Nejbližší koncerty
HEIDEN – Andzjel

Vousáč Paul je vážné hodně těžkej kalibr, páč mi na mé otázky odpověděl během jediného dne, což se nevidí ani u amatérskejch skupin, kterým by na propagaci mělo záležet mnohem víc, než takové veličině jakou je páně Speckmann :-)

Zdar, jak se máš a co plánuješ do budoucna?

Mám se skvěle, i protože se Master zase rozjíždí. Nedávno jsem byl headlinerem, společně s OBITUARY, na Fuck the Commerce festu a stálo to fakt za to. A jelikož jsme s Master vydali nové CD ?The Spirit of the West?, tak sme hráli na několika festech po celé Evropě. Více infa najdete na mých webovkách: www.speckmann.tk. Budu taky spolupracovat jako manager s Bruchstein productions na nadcházejícím zářijovém turné BENEDICTION a na listopadovém turné DISMEMBER a DISSECTION. Takže sem celkem zaneprázdněnej.

Plánuješ navštívit nějaké letné festy nebo koncerty, buď jako fanoušek, nebo abys tam hrál? Které z nich jsou ty nejvýznamnější a nejzajímavější?

Letní festy si hodně užívám, ale většinou jezdím jen na ty, kde hraju. Jsem docela zaměstnanej psaním své autobiografie (Speckmann Surviving the Underground), která vyjde v roce 2005, takže mi to celkem omezuje možnosti někam jezdit.

Tak, a teď něco málo o novém CD MASTER - ? The Spirit of the West ?. Kde bylo album nahráváno?

Nahrávali jsme ve studiu Shaark v Bzenci v ČR, zde jsem také nahrával posledních několik alb s MASTER i KRABATHOR.

Bylo na nahrávání něco jiného, něco zajímavého, čím se odlišovalo?

Každé nahrávání má své zvláštnosti, ale šlo hlavně o to, že jsme nahrávali a pili hodně whisky :-)

Jak dlouho jste album nahrávali?

Čtyři dny se nahrávalo a pět dní mixovalo.

Měli jste už před nástupem do studia celej matroš připravenej, nebo jste něco dodělávali za běhu?

Většinou jdeme do studia, když máme vše připraveno. ?The Ring of Fire? od Johnnieho Cashe byl ale přetvořen až ve studiu. Nikdy nemám dost peněz, abych mohl nahrávat jako ty metalové veličiny, co se zavřou na měsíc do studia, takže máme většinou hodně napilno. Možná někdy, až budu mít hafo peněz, tak si budu moct dovolit strávit taky měsíc ve studiu, ale myslim, že je to nesplnitelnej sen.

Proč jsi se rozhodl pro téma divokého západu? Kovbojové a whisky jsou tvé koníčky? :-)

Andy Kulosa ? prezident System Shock Records, a já jsme se o tomto tématu bavili už  delší dobu a navíc jsem si myslel, že je vhodnej čas pro toto téma, jelikož by to mohla být dobrá pocta Johnnieho Cashe (zemřel někdy minulej rok, nebo tak nějak ? pozn. kýbl). Samozřejmě, že taky piju whisky před, během a po každém koncertu :-) a taky miluju staré špagety westerny s Clintem Eastwoodem a Lee Van Cleefem, jako ?Dobrý, zlý a ošklivý? .

Které songy z ?The Spirit of the West? jsou tvé nejoblíbenější? Nebo jako každej muzikant, odpovíš: ?Mám rád všechny a ty mě s tim akorát vopruzuješ!? :-)

?Whatever , Wherever, Forever?, ?Another Day in Phoenix? a ?Rights of life? jsou mé oblíbené, ale samozřejmě, že i ostatní jsou velmi dobré. Každé CD má své výborné i ?jenom dobré? songy. Pokud však chceš znát můj osobní názor, tak za nejlepší považuju ?The Serpent´s Tongue?.

Když sem toto album slyšel poprvé, tak sem nemohl uvěřit, že slyšim ?The Ring of Fire?! Ale jak čas plynul, můj názor se změnil a nyní tento song miluju :-) Chtěl bych vědět, zda-li je tento song brán jako sranda (vtípek, odlehčení) nebo je to bráno ?vážně? ? :-)

Jak už jsem řekl výše, zrodil se nápad vzít to jako poctu a tak sme to nahráli. Každej song na každym albu beru stejně vážně jako tento. Myslím, že Johnnie Cash byl žijící legenda country a bude chybět mnohým lidem, stejně tak i pankáčum a metalákum.

A teď z jiného soudku: Co je s KRABATHORem?

Vážně nevím jak se to bude vyvíjet dál. Skull už před časem oficiálně kapelu opustil. Minulej rok sme museli zrušit několik koncertů a byl jsem z toho opravdu rozladěnej. Posledních pět let s KRABATHORem sem si opravdu užil. S předešlou sestavou jsme stále přátelé a přeju jim hodně štěstí, ať se každýmu daří. Christopher byl šest měsíců v Americe a budoucnost bandu je na něm. Pro mě je teď nejdůležitější MASTER a plně se mu věnuju. Užívám si to, jaké to je být frontmanem a všechno okolo.

Zkus si vzpomenout, kterej tvůj koncert byl absolutně jinej než ostatní? Ať už kvůli místu, atmosféře, nebo většímu počtu fanoušků?

Jižní Amerika. V Hondurasu jsme hráli pro 1000 šílenejch fans. Těsně před koncertem někdo rozdělal oheň v místnosti sousedící s budovou, kde sme měli hrát. Museli sme to uhasit vodou, co sme měli připravenou na koncert. No a během songu ?Mangled Dehumanization? se začali fanoušci mlátit dřevěnejma prknama. Krev stříkala přímo z kotle na nás. Kouknul sem se přes rameno na policajta co stál za mnou a on přejížděl prstem přes krk, ať skončíme a já mu řek ?Un Momento Por Favor Senor? a on se smál. Dovolil mi dohrát ten song a pak nás ochranka se samopalama eskortovala do taxíku a my jsme odjeli.

Zajímáš se o fotbal, mám namysli hlavně EURO 2004? Kdo to vyhraje? :-)

O to se fakt nezajímám. Nejspíše vyhraje ČR. (To sem přesně chtěl slyšet :-) ? pozn. kýbl)

Máš nějaké oblíbené bandy, které jsou zajímavé a nejsou moc známé?

Tak těch je moc. V každém městě po celém světě je spousta skvělých neznámých kapel, které se nemůžou prosadit. Hodně zajímavej je PROBOT . Zrovna dneska mi přišel poštou. Taky sem velkej fanda MOTORHEAD a VENOM.

Myslim, že tvůj web není tak dobrej jak by měl. Jsi VIP metalhead (metalleader? :-)), jak se na to díváš ty?

No, já si myslim že Gwen udělala fajnovou prácičku. Pokud si někdo troufáte, že uděláte lepší, tak prosím. Musím říct, že se mi nikdo další neozval a nezajímal se o dělání mýho webu, takže Gwen patří mé díky, odvedla dobrou práci.

A co Internet a ty? Jste přátelé? Jakej máš vztah k technice a PC?

Samozřejmě že mám, jsem online každej den a udělám na kompu hodně práce. Myslim, že internet je brána do vesmíru.

Tak, to je vše. Doufá, že si všemu rozuměl a pokud chceš, můžeš vzkázat něco fanouškům.

Rozuměl. Pro fans: Pořiďte si nové CD ?The Spirit of the West? a nenechte se zmást obalem! Je to hodně nadupaný CD a nutnost pro všechny ?true metalheads?. Díky za rozhovor, bez magazínů jako je tenhle by underground zaniknul. Support the Underground!!!

www.speckmann.tk


Zveřejněno: 01. 07. 2004
Přečteno:
3632 x
Autor: Kýbl | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

01. 07. 2004 23:30 napsal/a marty
hmmm
tak fotbal uz asi nevyhrajem :-(