Nejbližší koncerty
HEIDEN – Andzjel

MECHANICAL GOD CREATION - Cell XIII CD 2010, Worm Hole Death

Další věcí, která na mne v poslední várce placek čekala, bylo album moderní deathcore/death metalové smečky z italského Milána s křehkou dívčinou Lucy za mikrofonem, jež předvádí, že i některé ženy to mají v hrdle také pěkně seštymované. Zatímco Lucy si vyřvává hlasivky, zbytek kapely bagruje klasický moderní sypající deathcore, se všemi těmi gravity blasty, blast beaty a electronic pulsy, sekanými riffy, triggery a prostě vším, co může srdíčko příznivce nové vlny tvrdé muziky očekávat. Skladby jsou jedna jako druhá – monotónní štěkot Lucy často pánové doplňují svým low growlem a výsledek zní opravdu našláple a brutálně. Jenže ouha – ačkoliv si Mechanical God Creation rozhodně berou to lepší ze scény a většina jejich skladeb má hlavu a patu, ve výsledku jsou poněkud svázáni stále stejnými ubíjejícími postupy, ze kterých prostě nepoznáte, jakou skladbu zrovna posloucháte.

Ano, thrashující riffy, všechny atributy jejich škatule, to vše u nich najdete, stejně jako zdravou dávku mladické energie. Jenže dnes jsou lidé v rámci žánru mnohem zmlsanější a kdo nepřidá ke standardně odvedené práci něco navíc, je odsouzen k potopení se do kalných vod deathcoreového oceánu, z nichž již většinou není návratu. To se bohužel přihodilo i MGC, jelikož ačkoliv technicky jsou na tom pánové a dáma velmi dobře a zvuk z Finnvoxu je jako vždy poměrně kvalitní (v některých skladbách, jakožto v „Process Of Mental Killings“ je basa zvučena opravdu neskutečně), jenže oblastí, kde kapela trochu ztrácí, jest samotná hudební náplň a její schopnost zažrat se posluchači pod kůži.

Naštěstí se kapela spojila s rovněž taliánským uskupením Cadaveria, a výsledkem této kolaborace je věru povedená deathmetalová záležitost „I Shall Remain Unforgiven“, což je přímý odkaz ke starší metalové tvorbě a světe div se – je to tak o padesát procent lepší, než zbytek nahrávky. Prostě to, co MGC ve výsledku chybí je větší porce melodiky a zvukolibých pasáží, jelikož takhle není „Cell XIII“ ani ryba, ani rak. Na to, aby vám nakopala pozadí nakonec nemá dostatek svěžích brutálních nápadů a na pohodový poslech to díky nelibosti některých pasáží pro vaše nervy také není.

Naprosto standardně odehrané album moderního metalu, které mohlo být něčím více – kdyby nad ním kapela ještě chvíli popřemýšlela. Škoda. Ale je pravda, že ten breakdown v „Trespass And Kill“ je parádní. A naživo by to úplný průšvih být také nemusel. Šest.

Čas: 38:46

Seznam skladeb:
  1. MTBF
  2. Project Kill
  3. 2012
  4. I Shall Remain Unforgiven   
  5. Inhuman Torture Surgery
  6. Divinity
  7. Process of Mental Killings
  8. Trespass and Kill
  9. Death Business
www.myspace.com/mechanicalgodcreation


Zveřejněno: 09. 09. 2010
Přečteno:
3331 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář