Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

14.1.2010, Praha - EXIT Chmelnice

V pátek 14. ledna 2011 vypukne pátý jubilejní ročník zimního metalového festivalu Winter Metal Attack, který bude oproti předešlým ročníkům dvoudenní. Akce se opět koná v tradičním prostoru pražského klubu EXIT Chmelnice. Vstup je v pátek plánován na 18:00 s tím, že první kapela vystoupí v 18:30, v sobotu je vstup možný od 16:00 a první hudební skupiny se dočkáme v 17:00.

Předešlý ročník festivalu se konal 16. ledna 2010 a předvedly se kapely Amon Amarth revival Praha, Bajonet, Creed of Life, Cruadalach, Six Degrees of Separation a Bed Sores. I o tomto ročníku se mluvilo převážně pozitivně a spokojenost byla jak na straně vystupujících, tak účastníků.

A teď k letošnímu ročníku. V pátek se můžeme těšit na kapelu AMON AMARTH revival Praha, která svými silnými tóny od švédských vikingů odstartuje celý festival. Další v pořadí se nám představí pražští energičtí VIBRATHÖRR hrající na hudební scéně dvanáct let thrash metal, který hodnotí slovy „Dokud neteče mozek z uší, není to moc nahlas!“. V pořadí třetí páteční skupinou budou pražští MINDWORK (progressive - death) zabývající se experimentální formou metalu s důrazností na nenásilnost a plynulost projevu. V srpnu kapelu opustil dlouholetý kytarista David Vaněk, kterého nahradil Honza Tögl známý z kapel Okrozom a Beltaine. Jako předposlední přijdou naservírovat porci kvalitního death – metalcoru táborští F.O.B., kteří za svoji kariéru vystřídali několik hudebních stylů a vydali kritiky oceňovaná alba. Hudební produkci tohoto večera ukončí crossover z Prahy SELF – DEFENCE fungující od roku 2004. Za dobu svého hudebního působení zažili několikeré odchody členů a hledali svůj styl a zvuk. Za sebou mají dvě demo nahrávky, v přípravě je videoklip a propagace cd Black dog.

Sobotní dávku hudby odstartuje tradiční účastník festivalu BAJONET. Pražská thrashová skupina se pohybuje na hudební scéně od roku 2003, vydala dvě dema a nyní pilně chystá materiál na cd. Po thrashovém nářezu nás svým death metalem udolají DEATHSTAR z Mostu, kteří mají za sebou vydání cd a digipacku Golden Feathers. Své pojetí thrash metalu nám také předvede pražská kapela UNBORN fungující od roku 1996, která ani po nesčetných generačních výměnách nevybočila ze svých zajetých kolejí, třebaže v jejich tvorbě nalezneme i prvky modernějších metalových stylů. V přípravě je cd, které by mělo spatřit světlo světa na přelomu roku. Něco po osmé hodině nás zklidní pražští CRUADALACH se svým folk metalem. Silná tempa a neobvyklé nástroje navrátí časy dávno minulé a dají vzpomenout na přirozený rytmus, řád a hrdinství.. Zpět do tvrdé reality nás navrátí pražští BELLIGERENCE hrající moderní death metal zrající na hudebním nebi od roku 2002 mající na kontě ep a jedno cd pod názvem out:red. V jejich čele stojí zpěvačka se silným hlasem schopna konkurovat kdejakému mužskému vokálu. Celý festival zakončí hronovští deathmetalisté TORTHARRY fungující na scéně již 18 let, za dobu své existence vydali šest cd a několik kompilací. Koncertovali po celé ČR a několika zemích Evropy.

V předprodeji stojí lístek na oba dva dny 200,- ,  na místě si připlatíte 50,-. Pokud se rozhodnete navštívit pouze páteční část vydáte ze svých peněženek 100,-, v sobotu pak 150,-. Pro více informací a novinek navštivte stránky festivalu http://www.wintermetalattack.cz.. Letos jsou pro vás také připraveny zajímavé soutěže o vstupenky a další zajímavé ceny. Sledujte na http://www.facebook.com/wintermetalattack.


Zveřejněno: 03. 12. 2010
Přečteno:
3365 x
Autor: Hanka | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář