Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
Heathen Convention 2024

SONIC SYNDICATE (swe), BLOWSIGHT (swe); 18. listopad 2010, Praha – EXIT Chmelnice

Jedna z nejvýraznějších tváří současného moderního metalu bude k vidění 18. listopadu v pražském klubu Exit Chmelnice (pozor! koncert sem byl přeložen z původně avizované Modré Vopice!). Na koncertu zde vystoupí švédští dravci SONIC SYNDICATE, kteří přivezou svou novou desku „We Rule the Night“. Společně s nimi se představí jejich krajané z kapely BLOWSIGHT.

SONIC SYNDICATE již nejsou pouze tou nadějnou kometou, která se kdysi v roce 2002 objevila na metalovém nebi a jež  v roce 2006 slavně vyhrála prestižní soutěž kapel labelu Nuclear Blast. V současně je lze již považovat za plně etablovanou formaci, která neomylně kráčí ve šlépějích svých severských vzorů, kterými jsou zejména kapely SOILWORK a IN FLAMES, což ostatně potvrzují i na zbrusu novém albu.

Skupina byla zformována v roce 2002 bratry Richardem, Rogerem a Robinem Sjunnessonovými a původně se jmenovala Fallen Angels. Pod tímto jménem natočili tři dema, aby v roce 2005 podepsali smlouvu s Pivotal Rockordings, změnili název na SONIC SYNDICATE a vydali debutové studiové album „Eden Fire“. V roce 2006 se zúčastnili již zmiňované soutěže kapel, ve které se objevili na 1500 spolků z celého světa. Porota jim nakonec přisoudila prvenství a následoval opravdový skok do velkého hudebního světa, včetně smlouvy s gigantem Nuclear Blast. Následovala alba „Only Inhuman“ a „Love and Other Disasters“, na kterých SONIC SYNDICAT pilují svůj, s typickou intenzitou podávaný, melodic death metal/metalcore. Poznávacím znamením kapely je, kromě zběsilých koncertních show, také dvojice vokalistů a také sympatická basistka Karin, která je tajným sex-symbolem mnoha puberťáků. 

Společně se SONIC SYNDICATE můžete na Chmelnici očekávat také jejich krajany v podobě kapely BLOWSIGHT. Tahle neotřelá parta kombinuje ve své hudbě takové styly jako je metal, punk nebo rock a také proto čekejte nečekané a rozhodně si nenechte ujít jejich vystoupení. 

Vstupenky na koncert SONIC SYNDICATE koupíte již nyní ve všech běžných předprodejích. Více informací o koncertu získáte na webu www.obscure.cz nebo tel. čísle 774220183.

Související linky:
www.myspace.com/sonicsyndicate
www.myspace.com/blowsight
www.obscure.cz


Zveřejněno: 14. 11. 2010
Přečteno:
3412 x
Autor: Hanka | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář