Nejbližší koncerty
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Jelikož mají Depressive Reality venku nové album (recenze je i zde na Fobii), po několika letech se zase rozjíždějí a maj v celku novou zpěvačku musel sem je prostě vyzpovídat. Na otázky odpovídal basák Tatch a zpěvačka Jana.

Zdarec, tak jak se máte? Co plánujete na rok 2004? A co rozhodně neplánujete :-) ?

TATCH: Hoj, díky za optání, ujde to...:-) Já osobně plánuju být rentiérem a rozhodně neplánuju platit Špidlovi daně...:-) Ale to už plánuju a neplánuju dlouho a pořád to nějak nevychází, takže asi zůstanu u těch skromnějších plánů, jako je hrát, trochu dostat jméno D.R. po těch třech letech odmlky zase mezi lidi a někdy v budoucnu zas něco natočit...

Co ta poněkud delší tvůrčí pauza? Od vašeho posledního počinu uběhlo už spoustu let (konkrétně tři roky).

TATCH: Po rozpadu sestavy v říjnu 2001, jsme se Smashem upřeli pozornost na projekt NECROLEGION, kterej se postupně počátkem roku 2002 přerodil do nových D.R. Pak došlo k několika personálním změnám na postu druhé kytary, které nás lehce pozdržely, než nám došlo, že vlastně druhou kytaru nepotřebujem, takže celej rok 2002 byl spíš o neustálých začátcích... Navíc k tomu přistupuje i fakt, že půlka kapely je z Prahy a druhá z Děčína a zkoušet můžeme díky zaměstnání tak jednou za dva až tři týdny?

Recenzoval jsem vaše nejnovější CD Growling Death, teda kromě toho, že jsem ho recenzoval, tak sem ho i poslouchal a všelijak prohlížel a dospěl sem k názoru, že je fakt dobrý - úderný, řízný, má tempo a energii a tak bych se chtěl zeptat zda-li bude nějaká příležitost si vás poslechnout živě, aby byla možnost přesvědčit se o tom, že album je stejně tak chytlavý i na živo. S koncertama šetříte jak se šafránem.

TATCH: Díky za pochvalu! Pár koncertů určitě bude ale asi jich nebude víc jak jeden do měsíce - chceme taky zkoušet a dávat dohromady nový věci. Jak už jsem se zmínil, tak jsme dost omezený zaměstnáním.

Odpusťte mi mou neznalost, ale tímto albem jste se mi dostali do povědomí prvně a tak bych se chtěl informovat, jak to s DR bylo dříve - na webu je ve vaší historii psáno, že jste se nejdříve pohybovali převážně ve vodách death/grindu , potom jste koketovali s doom metalem  a albem Growling Death jste zase ?skejsli? u death/grind, tak by mě celkem zajímalo co se to u vás děje? :-) Je to zapříčiněno personálními změnami? Nebo to byl spíše kolektivní názor na věc, že jste to tak cítili a prostě ste to vzali zase od začátku?

TATCH: Jasně, D.R. na svém počátku byl death metal, ale jaxi se stalo, že někteří členové tíhnoucí právě k doomu získali při skládání větší slovo a vliv na rozhodování a nastala tak éra "barák" metalu. Prvním krokem k návratu kam D.R. patří byl odchod klávesáka a pak vyhození druhého kytaristy... No a posledním krokem je současná sestava. Nedomlouvali jsme se, že teď to bude jen a jen death metal, prostě to tak nějak vyšlo samo...

Nemohl jsem si nevšimnout, že ve vašich řadách je zpěvačka a že je u vás už skoro rok a tudíž se ptám,  jak jste ho spolu prožili a jak to vidíte do budoucna s dívčím chrochtákem? Mě se to velmi líbí (i když je teda k nerozeznání od chlapa :-) - ten zpěv teda) a jak jste s tim spokojeni vy a vaši fans? A jak se Janě u vás líbí? Mezi samejma chlapákama? A když už je to takovej maglajs, tak se ještě zeptám, jak se k vám Jana dostala? Kontaktovali jste ji vy, nebo si vás našla sama?

TATCH:Já doufám, že jsme ten rok spolu všichni prožili v pohodě...:-) S Janou jsme jenom a pouze spokojeni, takže pokud od nás neodejde, tak bych to viděl tak nějak po soudružsku - s Janou na věčné časy a nikdy jinak!:-) No a protože a jelikož jsme všichni tři hezcí, chytří a ftipní klucí, kterejm už veskrze táhne na třetí křížek (některejm i přetáhlo, že), tak se Janě s náma prostě líbit musí. Tady není místo na žádný debaty!:-) Janu přivedl Slávek. Oni se znaj už dýl, takže Slávovi nedělalo problém překonat svou vrozenou stydlivost  a když se potkali někde na pařbě nebo na návštěvě, tak jí ukecal...:-)

O čem jsou texty na albu Growling Death, nikde jsem je nenašel a tak by mě docela zajímalo o čem vůbec jsou?

TATCH:O čem jsou texty DR? O lásce... S texty mi pomáhal Chymus (Definitive, Shapless mortality) a Jára Kouba ( Solitude of the Damned). Jsou depresivě laděný, temný..spíš o vnitřních pocitech. Ty od Chymuse jsou fakt psycho, nic jednoduchýho a Jára mi napsal originální textík o osamělosti medúzy, jejím vnitřním neštěstí.. Zbytek jsem si stvořila sama, vylezl ze mě i pozitivně laděnej text, jako Dancing on the Shards. Určitě to brzo najdeš na webových stránkách

S jakými skupinami jste v užším kontaktu? S kým se nejraději potkáte na koncertech?

TATCH:Těch kapel je docela dost..., jen namátkou ? The Rays of The Sun, Laniena Mentis, Stigma, Absurd Conflict... Rád se potkám se všema, jen před Lubanem ze Stigmy prchám, protože dycky dopadneme špatně?:-)

Máte oblíbené Fan-ziny, web-ziny, časáky a podobně?

TATCH:Já se musím přiznat, že jsem teď ty tři roky na věci kolem scény tak nějak kašlal, takže nemám moc přehled o tom co za ziny stále funguje, co zaniklo, vzniklo, případně na jaký kvalitativní úrovni co funguje? Můj nejoblíbenější zin (nebo spíš časák) byl PAYO (mám ho od prvního čísla) a dost mě mrzí, že v tištěný formě končí. Z těch webovejch záležitostí je dobrej METALWORLD, METALOPOLIS, samozřejmě FOBIA (bez řitilezectví). Musím ale říct, že upřednostňuju tištěnou formu před elektronickou.

Na co se nejvíce těšíte v roce 2004 co se metalu a hudby celkově týče? Nějaká vámi hodně očekávaná alba, kazety, DVD?

TATCH:Tak to si mě docela zaskočil... Nevim, nemám nic na co bych nějak toužebně čekal. Spíš se pídim po věcech, který jsem poslouchal před patnácti, šestnácti rokama...

JANA: Těšim se na letní festivaly jako je Obscene apod..Taky že navštívím nějaký koncert klasiky, nebo kapely The Plastic People of the Universe. A samozřejmě na koncerty s Depressive...

Ve shodě s vaším názvem, by mě zajímalo co je pro vás na dnešní realitě depresivního? Co vás nejvíce skličuje a co vám vadí?

TATCH:Teď mě zrovna nic neštve? vlastně jo, štve mě, že ještě patnáct let po "Listopadu" maj komunisti takovou podporu jakou maj, a že se ještě najdou lidi, kteří jsou ochotní s nima si podat ruku a spolupracovat. Samozřejmě každá srážka s blbcem mě taky naštve?

Jaká je vaše spokojenost s Nice to Eat You Records? Můžete nadávat a klít, či chválit - vše je dovoleno :-)

TATCH: Spokojeni jsme maximálně.

A to je, a to je, a to je konec  přátelé. Děkuju za rozhovor a čas věnovaný těmto otázkám a doufám, že vás uslyším živě a to co nejdřív! A pokud ne živě tak aspoň ?mrtvě? na CD. Poslední řádky patří už jen vám - můžete vzkázat něco čtenářům, fanouškům, vládě, mimozemšťanům?..

TATCH: Díky za možnost prezentace ve FOBIA zinu. Vláda mi nestojí za komentář, čtenářům a fanouškům díky za to, že to dočetli až sem. No a mimozemšťanům snad jen "vítejte!"...:-)

Band: http://www.volny.cz/depressive

Label: http://www.ntey.wz.cz


Zveřejněno: 23. 05. 2004
Přečteno:
3416 x
Autor: Kýbl | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář