Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

V letošním roce se uskuteční už druhý ročník (zejména) rockově-metalového festivalu Masters of Rock....

Místem konání je opět areál Vizovické likérky a termínem první prázdninový tj. červencový víkend od 2. do 4. července včetně. Tedy festival se prodloužil oproti loňským dvěma na tři dny plné hudby.

Slovenská verze pak bude o den kratší. Začne se také druhého, ale končí se o den dříve - tedy 3.7. Místem festivalu je pak areál Slnečných jazier v Senci.

Pořádající agentura Pragokoncert na letošní ročník pozvala významné zahraniční hvězdy společně s tuzemskou hudební špičkou. Pokud se podíváme na cenu vstupného, můžeme si říci: ?tolik hudby a za tak málo peněz?. Více informací o předprodeji vstupenek, mapky areálu, časy vystoupení jednotlivých interpretů, jednoduše vyčerpávající info naleznete na webových stránkách festivalu www.mastersofrock.cz. Slovenská verze je něco málo bohatá, hlavní hvězdy však zůstávají. Přesný soupis je na www.mastersofrock.sk.

Než se rozepíšu o jednotlivých pozvaných interpretech, ráda bych zdůraznila novinky, jež pozvednou úroveň letošního ročníku festivalu. Kromě koncertů si mohou návštěvníci svých star užít při autogramiádách dle přesného sylabu. Při množství vystupujících kapel, jaké Masters letos nabízí, nejspíš bude potřeba si občas odpočinout, což bude možné např. při pohledu na plátno velkoplošné projeke v Pilsner Urquel Pubu, na něž bude přenášeno dění na hlavní festivalové scéně a pro milovníky fotbalu rovněž promítán přímý přenos finálového utkání ME. Kapacita Pubu bude dostatečná - 1500 osob. Ze zázemí festivalu jen v krátkosti zmiňme možnost ubytování v hotelech, či správně letně festivalově na stanové ploše vedle festivalového areálu. Zajištěno bude hlídané parkoviště a komplexní stravování v areálu festivalu. Podobné vybavení bude i na Slovenské straně. Značnou výhodou pro slovenské fans bude i plně vybavený Senecký camp za mírný poplatek.

Lístky v předprodeji jak na celý festival tak na jednotlivé festivalové dny je možné zakoupit v síti Ticketpro, Ticketart, Ticketstream a Ticketportal či opět na oficiálních stránkách.

A teď už k jednotlivým hvězdám festivalu.

V první řadě vystoupí kapela, která v osmdesátých letech stála v čele světové hardrockové scény a jejíž návrat na hudební scénu je považován za comeback letošního roku. Řeč je o švédské formaci Europe. Určitě není dne, kdy by nebylo slyšet mobilní telefon vyzvánějící melodii jejich hitovky The Final Countdown, ze stejnojmenného alba zmiňme také Rock the Night či Carrie. Sympatickým Švédům bude pódium patřit v sobotu od 23 hodiny večerní. V Senci budou o den dříve taktéž v noci.

Skandinávské země budou dále reprezentovat finští speedmetaloví Stratovarius. V posledním roce jsme o nich slyšeli zejména v souvislosti s personálními změnami uvnitř kapely. Opouští ji bubeník Jörg Michael a obdivuhodndě zpívající Timo Kotipelto. Ten se dává na sólovou dráhu a v kapele jej nahradí žena Miss K. Na festivalu Masters of Rock vystoupí Stratovarius kompletně v původní sestavě ? naposledy.

Finsko je skutečně líhní kvalitní metalové hudby, proto i festival Masters of Rock zve její tvůrce. Kromě Stratovarius vystoupí gothic rockoví The 69 Eyes. Temná melancholická muzika se silnými zpěvy a melancholickou muzikou s občasným jakoby orchestrálním podkladem.

Mezi zahraničními hosty je silně zastoupeno sousední Německo. Vystoupí speedmetalisté Helloween. Zmiňme jejich vyprodané koncerty v poslední době po Evropě včetně ČR. Pro připomenutí uvádím nejúspěšnější alba Keeper of The Seven Keys part I and II. Své postavení jedné z nejlepších kapel německé rockové a metalové scény kapela potvrzuje poslední novinkou Rabbit Don´t Come Easy.

Masters of Rock navštíví dále kapela In Extremo, vyhlášená časopisem Metal Heart nejlepší světovou kapelou roku 2003. Známá je jejich impozantní koncertní ohnivá show. Bývají nazýváni Rammstein s dudami.

Kategorii hard and heavy zastoupí opět němečtí Pink Cream 69. Kapelka hrající melodický rock s výraznými kytarovými rysy potvrdila své postavení letošním lednovým albem Thunderdome.

Na festival se letos vracejí loni tolik úspěšní Die Happy v popředí s charismatickou a velmi příjemnou zpěvačkou Martou Jandovou. Jistě každý zná hitovku Supersonic Speed. Loni při konci vystoupení Marta prohlásila, že doufá v setkání s fanoušky za rok a očekávání se splnilo. Souznění fans s kapelou bylo dáno zejména tím, že Marta je češka a vřele komunikovala s publikem. Tato drobná energická žena je jistě silnou devizou pro ostatní členy kapely. Die Happy jistě předvedou songy jako např. klipový The Big Boy z posledního titulu Under the Weight of Circumstances.

Zahraničí dále zastupují mexičtí Sekta Core, jedna z nejlepších revivalových kapel vůbec Kisss Forever Band z Maďarska, rakouští Visions of Atlantis v popředí opět s ženským elementem, rovněž rakouská kapela Painamp, němečtí KJU, americkočeští Master, britskočeští The Chancers.

Slovenskou scénu zastoupí v obou zemích tolik úspěšní na vtipných textech stavící Horkýže Slíže, kytarově rockoví Desmod, dále Grexabat či Vindex.

Nakonec se dostáváme k české festivalové a vůbec české hudební špičce. Vystoupí nesmrtelná legenda Olympic, jejíž hity jako zavini Želva, Snad jsem to zavinil já, Dej mi víc své lásky a další si notují generace fanoušků. Olympic letos oslavili čtyřicáté výročí existence a vydali nové album Dám si tě klonovat. Jednou z perliček festivalu Masters of Rock bude první společné vystoupení Petra Jandy s dcerou, zpěvačkou skupiny Die Happy Martou Jandovou. Na obě kapely se můžeme těšit v neděli v hlavním večerním hracím čase tj. od 20 hodin.

Dále se můžeme těšit na znovuzrozený Arakain včele se skvělým zpěvákem Petrem Kolářem. Kapela letos vydala v nové sestavě album Metalmorfóza, kterým potvrdila své postavení na české metalové scéně a vystoupila mimo jiné na festivalu Metalmania společně např. s Moonspell, Soulfly a Krisiun. Vystoupí Tři sestry, Divokej Bill, Vypsaná Fixa, Kurtizány z 25. Avenue, Ready Kirken, charismatické a energií sršící ženské Gaia Mesiah, v rytmu funky se můžeme vlnit společně s J.A.R., zahrají ?kamarádi? Wohnout, loňské vystoupení si zopakují Beatles revivaloví Brouci a samozřejmě nás čeká řada dalších kapel?

Tedy  2. ? 4. 7. vzhůru do Vizovic a Sence!!!

www.mastersofrock.cz

www.mastersofrock.sk

www.ticketpro.cz

www.ticket-art.cz

www.ticketstream.cz

www.ticketportal.cz

Pro slovenské fanoušky je nákup zprostředkován přes vlastní webovou adresu, viz. výše nebo jsou k dostání v předprodejní síti Ticketportal, www.ticketportal.sk, tel. +421 252 933 323, v CK Satur, v Bratislavě: Dr. Horák, tel: +421 254 435 667, v Senci: Správa cestovního ruchu, tel: +421 245 928 224 a Městské kulturní středisko, tel: +421 245 923 403.


Zveřejněno: 21. 06. 2004
Přečteno:
4060 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář