás pět jsou to spíš kapely, které mame rádi, než že bychom se je snažili napodobit. Když to dám nějak rozumně dohromady: Metallica, Lamb of God, Parkway Drive, Necrophagist, The Blackstone Chronicles a další.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Na tomhle zatím pracujeme, protože toto EP nemáme v ruce dlouho, ale plánujeme toho rozelsat co nejvíc.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Mělo by to být 14, dobré byly určítě, když jsme hráli s klukama z Unborn na Chmelnici (RIP), a ovšem byl super Týnecký Mazec letos v červenci. Nejvíc se nám pochopitelně líbil náš křest v Chapeau Rouge v rámci akce Graveyard Session vol.2.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Určitě!!! Jestli se dá přisoudit Slovensko do zahraničí, tak tam jsme absolvovali již dva koncerty, a sice jeden klubový a druhý v rámci festu V. Rockfeszt.

Plány do budoucna...

Celkově by jsme chtělí zvětšit spektum našich koncertů, jezdit hodně po městech ČR, kluby i festy, popřípadě vyjet za hranice. Až bude materiál, určitě bude další EP.

RECENZE


http://bandzone.cz/repulse




Zveřejněno: 22. 10. 2011
Přečteno:
3632 x
Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář