INSANIA

17. 11.2010 do 20:45, Praha - Rock Café ARMIA (PL), DIKTÁT (CZ)

Na výročí sametové revoluce, v rámci akce Den svobody, se do Prahy podívá polská kapela ARMIA, legenda nezávislé rockové scény 80. let. Koncert se uskuteční přímo na pražské Národní třídě – v klubu Rock Café, 17. listopadu od 20.45.

Vznik kapely ARMIA je spojen se vzestupem polského punkrocku v osmdesátých letech a festivalem v Jarocině – největší nezávislé hudební akci v celém sovětském bloku. Od čistě punkových začátků se styl kapely postupně vyvíjel směrem k dynamickému hardcorovému zvuku s elementy punku či trashmetalu, který navíc obohacují netypické nástroje jako lesní roh, housle nebo violoncello.  Poznávacím znamením kapely jsou také básnické texty frontmana Tomasze Budzyńského, v nichž se projevuje široká škála inspirací od biblických žalmů přes existenciální filosofy až k Samuelu Beckettovi.

Armia působí na polské hudební scéně už čtvrt století, přesto i nadále patří mezi nejpopulárnější rockové skupiny a energii neztrácí ani její živá vystoupení, o čemž se letos mohlo přesvědčit i publikum trutnovského Open Air Festivalu.

Armia na Den svobody
Kde: Rock Café, Národní 20, Praha 1
Kdy: 20.45
S kým: Diktát (CZ)
Vstup zdarma

Po koncertu bude od 23.00 promítán film Beats of Freedom – dokument věnovaný polské nezávislé hudební scéně v osmdesátých letech.

Více na:
www.polskyinstitut.cz
www.myspace.com/armiaband


Zveřejněno: 07. 11. 2010
Přečteno:
3484 x
Autor: Hanka | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář