Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Jsou tomu přesně dva roky, co se Američané THEOCRACY vypravili na svou první tour po Evropě. Koncerty v Norsku, Německu, Švýcarsku, ale také na Slovensku a v České republice se ukázaly být natolik úspěšné, že tuto formaci můžeme letos znovu přivítat...

To, že se THEOCRACY na evropských pódiích cítí jako doma, není náhoda. Ne snad, že by pánové nehráli na své rodné půdě – naopak, z tamních koncertů se mohou pochlubit takovými úspěchy, jako je předskakování skupinám SONATA ARCTICA, BLIND GUARDIAN nebo CIRCLE II CIRCLE – ovšem jejich pojetí power/speed metalu je typicky evropské, a snad proto slaví takové úspěchy zejména v našich končinách, kde je po nich velká poptávka.
 
Zpěvák Matt Smith, který je rovněž duchovním otcem této skupiny, vytyčil stylové směřování již na debutové eponymní desce, která vznikla ještě jako „one man“ projekt. Již tehdy byly jasně patrné některé typické hudební rysy, které si THEOCRACY udržují nadále – mohutné refrény, epická aranžmá, progresivní prvky a tu a tam skutečně rozmáchlé kompozice. V souvislosti s nadprůměrnou stopáží skladeb se THEOCRACY dostali do povědomí zejména díky titulní písni druhé desky – „Mirror Of Souls“. Ta je dost možná nejdelším songem v rámci stylu, neboť čítá téměř 23 minut. Nejen díky této ohromné kompozici  (která je přitom velice konzistentní a dokáže skutečně bavit po celou svou hrací dobu) však album „Mirror Of Souls“ zaujalo novináře po celém světě. Melodický power metal doplněný o progresivní prvky, epické momenty, orchestrální aranžmá a chytré texty s ukrytými křesťanskými poselstvími – to je kombinace, která lámala rekordy a vynesla desce vysoká hodnocení prakticky všude, kam se dostala. Tou dobou již THEOCRACY jsou plnohodnotnou skupinou s kytaristou Jonathanem Hindsem a bubeníkem Shawnem Bensonem. Trio muzikantů později doplňuje sólový kytarista Val Allen Wood, kterého po prvním evropském turné následuje baskytarista Jared Oldham. Tak jsou THEOCRACY kompletní a v této sestavě nahrávají novou desku. Její jméno i datum vydání jsou zatím stále neznámé, ovšem jistě můžeme čekat vše, na co jsme byli dosud zvyklí, navíc s rychlými a přesnými kytarovými sóly v podání Vala. Ostatně o novém směřování kapely mnohé napoví i chystané turné, na němž aktuální tvorba rozhodně chybět nebude!
 
Přesvědčit se o kvalitách těchto hudebníků na vlastní oči a uši budou mít možnost i fanoušci na Slovensku a v České republice. Součástí evropského turné jsou totiž i následující čtyři československé zastávky:
 
23. 10. (neděle)     Bratislava, Randal
24. 10. (pondělí)    Košice, Collosseum
25. 10. (úterý)        Ostrava, Barrák
26. 10. (středa)    Praha, Exit-us
 
THEOCRACY na těchto koncertech samozřejmě nebudou sami! Jako slovenský support byla pro oba koncerty potvrzená formace NONA. V Bratislavě se dále představí VINDEX, v Košicích pak skupina BEYOND THE LIMITS.

Českým supportem pro oba termíny je vsetínská progressive metalová formace ASCENDANCY a novojičínská PORTA INFERI. ASCENDANCY se dostali do podvědomí fanoušků například koncertováním s českou metalovou legendou ARAKAIN, zatímco PORTA INFERI se, coby stoupající hvězda tuzemského power metalu, v listopadu představí po boku slavných GAMMA RAY. V Ostravě bude také k vidění melodic death metalový NAHUM, který zde akci připravuje.
 
Vzhledem k tomu, že toto „středoevropské miniturné“ nezaštiťuje žádná pořádající agentura, detaily jednotlivých akcí závisí plně na místních organizátorech. Všechny koncerty kromě ostravského mají začátek stanovený na 19:00. V Ostravě je začátek již v 18:00. Cena na Slovensku je 5 Euro, pro studenty 4. V České republice je vstupné na pražský koncert za 150 Kč, pro studenty za 100. V Ostravě je jednotné vstupné 100 Kč.
 
Všichni se tedy moc těšíme na všechny fanoušky, kteří navštíví koncerty těchto vynikajících muzikantů. Ti totiž před sebou mají jistojistě slibnou budoucnost a uznejte sami, nebyla by škoda propásnout zrod hvězdy?
 
Veškeré aktuální informace nejen o středoevropském turné najdete buď na oficiálních stránkách skupiny nebo na oficiálním českém Bandzone profilu. Určitě vás rádi uvidíme také na jiných sociálních sítích – akce jsou na Facebooku i Last.fm (Bratislava, Košice, Ostrava, Praha), kde všude můžete vyjádřit vaši podporu a šířit informace dál!
 
www.theocracymusic.com  – oficiální web
www.nonaband.sk – oficiální web
www.vindex.sk – oficiální web
http://beyondthelimits.webnode.cz/ - oficiální web
www.ascendancy.cz – oficiální web
www.nahum.cz – oficiální web
www.portainferi.com – oficiální web
www.facebook.com/theocracyband?sk=events – akce na Facebooku
www.bandzone.cz/theocracy – oficiální Bandzone

Zveřejněno: 15. 10. 2011
Přečteno:
3544 x
Autor: Hanka | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář