Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
TELEPATIE VI

Sobota 26.3.2010 - Brno - FAVÁL MUSIC CIRCUS; VSTUP: 150 Kč, ZAČÁTEK: 18:30

SMASH HIT COMBO (Francie!), SATISFUCKTION, OVERHYPE, BETHRAYER, ALL FACES DOWN (Rakousko!), DESCENT OF THE SCARLET SKIES

Sobota 26.3.2011 nabídne druhé vydání nové indoor festivalové tradice v Brně. Na podzim úspěšně odstartovaný nový ambiciózní projekt FAVÁL MUSIC FESTU nabídne každé jaro a podzim špičkově obsazenou akci, která představí to nejlepší z české scény na poli moderního rocku a metalu plus jednoho až dva exkluzivní hosty ze zahraničí! Vždy se můžete těšit na 2 až 3 klubové pojmy, zahraniční specialitu a to vše doplněné o prověřená brněnská jména a jednu zcela čerstvou a neokoukanou formaci, která celý program otevře. To vše v tradičních prostorách elitního brněnského klubu Favál, opět s akcemi na panáky, welcome drinkem a za vzhledem k dané soupisce kapel za opravdu velmi příznivé vstupné. Na koho se tedy můžete 26.3.2011 těšit?

SMASH HIT COMBO – Cernay (Francie!) | rapcore/metalcore/crossover
http://www.myspace.com/smashhitcombo
Exkluzivním headlinerem Favál Music Festu Vol. 2 bude tahle sedmičlenná hydra z francouzského Cernay a těšit se můžete na neskutečný hudební mix a pódiovou show světové úrovně! Pokud jste někdy ve své bujné fantazii přemýšleli, jak by mohl znít maximálně funkční slepenec metalcore, nu-metalu, DJs a toho pravého syrového francouzského rapu, jste tady na správné adrese. To si žádný fanda SLIPKNOT, LIMB BIZKIT nebo MUSHROOMHEAD a francouzské rap/core scény prostě nemůže nechat ujít! Nelidský řev vycházející snad ze samotného středu země, jedovatý rap v Baudelairově jazyce, nervní samply, kulometné bicí, kytary předvádějící kromě intenzivního drcení ve stylu válcovny plechu jedoucí na plný výkon i řadu náročných technických kreací... Na tohle všechno se můžete těšit na Favále. Není co dodat, podívejte se sami na jejich nejnovější videoklip k aktuálnímu singlu "Persevere" a neříkejte, že jsem vás nevaroval.
http://www.youtube.com/watch?v=lEgA72IH8SU


SATISFUCKTION – České Budějovice | metal/rock
http://bandzone.cz/satisfucktion
Velezkušení jihočeští matadoři se do Brna vrátí po dlouhých dvou a půl letech a představí zde svou očekávanou novou desku "Penumbra", která vychází po čtyřech letech od minulého zářezu "Motionless" a ze které si už nyní můžete na Bandzone profilu kapely nabídnout ochutnávku v podobě pilotního singlu "Web And Veil". Kapela soustředěná kolem jednoho z nejcharismatičtějších českých zpěváků Broni Míky (souběžně také působí ATARI TERROR) a bubeníka Radima Pígla má za sebou například předskakování nesmrtelným KISS, FAITH NO MORE, WALTARI nebo DOG EAT DOG, tour po Anglii, Holandsku, Německu, Rakousku, Slovensku a v neposlední řadě vítězství v celostátní soutěži ROCK MADE IN GAMBRINUS. Není moc českých kapel, které by se mohly pochlubit něčím podobným a to je myslím samo o sobě zárukou toho, že skutečně je na co se těšit!


OVERHYPE – Brno | nu-metal/rap
http://bandzone.cz/overhype
Stále mladí, přesto už velmi zkušení a za roky společného působení i skvěle sehraní domácí gangstaz drží navzdory aktuálním trendům stále hrdě prapor nu-metalu/rapcoru a co víc, není moc českých kapel, které by se jim v jejich žánru kvalitou živých vystoupení i samotných skladeb mohly rovnat. Energetická bomba a esence toho nejlepšího z Limp Bizkit, Rage Against The Machine nebo Papa Roach, přesto však s vlastní tváří a zvukem. O působivosti jejich živých show svědčí i fakt, že po jejich skončení uznale tleskají i (o)kovaní metalisté, kteří na akci původně určitě nepřišli kvůli nim a kterým se tak dostalo velmi příjemného překvapení. 


BETHRAYER – Kojetín | thrashcore/groove metal
http://bandzone.cz/bethrayer
Těžkotonážní zážitek vám připraví tahle kojetínská metalová stálice. Po různých stylových a personálních veletočích v minulých letech se hudební tvář a sestava minulý rok ustálila a z mého pohledu je současná podoba Bethrayer silnější než kdykoliv dřív! Masivní sound dvou sedmistrunných kytar, dynamických bicích, důrazné basy a hrdelního řevu vás zcela jistě zatluče do země. Pokud mezi vaše oblíbence patří kapely jako Machine Head, Sepultura, Korn nebo Ektomorf, tuhle parní lokomotivu rozhodně musíte vidět v současné formě naživo. Stačí si poslechnout poslední desku "Love & Hate" třeba přímo na Bandzone profilu kapely a shlédnout zbrusu nový videoklip "Never Give Up!" tamtéž a bude vám jasné, jaké peklo se na vás na Favále v březnu chystá.


ALL FACES DOWN – Vídeň (Rakousko!) | post hardcore/metalcore/punk rock
http://www.myspace.com/allfacesdown
Horký tip pořadatelů na velký objev nadcházejícího roku nejen v rámci sousedního Rakouska! Tahle mladá partička sice existuje v současné sestavě teprve rok, má však před sebou obrovský potenciál. Málokterá kapela včetně zámořských hvězdiček totiž dokáže s takovou lehkostí napsat už pro svou studiovou prvotinu hned několik totálních hitů, které však podbízivost neviděly ani z okýnka vlaku a které v sobě naprosto přirozeně kombinují post hardcore, metalcore a neopunkové pasáže. Kapela staví především na vynikajícím variabilním vokálu zpěváka Georga Messnera, koncertně je to však skvěle fungující a vypadající moderní celek táhnoucí za jeden provaz. Posoudit můžete sami z první demo nahrávky "Close To The Distance", kterou si můžete ZDARMA STÁHNOUT z webu http://www.allfacesdown.com/. Na jaře se pak můžete těšit na debutovou desku, která (co jsem měl možnost slyšet) bude znít naprosto fantasticky!

DESCENT OF THE SCARLET SKIES – Brno/Znojmo | metalcore/crossover
http://bandzone.cz/dotss
Tato brněnsko-znojemská formace, známá také pod zkratkou DOTSS, si hlasitě říká o místo na scéně a ačkoliv na ní působí docela krátce, její členové už jsou poměrně zkušenými muzikanty – kytaristy Shortyho a EPSe si můžete pamatovat z působení v nu-metalových Broken Sight, EPS je též současným basistou emo rockových Final Fiction, rytmická sekce Rody a Petr spolu působili ve znojemských techno thrashových Sinful Channel, zatímco zpěváka Blackieho můžete znát z koncertů známých brněnských grindových úderníků Mincing Fury. Hudebně jde soudobý technický metalcore s přesahy do death metalu
a dalších příbuzných žánrů a těšit se můžete i na maximálně současnou pódiovou prezentaci. Úplně nejlíp uděláte, když si jejich debutové EP "Love Is In The Earth" i s bookletem STÁHNETE ZDARMA z jejich Bandzone profilu (link v sekci Info o kapele) a přesvědčíte se tak o kvalitě této formace na vlastní uši.  

WELCOME DRINK ZDARMA PRO PRVNÍCH 50 PŘÍCHOZÍCH !!!

http://bandzone.cz/fan/favalmusicfest

Pořadatelé:
Marek Odehnal (Viper), kontakt: marek.odehnal@centrum.cz
Vojtěch Kůgel (Blacky), kontakt: vojtakugel@centrum.cz
 

 


Zveřejněno: 24. 01. 2011
Přečteno:
3260 x
Autor: Hanka | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář